Mit kell tudni a BIBLIÁRÓL?! - vélemény

Átlag: 4.75 (4 szavazat)

Kategória: Egyéb könyvek

Közzétéve 2022 június, 28 - 9:09

Noé bárkájáról röviden!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 500 Forint
Vonalkód: 13688

Ki ne halott volna már Noé bárkájáról?Sokan halottak rólla, de valójában arra a kérdésre,hogy kik vagy kik készítették el, ezt a bárkárt, s miért is készítették stb. nem biztos,hogy válaszolni tudnának.

Ezért gondoltam,hogy véleményemben nem teljeskörű, de érthető válaszokat adjak a feltett kérdésekre.

Korábban leírtam Ádám és Éva történetét.Az évek multával azonban Ádám utódai sokasodni kezdtek.és betöltötték a négy égtáj minden szögletét.Ahogyan szaporodtak, az emberi gonoszság is megsokasult a föld színén.

Amikor az Úr romlottságot, és erőszakot látott mindenütt, megbánta,hogy embert teremtett.

Elhatározta,hogy minden teremtett lényt eltöröl a föld színéről.De volt egy ember aki kegyelmet talált az Úr előtt.

Ezt az embert NOÉ-nak hívták.aki becsületes, szorgalmas ember volt.Őt szerette az Úr és elhatározta megmenti a végpusztulástól feleségével, valamint három fiával, Sémmel, Hámmal, Jáfettel,és azok feleségeivel együtt.

Így szólt az Úr Noéhoz:

A világ amit teremtettem megromlott, ezért elhatároztam,hogy elpusztítok mindent, amit teremtettem.Téged, Noé, valamint  a te családodat azonban megkímélem.Özönvizet bocsátok a földre, ezért építs bárkát ciprusfából, hogy az megmentsen benneteket a pusztító ártól.(CIPRUSFA-ról tudni kell, hogy akkoriban mindenütt nőtt belőlle, fája könnyű, de nagyon erős, és sokára korhad el, ideális vázanyag egy hatalmas hajó számára is.)

Mondta továbbá az Úr:A bárkának nádfedele legyen, és szurkozd meg kívül és belül is.Hossza háromszáz könyök legyen, a szélessége ötven könyök, a magassága pedig harminc könyök.Három emeletesre építsd, alsó, közép-és harmadik szintű legyen,ablak és ajtó az oldalán.

Csinálj benne helyet magadnak, és a feleségednek, és a családodnak is, és minden teremtett állatból, csúszó mászókból, madárból, kettőnek hímnek és nősténynek.

Hord tele a bárkát a mindenfajta élőlény számára alkalmas és elégséges eledelekkel, mert özönvizet bocsájtok a földre.

Negyven nap és negyven éjjel tombol majd a zivatar, és ami élet van a földön az mind elvész.

Noé úgy cselekedett, ahogy az Úr parancsolta neki.Fiaival megépítették a bárkát. szurokkal vízhtatlannaá tették, berakodták az élőlényeket és a különféle élelmeket is.

Amikor mindezekkel végeztek, az állatokat párosával beterelték a bárkába.

Végül Noé és az egész családja is beszálltak és szorosan magukra zárták az ajtót.

Ekkor hirtelen elsötétült és megerett az eső.

Ez volna a rövid bibliai történet, ami szerintem mindenki számára érthetővé teszi  a Noé bárka  elkészítésének okát és körülményeit is.

 

 

 

+Erősségek

Egyszerűség, érthetőség!

-Hátrányok

Nem teljeskörü, vázlatos!

janosom

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Mit kell tudni a BIBLIÁRÓL?! fotók

2022.06.28

+1

Vélemény a vízözönről!

Akik nem ismerik a Biblia történeteket, bizonyára várják,hogy a Noé bárkája véleményem után írjak a bárka elkészülése utáni történetekre.Előzőekben leírtam a Noé bárka készítésénak okát, körülményeit...
Mit kell tudni a BIBLIÁRÓL?! fotók

2022.06.28

+1

Két bibliai személyiség, Káin és Ábel!

Ebben a véleményben két biblia személyiségről írok!Ismereteimet felhasználva igyekszem lényegre törően információkat szolgáltatni olvasóimnak.Igérem rövid leszek,de a lényeges ismeret anyagot én sem...
Mit kell tudni a BIBLIÁRÓL?! fotók

2022.06.22

+3

Mi is a BIBLIA?!

Soha életemben nem forgattam a Bibliát, én még a Kádár korszakban nevelkedtem és abban az időben nem volt "dicsőség" a bibliával, valással foglalkozni.A materialista gondolkodás módot tették...