Qjob.hu - vélemény

Átlag: 5 (4 szavazat)

Kategória: Honlapok

Közzétéve 2021 május, 28 - 11:11

Qjob.hu – kölcsönösen előnyös

Több éve dolgozom szabadúszó tolmácsként és fordítóként. Mint ismeretes, az utóbbi években a magamfajta freelancerek bevételei eléggé megcsappantak, ami elsősorban a gépi fordítás feljődésének és széleskörű elterjedésének köszönhető. Ezért több internetes felületen is hirdetem a munkámat illetve kutatok megrendelések után.

 A Qjob.hu számomra egy felfedezés volt. Egyszerű a regisztráció, ha pedig feltöljük a személyi igazolványunk másolatát, hitelesíthetjük a felhasználói profilunkat – de anélkül is használhatjuk az oldalt. A profilunkban megadjuk szakmai kompetenciáinkat, amelyeknek megfelelően szeretnénk megrendeléseket vállalni. Én például nemcsak a tolmácsolás-fordítást, de például a korrepetálást, a cikkirást és még az idegenvezetést is kijelöltem, a több lábon állás jegyében. És kész, máris várhattam az emaileket, amelyeket a rendszer automatikusan kiküldi, ha megjelenik egy megrendelés az általam megadott kategóriákban.

 Amikor érkezik egy megrendelés, eldönthetem, jelentkezek-e, és rövid üzenetben leírom az ajánlatomat a megrendelőnek. A Qjob.hu-nak mint közvetítőnek nem jutalékot fizetek, hanem már a feladatra való jelentkezésemkor megnevezett fix díjat – és csak akkor, ha én kapom meg a feladatot.

 A továbbiakban nem kell folytom figyelnem a weblapot: ha engem választottak ki a feladat teljesítésére, a megrendelő kapcsolatba lép velem emailben; illletve a szóban forgó feladatnál létrejön egy chat, amelyben kommunikálhatok a megrendelővel. Beállíthatom azt is, hogy értesítsen a rendszer, ha más jelentkezőt választottak ki a feladat teljesítésére. Erről szintén egy emailt kapok – és várom az új meglepetéseket, azaz megrendeléseket.

 De nemcsak várhatok a megrendelésekre, hanem aktívan is kereshetem őket. Erre való a Qjob.hu-n a Feladatok keresése c. allap – hátha valami más is szimpatikusnak tűnhet, nemcsak az előre kijelölt kategóriáimból is választhatok.

 És az elszámolás? A Qjob.hu itt is egy kényelmes és átlátható módszerrel rukkol elő. Személyes pénzátadás nincs, az elszámolások alapja a Barion elektronikus pénztárca. Nekem még az előbb is volt ilyenem, rendszeresen használtam webáruházakban és más internetes fizetésekhez. A Qjob.hu-n így csak be kellett írnom a profilomba a barionos felhasználónevemet, erre kapom a fizetéseket a feladatok teljesítése után. Ezenkívül a Qjob.hu felhasználók élhetnek egy olyan további lehetőséggel is, mint a „Kockázatmentes üzlet”, amely – a kifizetendő összeg előzetes zárolásával – mindkét fél számára további garanciát jelent.

 Ennyi az egész: ahogyan mondani szokás, egyszerű és nagyszerű!!

 És végül: „Plusz egy” tipp! A Qjob.hu-n nincs megrendelői és szakemberi profil, minden felhasználó hol létrehozhat feladatokat, hol teljesítheti azokat. Azaz, ha keresnék például egy szerelőt, egy tanácsadót vagy akár egy társszerzőt, elég egy feladatot közzétennem (ami ráadásul ingyenes), és könnyen megtalálom őket a Qjob.hu-n!

+Erősségek

Könnyen használható internetes felület

Megbízható elszámolás

Anna Deriabina

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Qjob.hu fotók

2021.03.09

Megoldás a mindennapok váratlan helyzeteire.

Hol talál az ember sürgősen oroszul beszélő villanyszerelőt, amikor a fél lakásban hirtelen elmegy az áram? Az ehhez hasonló váratlan helyzetekre nehéz felkészülni, mivel senki sem szokta...
Qjob.hu fotók

2020.10.19

Maximálisan elégedett voltam az oldalon fellelhető munkákkal és megbízókkal egyaránt.

Elég régóta kerestem már olyan kisebb munkákat, amiket a főállásom és az egyetem mellett tudok végezni. Egyrészt, hogy hasznosan töltsem az időm, másrészt a tapasztalat miatt, valamint a belőle...
Qjob.hu fotók

2020.09.26

+1

Megbízható szakembert keresel vagy kismamaként kiegészítenéd a gyest?

A minap találkoztam a barátnőmmel (nevezzük őt Rékának), aki lelkesen mesélte, hogy 3 éves fiához milyen egyszerűen és gyorsan találta meg az ideális, megbízható bébiszittert. A neten keresgélve...