- vélemény

Átlag: 4.96 (12 szavazat)

Kategória:

Közzétéve 2022 július, 23 - 12:12

Vélemény a lovak barátságáról!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 500 Forint
Vonalkód: 13782

Az iskolában vannak barátaid,és egy igazi barát is.A többiek csak aztán jönnek,nem foglalkoznak veled, vagy te nem szereted őket.A csapatban élő ló helyzete ugyanez.

A fiatal lovaknál a barátság mindenekelőtt játékot jelent.Ha szimpatikusak egymásnak, akkor együtt játsznak.Kergetőznek olykor kissé megrugdosság egymást.Előfordul,hogy játék gyanánt verekednek is.Ezeket játszva megtanulják az emberek életét.

A csikó vidáman száguldozik,és megtanul menekülni.Amikor játékból kötekedik egy társával, a támadás és a védekezés módjait sajátítja el.Így vállik lassanként igazi lóvá.

Gyakran látható két ló a következő módon:az egyik a fejét a másik farának tartja.Így egymásnak segítenek, a farkukkal kergetik el a másik feje körül dongó legyeket.Kedveskednek egymásnak.

A kancák nagyon okos nőstények!

Az a kanca amelyik a sivatagba vagy a sztyeppre megy,védtelen.Gyakran eltávolodik a csapattól,ezért,hogy világra hozza kicsinyét.Ám ha a csapattal marad, segítséget kaphat egy vagy több kancától is.Ilyenkor isten mentse azt a farkast vagy pumát, amely rossz szándékkal közeledik.Nagyon kicsi az esélye annak,hogy megszerezze magának az ujszülöttet.

Megtörténhet az is,hogy két ló sohasem hagyja el egymást.Mindig egymás mellett legelnek,és nyugtalanná válnak, ha a másik eltávolodik.Mindig két hím vagy két nőstény, és nem mindig egyidősek.

Ragaszkodnak egymáshoz, szeretik egymást.

És ha az egyikük elpusztul, gyakran megtörténik,hogy a másik pár nap mulva követi.

A ló tehát szeretni való állat, az ember barátja, segítője.

A lovak szeretnek futkározni, heverészni, de nem csupán játékról van szó.Ezek a feladatok életbevágóan fontosak a lovak számára.Segítségükkel tartják formában izomzatukat és megtanulják, hogyan kell a veszéllyel szembeszállniuk.

Egyenlőre ennyit tudtam írni a témában, igyekeztem röviden lényegre törően fogalmazni.Ha elnyerte tettszését szivesen veszem a hozzászólásokat, legyen az pozitív vagy negativ.

+Erősségek

Ez is ismeretanyag!

-Hátrányok

Rövid, de velős vélemény!

janosom

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

 fotók

2022.08.10

+1

Ritkaságokról!

Tekintsünk vissza a múltba! Régen a lovascsapat minden lovának ugyanolyan színűeknek kellett lenniük.Mivel nehéz egyformán foltos pintokat találni, a katonák inkább a sárgásvöröseket, a...
 fotók

2022.08.08

Munkalovakról amit fontos tudni!

Már írtam pár véleményt a lovakról, igyekeztem lényegre törően foglalkozni ezekkel a témákkal.Nem írtam véleményt azonban az igáslovakról.Nagyon fontos lovak ezek, különösen a régi időkben kizárólag...
 fotók

2022.08.02

Kiemelendő lófajtáról!Arab ló!

Előző véleményeimben már elég sok témával foglalkoztam, a lovak történetétől kezdve egyébb dolgokkal, melyek némi ismereteket nyújthatnak ezekkel a szép, okos, hasznos állatokkal kapcsolatban.Úgy...