Közzétéve 2022 október, 17 - 9:09

Pudingos,tejfölös sütemény!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 1500 Forint
Vonalkód: 14242

Én még cukrázdában nem láttam ezt a ritka süteményt.Ismerősöm kínált meg ilyennel és annyira finom volt,hogy elkértem a receptet és elkészítettem.Az egész családnak nagyon ízlik és elég gyakran szoktam most már sütni.

ELKÉSZTÍTÉSE mintegy 45 percet vesz igénybe és megéri a fáradozást.Elég egyszerű és közismert összetevőkből áll.

A hozzávalók mindegyike általában megtalálhjató, minden háztartásban ahol szoktak sütni főzni.

Az alant ismertetésre kerülő finomság hozzávalói 30 szelethez elegengőek!

A hozzávalók három részből állnak:A tésztához szükségesek,- a pudinghoz szükségesek, -és a tetejére szükségesek.

Kezdjük a TÉSZTÁHOZ SZÜKSÉGES HOZZÁVALÓKKAL:

25 dkg liszt

1 csomag sütőpor

6 tojás

18 dkg cukor

1 dl víz

fél dl olaj

1 teáskanálnyi citromlé

2 evőkanál kakaó

A PUDING KÉSZÍTÉSÉHEZ SZÜKSÉGES HOZZÁVALÓK:

2 csomag vaniliás pudingpor

8 dl tej

6 evőkanál cukor

A SÜTEMÉNY TETEJÉRE:

80 dkg tejföl

5 evőkanál porcukor

10 gramm zselatin

Elkészítésének l é p é s e i!

1/A pudingport elkeverjük kevés tejjel,hozzáadjuk a cukrot,és a többi tejet.Kevergetve sűrűre főzzük.Langyosra lehűtjük.

2/A sütőnket 180 fokra előmelegítjük,egy nagy tepsit (25×38 cm) kibéleljük sütőpapírral.A tésztához a liszteket, a sütőport, 1 csiper sót összekeverjük.A tojás sárgákat mixerrel nagyon habosra keverjük, és részletekben hozzáöntjük a vizet, az olajat, folyamatos keverés közben, végül a lisztet is hozzáadjuk.A tojás fehérjét kemény habbá keverjük, a citromlével, és a habot óvatosan a keverékbe forgatjuk.

3/A tészta felét a tepsibe öntjük, a másik felébe belekeverjük a kakaót, és rácsorgatjuk a tepsiben lévő tésztára.A pudingból egy teáskanállal a tészta tetejére egyenletesen elosztva kis darabokat szaggatunk, és 40-45 percig sütjük.

4/Végül a tejfölt elkeverjük a porcukorral, 2 dl cukros tejfölt kiveszünk, feloldjuk benne a zselatint, és összekeverjük az egésszel, majd a süteményre öntjük.

Szeletelés előtt fontos hogy lehűljön!

Látható,hogy nem ördöngőség elkészíteni ezt a finomságot.Érdemes kipróbálni, ajánlom mindenkinek, aki szereti az édességet!

+Erősségek

Nem sok hozzávaló kell!

-Hátrányok

Nem tudok rólla!

janosom

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Esély Szakácskönyv 999 recept! fotók

2022.10.17

Csirkemell diós mártással!

Most egy nagyon finom, egészséges ,egyszerű ételt javasolok elkészíteni! Én már többször elkészítettem és elnyerte a családom és vendégeim tettszését is.Ennek az ételnek az elkészítése viszonylag...
Esély Szakácskönyv 999 recept! fotók

2022.10.17

Fehérboros torta!

Ennek a süteménynek a pontos neve: Fehérboros- mousse-torta! Borban az igazság? A bor helyett érdemes szőlőt fogyasztani,hiszen rengeteg jótékony hatása van a szervezetünkre. Rostartalma...
Esély Szakácskönyv 999 recept! fotók

2022.10.17

+1

Ettél már szőlős rakott kalácsot?

Én még csak fél éve halottam a szőlős rakott kalácsról.Azt tudtam,hogy a szőlő nagyon egészséges gyümölcs, nagyon sok fajtája van, de amit még tudni kell rólla, az a következő: Minden szőlőfajta...