RÓZSA - vélemény

Átlag: 5 (3 szavazat)

Közzétéve 2022 április, 12 - 9:09

Rózsa diadalútjáról!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 800 Forint
Vonalkód: 12933

Rózsa enged, hadd heverjek, éltető karodba, és édes arnyékodba, nyerjek fészket én rideg madár!

Már háromezer évvel ezelőtt kezdődött a rózsa diadalútja.A római, görög, arab, majd a török birodalom is hódoltak ennek a szép virágnak,és ez a szevedély a ma napig is tart.

Csokonai Vitéz Mihály szerint a rózsa mindig a  szeretet, a szerelem,  és a béke szimbóluma.az egész földkerekségen.

A világ minden részén, ahol az éghajlati viszonyok  megengedik, előszeretettel termesztik, nagyon sokan vélekednek úgy,hogy a rózsa a virágok között a legszebb ami az emberi kultúrával együtt született, és talán az Édenből megmentett emlék.

Méltán kijelenthetjük,hogy a  rózsa örök virág, amely a divatnak nincs kitéve,feltétlenül mindenkinek tettszett az őshajdanban, a fegyverzaj korában, a polgárosultság békés időszakában, az erdők mélyén, ligetek peremén, királyi parkokban, de még az öntözött sírhantok felett is.

Ma is bolondja az emberiség a rózsának.A szinek hihetetlen sokrétúsége, összefonódása, a szirmok selymes finom erei,a levélzetük, száruk ragyogó zöld pompája, társulva a lebilincselő illatokkal, igazik gyönyört nyújt mindenki számára.

Leszakítva a legpompásabb dísz, csokorba kötve igazi remekmű, bárhová is helyezzúk nagy élményt nyújt.Már egy szál rózsa is felvidít, örömet sugároz.

Múltak ezredévek, múlnak az évezredek, városok, falvak épülnek, és összeomlanak, eltűnnek,népek gomolyognak a földkeregségén, de velük együtt él, virul a rózsa is a földtekén,de elmúlás nélkül.A második világháború idején a közelgő elmúlástól tartottunk, de alighogy véget ért a háború, ismét fellendült a kert és virágszeretet és ebben is vezető szerepet töltöt be a rózsa.

Az isten bizonyára jókedvében teremtette, szeretetből, ez egy klasszikus szépség, örökbecsét soha nem vesztette el, és örökre megőrzi!

Pár rózsa:

Laírhatatlan sok színben pomáznak!Már a képre nézve érezhetjük ezt a mámorító illatot.

+Erősségek

Örök virág!

-Hátrányok

Nincs

janosom

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

RÓZSA fotók

2023.03.10

Rózsa szaporítása akár egész évben is

Egyetlen rózsatőből több tucat új tő szaporítása házi módszerrel Egész évben kísérletezhetsz vele! A rózsák szaporítása, dugványok segítségével nagyon egyszerű, - a siker titka a burgonya! A...
RÓZSA fotók

2022.03.09

RÓZSA

A másik nőnapi ajándékom páromtól, a muskátlin kívül egy gyönyörű rózsacsokor volt. A rózsa is kedvenc virágjaim közé tartozik, virágoskertemben több bokor is található, több féle színben is. ...