Mit kell tudni a BIBLIÁRÓL?! - vélemény

Átlag: 4.86 (7 szavazat)

Kategória: Egyéb könyvek

Közzétéve 2022 június, 28 - 9:09

Két bibliai személyiség, Káin és Ábel!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 500 Forint
Vonalkód: 13684

Ebben a véleményben két biblia személyiségről írok!Ismereteimet felhasználva igyekszem lényegre törően információkat szolgáltatni olvasóimnak.Igérem rövid leszek,de a lényeges ismeret anyagot én sem mellőzhetem s nem is ez a célom.

A már korábbi véleményemben ismertetett ÉVA azaz ÁDÁm asszonya két fiú gyermeknek adott életet.

ÁBEL volt az egyik, ő volt a fiatalabb gyermek és  KÁIN az idősebb gyermeke Évának.

Ábel a juhok pásztora lett, amíg Káin földművelő.Egyszer történt,hogy mindketten ajándékot vittek az Úrnak,Káin a terméseiből (gyömölcsöt, és magvakat) vitt ajándékot, Ábel pedig a legszebb, legkövérebb juhát áldozta fel neki.Ábel a pásztor, azzal töltötte napjait,hogy a nyájat a legelőre vezette, s megóvta őket a bajtól.A birkák látták el a népet tejjel, hússal, gyapjúval, bőrrel.

Az Úrnak tettszett Ábel áldozata,de a Káiné azonban nem.Az úr nem fogadta el Káin ajándékát, mert nem a termése legjavát ajánlotta fel neki.Káin roppant haragra gerjedt,hogy az ő ajándékát az Úr vissza utasította, és testvére ajándékát meg elfogadta.Arca elsötétült és látva ezt az Úr megkérdezte tőlle,hogy miért gerjedt haragra?Ha rosszat teszel, a bűn ajtód előtt leselkedik, de te úrrá lehetsz rajta, ha jól munkálkodsz.

Káint azonban nem csillapították le az Úr szavai.

Öccse nyomába eredt, követte őt a mezőre,és ott megtámadta, megölte őt.Káin tehát megölte testvérét azért mert az Úrnak jobban tetszett testvére áldozata, mint az ő ajándéka.

Az Úr hiányolta Ábel hollétét, s megkérdezte hogy hol van a testvére?Káin azt felelte,hogy nem tudja hol van Ábel.

De az Úr tudta azonban mi történt és így szólt hozzá:

Káin mit tettél?Testvéred vére kiált énhozzám a földről.Most ezért megátkozlak, bujdosó és vándorló leszel, kivetlek a szívemből, és ki fognak vetni maguk közül az emberek is.Kán erre azt felelte az úrnak:Nagyobb az én büntetésem,hogy azt  hordozni tudnám, elűzöl  engem Uram, a színed elől, bujdosó és vándorló leszek a földön, és akárki talál reám,megölhet engem.

Az Úr erre így válaszolt:

Nem.Aki megölné Káint, hétszeresen megbűnhődne tettéért.Ekkor megbélyegezte Káint az Úr, hogy senki meg ne ölje, aki rátalál.Káin ezután elindult az útnak, és Édentől keletre, az ún. NÓD földjén telepedett le.

Hát ennyit tudtam ezekről a bibliai személyekről írni, röviden, vázlatosan.

Bizom benne,hogy írásom hasznos lehet mindazoknak, akik a bibliau történetekkel ismerkedni szeretnének.

+Erősségek

Lényegre törekedtem!

-Hátrányok

Csak vázlatos!

janosom

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Mit kell tudni a BIBLIÁRÓL?! fotók

2023.01.23

Frigyláda az ellenség kezén!

Egy újabb bibliai történet! Történet röviden a következő: Az Izraeliták súlyos vereséget szenvedtek a filiszteusokkal vivott csatában,ezért elhatározták, hogy elhozzák Silóból a frigyládát....
Mit kell tudni a BIBLIÁRÓL?! fotók

2023.01.11

+1

Fogságban!

Most egy újabb bibliai eseményről, mégpedig PÁL FOGSÁGÁRÓL az Apostolok cselekedetei részből c.részből irok röviden. A történet arról szól,hogy Pál és a testvérek Caesareába érve felkeresték a...
Mit kell tudni a BIBLIÁRÓL?! fotók

2023.01.11

Jairus leányáról!

Amit illik tudni erről a bibliai történetről, röviden, lényegre töróen megpróbálom kifejteni ebben a véleményemben. Jairus a zsinagóga feje térden állva kéri Jézust,hogy gyófyitsa meg...