Mit kell tudni a BIBLIÁRÓL?! - vélemény

Átlag: 4.86 (7 szavazat)

Kategória: Egyéb könyvek

Közzétéve 2022 június, 28 - 9:09

Vélemény a vízözönről!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 500 Forint
Vonalkód: 13692

Akik nem ismerik a Biblia történeteket, bizonyára várják,hogy a Noé bárkája véleményem után írjak a bárka elkészülése utáni történetekre.Előzőekben leírtam a Noé bárka készítésénak okát, körülményeit és eljutottam odáig,hogy miután minden megengedett élőlény, állat Noé és családja beszáltak a bárkába, az Úr elindította a zivatar esőt.

Innét folytatnám ezt a hiteles bibliai eseményt.

Zúdult, ömlött az eső negyven nap és negyven éjjelen át.Megáradtam a vízek, fojók,felemelték a bárkát, és a hegyek csúcsáig emelték.Végül már a hegyvonulatok is víz alá kerültek,és minden élő elpusztult, és nem maradt élet a földön.

(Gusztave Doré metszetét mutatnám be, a mű a vízözön áldozatainak sorsát ábrázolja!)

Tehát minden élőlény elpusztult az áradatban.

Az Úr azonban nem feledkezett meg Noéról és minden élőlényről, amelyek vele voltak a bárkán.

Elállította az esőt, és szelet támasztott.Lassan  lejebb ereszkedtek a vizek.A bárka azonban megfeneklett az Ararát hegy csúcsán.

Az Ararát Törökország hegyes-dombos keleti vidékének egyik hegycsúcsa, amelyen a biblia szerint a bárka megfeneklett.

Sokan még mindig úgy vélik,hogy még ma is fellelhetők ott a mradványai, és számos exprdíció indul a hegycsúcsra,hogy felkutassák őket.

Folytatva a történetet, múlt az idő, és Noé szerette volna tudni,hogy elapadt-e már az ár.Kinyitota az ablakot,és kibocsájtoo rajta egy hollót,hogy megtudja talál-e földet a madár.De a holló bármerre is szállt is, csak vizet látott.

Ezután Noé kinengedett egy galambot, de az is hiába keresgélt, visszatért a bárkába,ahol Noé gyengéden a kezébe vette.

Hét nap múlva ismét kieresztette a bárkából és íme, estére leszakított olajfaággal a csőrében tért vissza a galamb.

Ebből megtudta Noé,hogy elapadt a víz a földről.Várt megint hét napig, kibocsájtotta ismét a galambot, és az nem tért vissza többé.Noé ekkor ablakot nyitott,és látta,hogy megszikkadt a föld.

Akkor az Úr, így szólt Noéhoz:

Menj ki a bárkából te és a feleséged, a fiaid és feleségeik, és vezesd ki az élőlényeket, amiket magaddal hoztál a bárkán.

A világot mostantól te és a gyermekeid kormányozzák,a föld vadjait, az ég madarait,a vizek halait nektek adom táplálékul.

Noé ezután oltárt épített az Úrnak, és égőáldozatot mutatott be,neki rajta.Az Úrnak tettszett az áldozat, és megáldotta Noét,és családját megigérve nekik,hogy ők és leszármazottaik fogják benépesíteni a földet.Amíg sz Úr eképpen szólt, szivárvány jelent meg az égen.Ez legyen a jele annak,hogy többé nem pusztítom el a világot özönvízzel, s ha esőt zúdítok a földre, utána feltűnik majd a szivárvány.Ebből fogjátok tudni,hogy megtartom az igéretemet,melyet neked s a föld élőlényeinek tette.

Remélem,hogy sikerült egyszerűen ,mindenki számára érthetően vázolni a vízözön bibliai történetét.

+Erősségek

Érthetőség!

-Hátrányok

Nem teljes körű, vázlat!

janosom

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Mit kell tudni a BIBLIÁRÓL?! fotók

2023.01.23

Frigyláda az ellenség kezén!

Egy újabb bibliai történet! Történet röviden a következő: Az Izraeliták súlyos vereséget szenvedtek a filiszteusokkal vivott csatában,ezért elhatározták, hogy elhozzák Silóból a frigyládát....
Mit kell tudni a BIBLIÁRÓL?! fotók

2023.01.11

+1

Fogságban!

Most egy újabb bibliai eseményről, mégpedig PÁL FOGSÁGÁRÓL az Apostolok cselekedetei részből c.részből irok röviden. A történet arról szól,hogy Pál és a testvérek Caesareába érve felkeresték a...
Mit kell tudni a BIBLIÁRÓL?! fotók

2023.01.11

Jairus leányáról!

Amit illik tudni erről a bibliai történetről, röviden, lényegre töróen megpróbálom kifejteni ebben a véleményemben. Jairus a zsinagóga feje térden állva kéri Jézust,hogy gyófyitsa meg...