Közzétéve 2022 szeptember, 20 - 9:09

Finom, puncsos mézes recept!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 2000 Forint
Vonalkód: 14170

Még a látványa is vonzóvá teszi az embert ennek a süteménynek az elkészítésére.

Sokan viccelődnek azzal, hogy ami puncs, az egyben pancs.Pedig ez egyáltalán nem így van.Én és családom tagjai mindannyian szeretjük a puncsos fagyit,különösen a régi hagyományosat mazsolával, és más puncsos dolgokat, mint a puncsos süteményeket.

Utána néztem és tudom,hogy a PUNCS szó francia eredetű, és rummal, vagy rumaromával történő ízesítést jelent.

Rengeteg finomságot készíthetünk el ezzel a módszerrel,de választhatjuk azt a megoldást,hogy ha elkészítjük puncsízű pudingporral a krémet.A végeredmény mindkét esetben mennyei lessz!

Én a pudingporral történő készítést szoktam választani.

Az általam ajánlott finomság receptjét most közzé teszem véleményemben!

Elkészítési idő kb. 90 perc.

Nézzük a hozzávalókat!

TÉSZTÁHOZ:

40 dkg liszt,- 0,5 evőkanál szódabikarbóna,-3 dkg kakaópor,-10 dkg méz,- 2 tojás,-5 dkg vaj,15dkg porcukor.

KRÉMHEZ:

3 csomag puncsos pudingpor,.-2 csomag vaniliás cukos,- 9 dl tej,-25 dkg margarin,-20 dkg porcukor.

TETEJÉRE:

20 dkg fehér csokoládé, néhány csepp piros ételfesték, és 4 kocka étcsokoládé.

ELKÉSZÍTÉSE A KÖVETKEZŐ!

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, egy tepsit pedig sütőpapírral kibélelünk.

A tésztához a lisztet összeforgatjuk a szódabikarbónával, a kakaóporral, és 1 csipet sóval.

A mézet, a tojásokat, a vajat és a porcukrot lassú tűzön felolvasztjuk és simára keverjük.

Kis ideig hűlni hagyjuk, majd a lisztes keverékhez adjukés jól összedolgozzuk.

Következő lépés,hogy  a tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, majd minden tésztadarabot az előkészített tepsi méretéhez nyújtjuk.

Egyenként a tepsibe fektetjük, és az előmelegített sütőbe tesszük, és 5 perc alatt megsütjük.Amikor kész, a tésztalapokat kivesszük, és hagyjuk kihűlni.

Harmadik lépés, amikor a krémhez a pudingporokat összeforgatjuk, a vaniliás cukorral, és simára keverjük a tejjel.

Feltesszük melegedni, és folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük.

Amikor ezzel is készen leszünk, levesszük a tűzről,és hagyjuk kihűlni.

A margarint habosra keverjük a porcukorral, és a már kihűlt pudinghoz adjuk és jól összedolgozzuk.

Negyedig fázis, amikor az egyik tésztalapot a tepsibe fektetjük, és elsimítjuk rajta a krém felét.Ezután lefedjük a másik tésztalappal, amit szintén megkenünk a maradék krémmel.Erre tesszük az utolsó tésztalapot.

A tetejére a fehér csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, és elkeverjük az ételfestékkel.

Az étcsokoládét is felolvasztjuk,és simára keverjük.

Utolsó lépésben, a sütemény tetejére simítjuk a fehér  csokoládét, majd az étcsokoládéból vékony csíkokat húzunk rá.

Ezeket akár fogpiszkálóval is elhúzhatjuk.

Az egészet hűtőbe tesszük, egy teljes éjszakára majd másnap felszeleteljük és tálalhatjuk.

Higgyék el megéri a munkát, mert isteni finom!

+Erősségek

Isteni finom!

-Hátrányok

Elég sok alapanyag és munka!

janosom

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Esély Szakácskönyv 999 recept! fotók

2022.10.17

Csirkemell diós mártással!

Most egy nagyon finom, egészséges ,egyszerű ételt javasolok elkészíteni! Én már többször elkészítettem és elnyerte a családom és vendégeim tettszését is.Ennek az ételnek az elkészítése viszonylag...
Esély Szakácskönyv 999 recept! fotók

2022.10.17

Fehérboros torta!

Ennek a süteménynek a pontos neve: Fehérboros- mousse-torta! Borban az igazság? A bor helyett érdemes szőlőt fogyasztani,hiszen rengeteg jótékony hatása van a szervezetünkre. Rostartalma...
Esély Szakácskönyv 999 recept! fotók

2022.10.17

+1

Ettél már szőlős rakott kalácsot?

Én még csak fél éve halottam a szőlős rakott kalácsról.Azt tudtam,hogy a szőlő nagyon egészséges gyümölcs, nagyon sok fajtája van, de amit még tudni kell rólla, az a következő: Minden szőlőfajta...