Közzétéve 2022 szeptember, 20 - 9:09

Finom, puncsos mézes recept!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 2000 Forint
Vonalkód: 14170

Még a látványa is vonzóvá teszi az embert ennek a süteménynek az elkészítésére.

Sokan viccelődnek azzal, hogy ami puncs, az egyben pancs.Pedig ez egyáltalán nem így van.Én és családom tagjai mindannyian szeretjük a puncsos fagyit,különösen a régi hagyományosat mazsolával, és más puncsos dolgokat, mint a puncsos süteményeket.

Utána néztem és tudom,hogy a PUNCS szó francia eredetű, és rummal, vagy rumaromával történő ízesítést jelent.

Rengeteg finomságot készíthetünk el ezzel a módszerrel,de választhatjuk azt a megoldást,hogy ha elkészítjük puncsízű pudingporral a krémet.A végeredmény mindkét esetben mennyei lessz!

Én a pudingporral történő készítést szoktam választani.

Az általam ajánlott finomság receptjét most közzé teszem véleményemben!

Elkészítési idő kb. 90 perc.

Nézzük a hozzávalókat!

TÉSZTÁHOZ:

40 dkg liszt,- 0,5 evőkanál szódabikarbóna,-3 dkg kakaópor,-10 dkg méz,- 2 tojás,-5 dkg vaj,15dkg porcukor.

KRÉMHEZ:

3 csomag puncsos pudingpor,.-2 csomag vaniliás cukos,- 9 dl tej,-25 dkg margarin,-20 dkg porcukor.

TETEJÉRE:

20 dkg fehér csokoládé, néhány csepp piros ételfesték, és 4 kocka étcsokoládé.

ELKÉSZÍTÉSE A KÖVETKEZŐ!

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, egy tepsit pedig sütőpapírral kibélelünk.

A tésztához a lisztet összeforgatjuk a szódabikarbónával, a kakaóporral, és 1 csipet sóval.

A mézet, a tojásokat, a vajat és a porcukrot lassú tűzön felolvasztjuk és simára keverjük.

Kis ideig hűlni hagyjuk, majd a lisztes keverékhez adjukés jól összedolgozzuk.

Következő lépés,hogy  a tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, majd minden tésztadarabot az előkészített tepsi méretéhez nyújtjuk.

Egyenként a tepsibe fektetjük, és az előmelegített sütőbe tesszük, és 5 perc alatt megsütjük.Amikor kész, a tésztalapokat kivesszük, és hagyjuk kihűlni.

Harmadik lépés, amikor a krémhez a pudingporokat összeforgatjuk, a vaniliás cukorral, és simára keverjük a tejjel.

Feltesszük melegedni, és folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük.

Amikor ezzel is készen leszünk, levesszük a tűzről,és hagyjuk kihűlni.

A margarint habosra keverjük a porcukorral, és a már kihűlt pudinghoz adjuk és jól összedolgozzuk.

Negyedig fázis, amikor az egyik tésztalapot a tepsibe fektetjük, és elsimítjuk rajta a krém felét.Ezután lefedjük a másik tésztalappal, amit szintén megkenünk a maradék krémmel.Erre tesszük az utolsó tésztalapot.

A tetejére a fehér csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, és elkeverjük az ételfestékkel.

Az étcsokoládét is felolvasztjuk,és simára keverjük.

Utolsó lépésben, a sütemény tetejére simítjuk a fehér  csokoládét, majd az étcsokoládéból vékony csíkokat húzunk rá.

Ezeket akár fogpiszkálóval is elhúzhatjuk.

Az egészet hűtőbe tesszük, egy teljes éjszakára majd másnap felszeleteljük és tálalhatjuk.

Higgyék el megéri a munkát, mert isteni finom!

+Erősségek

Isteni finom!

-Hátrányok

Elég sok alapanyag és munka!

janosom

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Esély Szakácskönyv 999 recept! fotók

2022.05.20

Vélemény az 1111 hasznos tanács c. könyvről!

Nemrég került kezembe ez a kiadvány!Bizonyára rég a házi könyvtáramban bújt meg, gondoltam még hasznos lehet. MIT? MIVEL, HOGYAN? Ezekre a kérdésekre kapunk válaszokat, ha megvásároljuk -ha még...
Esély Szakácskönyv 999 recept! fotók

2022.05.08

999 recept könyvről!

Üdvözlök mindenkit! A napokban házi könyvtáram rendezése során került ismét a kezembe ESÉLY SZAKÁCSKÖNYV amit  Péter Jánosné és Nagy Sándorné írtak.Már korábban is olvastam és főztem is belőlle...