Qjob.hu - vélemény

Átlag: 5 (4 szavazat)

Kategória: Honlapok

Közzétéve 2020 szeptember, 26 - 16:16

Megbízható szakembert keresel vagy kismamaként kiegészítenéd a gyest?

Felhasználási tapasztalat:: 1 nap
Megvásárolt: link

A minap találkoztam a barátnőmmel (nevezzük őt Rékának), aki lelkesen mesélte, hogy 3 éves fiához milyen egyszerűen és gyorsan találta meg az ideális, megbízható bébiszittert. A neten keresgélve ez számomra hihetetlennek tűnik, pedig igaz, hogy nem egy ismerős ajánlása alapján talált rá. Kíváncsivá tett: ez hogyan sikerült neki ilyen gyorsan? Ekkor mesélt a Qjob.hu szakemberkereső oldalról.

Mi is pontosan a Qjob.hu?

A Qjob.hu nem egy tipikus álláskereső-kínáló oldal, annál sokkal több. Egy szakemberkereső, ahol könnyedén adhatsz fel hirdetést, vagy ajánlatot adhatsz a számodra szimpatikus hirdetésekre.

Megnéztem, hogy kismamaként, vagy a családnak miben segít a Qjob.hu!

Amikor bébiszittert, háztartási segítőt vagy kertészt keresel és nincs ilyen az ismeretségi körödben, akkor a legbiztonságosabban a Qjob.hu-n tudsz feladni hirdetést.

Esetleg a gyest szeretnéd kiegészíteni takarítással, vasalással vagy egyéb munkával? Akkor is kitűnő választás a Qjob.hu. Magad jelentkezhetsz egy-egy meghirdetett pozícióra. Mindezt egyszerűen, biztonságosan és gyorsan.

Neked is hihetetlen?

Először nekem is az volt, de kipróbáltam, hiszen éppen elromlott a mosogatógépünk, így kapóra jött a lehetőség. A hirdetés feladása 10 percet vett igénybe. (Ebbe a 10 percbe még a számítógép bekapcsolását és a hirdetéshez tartozó fotó elkészítését is beleszámoltam.)

Egy órán belül pedig már fel is vettem a kapcsolatot egy „Hitelesített szakemberrel”. Könnyebben bíztam meg így egy szakembert, mert ez számomra a személyes ajánlást jelentette. Olyan volt, mintha egy jóbarát ajánlotta volna, akiben megbízhatok.

Benned is felmerülhet a kérdés: kell fizetni a szolgáltatásokért az oldalon?

Igen, az oldal működése és fejlesztése is pénzbe kerül, így a szolgáltatás minőségét, és a szakemberek megbízhatóságának ellenőrzése is csak így garantálható. A fizetésnél többféle lehetőség közül választhatsz.

Nézzük csak:

Mi történik, ha te adod fel a hirdetést?

 – eldöntheted, hogy az oldal szolgáltatási díját te fizeted

 – áthárítod a szolgáltatóra

 – vagy felezitek.

Ha szolgáltatóként ajánlatot szeretnél adni egy hirdetésre:

 – az első húsz ajánlattételi alkalom ingyenes

 – utána dönthetsz, hogy előfizetsz 30, 60 vagy 90 napra

 – vagy egyenként fizetsz az ajánlattételekért. Minden esetben előre fizeted ki a díjat, viszont csak a sikeres megrendelésért kell ténylegesen megfizetni ajánlattételi díjat. Minden más esetben visszautalásra kerül az ajánlattételi díj.

Kismamaként nem csak szakemberre lehet szükséged…

Nem csak a bébiszittert, takarítónőt, kertészt találhatod meg gyorsan a Qjob.hu-n, hanem akár a családi kasszát is növelheted. Könnyedén adhatsz fel hirdetést ugyanazzal a regisztrációval, amivel szakembert is kerestél. 

Első lépésként kiválasztod a 16 fő szakterületből, hogy mit szeretnél meghirdetni.

A következő lépésben csak egy űrlapot kell kitölteni és kész is.

 – Adj egy címet a hirdetésednek, ami rövid, tömör és lényegre törő!

 – Készíts egy részletes leírást, amiben minden apró fontos dologra térj ki, ami számodra kizáró lesz a jelentkezőknél. Minél pontosabb leírást adsz, annál könnyebben jelentkezik egyből a megfelelő szakember a feladatra, így a plusz köröktől is megkímélheted magad. A leíráshoz akár fényképet is csatolhatsz. (Én is így tettem a mosogatógépemmel és a hibakódját is egyből feltöltöttem)

(Akkor sincs baj, ha időközben rájöttél, hogy inkább másik kategóriába sorolnád a hirdetésedet, mert ezt még itt is megteheted. 🙂

 – Dátum és idő: Itt megadhatod, hogy mikortól/meddig lenne szükséged a szakemberre, vagy akár egy időszakot is meg tudsz határozni.

 – Szolgáltatás helyszínét is megadhatod, ha távmunkára keresel szakembert akkor természetesen nem, de ha a mosogatógép helyhez kötött, vagy babysittert keresel, akkor pontos címmel is felteheted a hirdetést. 

 – A Qjob.hu egyik legszimpatikusabb lehetősége (a sok közül), hogy köthetsz „kockázatmentes üzletet”

– Itt hozod meg a döntést is, hogy a közvetítői díjat ki fizesse.

 – Add meg, hogy meddig legyen elérhető a hirdetésed

 – A végén pedig megadod a saját adataidat, amivel egyben a regisztrációt is elkészíted, vagy ha már regisztráltál, akkor itt egyszerűen belépsz az adataiddal.

Mi történik ezután?

A Qjob.hu azonnal értesíti a témában regisztrált szakembereket, így nekem már csak hátra kellett dőlnöm és várni, hogy jöjjenek a jelentkezések a mosogatógép javítására. Nagyon fontos, hogy az én adataimat, amikor hirdetést adok fel, a rendszer nem adja ki a szakembereknek. Ők csak a feladatot látják, arra jelentkeznek, így én a válogatás után, a számomra szimpatikus jelentkezővel tudom felvenni a kapcsolatot.

Felértékelődött az atipikus munkavégzés

Az új szakemberkereső oldal kialakítása és indítása még a járványhelyzet előtt készült. A rugalmas, részmunkaidős munkalehetőségek megtalálására itthon eddig nagyon kevés lehetőség volt. Ráadásul, ha egy szakembert keresünk egy-egy alkalmi feladat esetén, arra legtöbb esetben csak az ismeretségi körünket használhattuk, ahol jó esetben találtunk szabad kapacitással rendelkező szakembert. A Qjob.hu-val ez már egyszerűen megy majd.  

Talán még soha nem volt ilyen egyszerű atipikus munkára szakembert keresni, vagy szakemberként megfelelő feladatokat találni a környékünkön. A mai járványügyi helyzetben csak tovább nő ezen szolgáltatások iránti igény, így a Qjob.hu oldalán a kereslet és kínálat is hamar többszörösére nőhet, ami a hatékony munkakeresést segíti elő.

+Erősségek

Ingyenes

Roman

Ajánlom

+4

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Qjob.hu fotók

2021.05.28

Qjob.hu – kölcsönösen előnyös

Több éve dolgozom szabadúszó tolmácsként és fordítóként. Mint ismeretes, az utóbbi években a magamfajta freelancerek bevételei eléggé megcsappantak, ami elsősorban a gépi...

Qjob.hu fotók

2021.03.09

Megoldás a mindennapok váratlan helyzeteire.

Hol talál az ember sürgősen oroszul beszélő villanyszerelőt, amikor a fél lakásban hirtelen elmegy az áram? Az ehhez hasonló váratlan helyzetekre nehéz felkészülni, mivel senki sem szokta...
Qjob.hu fotók

2020.10.19

Maximálisan elégedett voltam az oldalon fellelhető munkákkal és megbízókkal egyaránt.

Elég régóta kerestem már olyan kisebb munkákat, amiket a főállásom és az egyetem mellett tudok végezni. Egyrészt, hogy hasznosan töltsem az időm, másrészt a tapasztalat miatt, valamint a belőle...