GYIK

Itt valóban fizetnek az értékelésekért? 

Igen, az értékelők jövedelmet kapnak a véleményük közzétételéért és az általuk írt vélemények megtekintéséért. A részletekért görgessen lejjebb, valamint tekintse meg a Partnerprogram szabályait.

 

Mennyit fogok kapni a véleményem megtekintéséért? 

Az irányelv a következő: minden alkalommal, amikor valaki megtekinti az Ön véleményét, +0,2 forintot kap a számlájára. A statisztika 24 óránként frissül, amit a „Saját pénzem” oldalon tekinthet meg. Lehetetlen megjósolni, mennyi keresetet fog hozni egy adott vélemény. A különböző értékelések fizetsége nagymértékben különbözhet egymástól.

 

Milyen gyakran frissül a fiókom statisztikája? 

A statisztikákat naponta egyszer, 24 óránként frissítjük, amit a „Saját pénzem” oldalon tekinthet meg.

 

Mit jelent az értékelési bónusz? Mi határozza meg a bónusz mértékét?

A bónusz egyszeri kifizetés, amely egy új vélemény közzétételétől számított egy héten belül kerül kifizetésre.

A bónusz mértéke függ a termék/szolgáltatás kategóriájától, a témában szereplő egyéb vélemények számától, az értékelés minőségétől és aktualitásától. A legnagyobb bónuszokra az alábbi kategóriákban tett véleményekért lehet szert tenni: „Autó”, „Műszaki”, „Pénzügy”, „Turizmus”.

 

Mit jelent a közösségi, nyilvános moderálás? Hogyan válhatok nyilvános moderátorrá? Mennyit fizetnek a közösségi moderátornak?

A Velemenyeim.hu-n vélemények premoderációja (előértékelése) történik. Ezt nyilvános moderátorok végzik. A szolgáltatás olyan tapasztalt szerzők számára érhető el, akik már legalább egy éve jelen vannak a webhelyen, és legalább 50 véleményt írtak.

Amennyiben részt szeretne venni a nyilvános moderálásban, és profilja megfelel a fent meghatározott követelményeknek, jelentkezhet a webhely ügyfélszolgálatánál.

A nyilvános moderátorok 500 forintot kapnak minden felülvizsgált véleményért.

 

Van referenciaprogramjuk?

Igen. Barátait is toborozhatja ezen a webhelyen, felajánlva nekik, hogy regisztráljanak az Ön promóciós kódja felhasználásával. A Velemenyeim.hu-n minden szerző, aki legalább 3 értékelést tett közzé, saját promóciós kóddal rendelkezik (lásd: Saját fiókod „Hozz egy barátot” füle). A Velemenyeim.hu szabályzata szerint, a felhasználó naponta további 20%-os jövedelemre tesz szert, véleményei azon szerzők általi megtekintése után, akik az adott szerző személyes promóciós kódjával regisztráltak. Az Ön promóciós kódjával regisztrált felhasználó pedig 10 forintot kap a fiókjában lévő számlájára a regisztráció után.

 

Közzétehetem-e promóciós kódomat a Velemenyeim.hu saját véleményeiben/megjegyzésemben?

Nem. Tilos bármilyen hivatkozó linket és kódot közzétenni a Velemenyeim.hu webhelyen, beleértve magát a Velemenyeim.hu kódját is.

 

Hogyan lehet többet keresni?

A vélemény témája aktuális és sokak számára érdekes kell hogy legyen – különben honnan származnának a megtekintések?!

A véleménynek tartalmaznia kell a potenciális olvasók számára hasznos információt.

Strukturált véleményeket, amelyek informatív és minőségi fotókat tartalmaznak, többen tekintenek meg.

Toborozza a Velemenyeim.hu-ra barátait. Minél több szerző regisztrál az Ön promóciós kódjával, annál nagyobb lesz az Ön keresete.

 

Hol tehetem közzé az értékeléseim linkjeit?

Véleményei linkjét közzéteheti saját közösségi oldalain, valamint a vélemény témájával kapcsolatos bármilyen jellegű beszélgetésben, fórumon. A linkek spamként történő terjesztése szigorúan tilos.

 

Hogyan tudom megkapni a megkeresett pénzemet?

Ahhoz, hogy megkapja a számláján lévő pénzösszeget, használja a Barion fizetési rendszert. Abban az esetben kérheti a pénzfelvételt, ha a „Saját pénzem” oldalon több mint 10000 forintnyi összeg van. A pénzt a megrendelést követő 10 napon belül utalják át.

 

Megnéztem a véleményeimet egy másik számítógépről, de másnap a megtekintések száma nem növekedett a szokásosnál jobban. Miért?

Fenntartjuk a jogot, hogy ne számoljunk vagy fizessünk azokért a megtekintésekért, amelyeket nem tartunk valósaknak (a megtekintések számlálójának mesterséges növelése). Nem érdemes a megtekintések számát növelni oly módon, hogy másik számítógépről lép be, vagy arra kéri barátait, hogy „nézzék meg minden értékelését”. Az ilyen megtekintések a vélemények számlálójának növelése érdekében könnyen átláthatók és nem kerülnek beszámításra. Általában véve a teljes megtekintések kis százaléka nem kerül beszámításra, és ez nem befolyásolja jelentősen azoknak a felhasználóknak a jövedelmét, akik nem próbálják becsapni a számlálókat.

Miért van a véleményem értékelésénél +1 (vagy bármely más szám), a megtekintések száma pedig 0? Hisz nem lehet értékelni anélkül, hogy valaki megnézné a véleményem.

A statisztikai adatok kiszámítása naponta egyszer történik, a szavazás pedig azonnal. Ily módon, ha egy felhasználó ma megtekintette az Ön véleményét és szavazott rá, akkor a szavazás azonnal felszámításra kerül, a megtekintést pedig csak holnap veszik figyelembe a statisztikákban.

 

Hogyan rendezik az értékeléseket a termék oldalán?

Kidolgoztunk egy algoritmust, amely a vélemény kívülálló olvasójának viselkedését elemzi, továbbá kiszámítja a legérdekesebb és leghasznosabb visszajelzéseket, amelyek a lista első soraiban jelennek meg.

 

Mi történik akkor, ha egy másik webhelyről másolom a szöveget? Vagy átírom valaki más szövegét a saját szavaimmal?

Nagyon szigorúak vagyunk a plágium tekintetében. Minden vélemény automatikusan ellenőrzött az egyediséget illetően. Ha a szöveg részben vagy egészben megtalálható az interneten, a szerző fiókja azonnal tiltásra kerül.

 

Közzétehetem-e saját szövegemet, melyet előtte már egy másik webhelyen is publikáltam?

Nem, más webhelyen korábban közzétett szöveget nem publikálunk. Kérjük, ne másolja más oldalon írt véleményeit a Velemenyeim.hu-ra. Blokkoljuk a szerző fiókját, ha felfedezzük, hogy a vélemény korábban – akár részben – közzé lett téve az interneten.

 

Hogyan szerkeszthetem a véleményem?

Nyissa meg a vélemény oldalán lévő menüt (a jobb oldalon található gomb három ponttal), majd kattintson a „Szerkesztés” gombra.

 

Hogyan lehet új terméket/szolgáltatást csatolni a katalógushoz?

A webhely katalógusába a vélemény publikálása során csatolhat vállalatot/terméket/szolgáltatást a felhasználó.

 

Hogyan lehet kapcsolatba lépni a véleményt küldő felhasználóval?

Mi nem adjuk tovább harmadik félnek a felhasználó adatait (lásd: Adatvédelmi tájékoztató). Regisztrálás és az e-mail megerősítése után írhat személyes üzenetet a felhasználónak, vagy megjegyzést fűzhet a véleményhez.

 

Miért nem tudok hozzászólni a véleményekhez?

A webhely bizonyos funkcióinak eléréséhez meg kell erősítenie az e-mail címét. A regisztráció alkalmával visszaigazoló linket kap az e-mail fiókjába.

 

Miért nem teszik közzé hosszú ideje a véleményem?

A Velemenyeim.hu-n előzetes moderálás van érvényben, mely néhány percet, de akár 24 órát is igénybe vesz. Kérjük, várjon türelemmel. Amennyiben a vélemény nem tartalmaz szabálysértést a webhelyre nézve, feltétlenül közzé fogjuk tenni.

 

Fiókomat igazságtalanul letiltották. Mit tegyek?

A fő okok, amelyek miatt a fiókját le lehet tiltani: plágium, spam terjesztése, trágár nyelvezet, sértések, a magyar jogszabályok megsértése, a Webhely szabályainak figyelmen kívül hagyása. Ha úgy gondolja, hogy Önt igazságtalanul blokkolták, kérjük, írjon az info@velemenyeim.hu e-mail címre. “