Közzétéve 2022 szeptember, 20 - 9:09
Finom, puncsos mézes recept!
Ár : 2000 Forint
Vonalkód: 14170
Még a látványa is vonzóvá teszi az embert ennek a süteménynek az elkészítésére.
Sokan viccelődnek azzal, hogy ami puncs, az egyben pancs.Pedig ez egyáltalán nem így van.Én és családom tagjai mindannyian szeretjük a puncsos fagyit,különösen a régi hagyományosat mazsolával, és más puncsos dolgokat, mint a puncsos süteményeket.
Utána néztem és tudom,hogy a PUNCS szó francia eredetű, és rummal, vagy rumaromával történő ízesítést jelent.
Rengeteg finomságot készíthetünk el ezzel a módszerrel,de választhatjuk azt a megoldást,hogy ha elkészítjük puncsízű pudingporral a krémet.A végeredmény mindkét esetben mennyei lessz!
Én a pudingporral történő készítést szoktam választani.
Az általam ajánlott finomság receptjét most közzé teszem véleményemben!
Elkészítési idő kb. 90 perc.
Nézzük a hozzávalókat!
TÉSZTÁHOZ:
40 dkg liszt,- 0,5 evőkanál szódabikarbóna,-3 dkg kakaópor,-10 dkg méz,- 2 tojás,-5 dkg vaj,15dkg porcukor.
KRÉMHEZ:
3 csomag puncsos pudingpor,.-2 csomag vaniliás cukos,- 9 dl tej,-25 dkg margarin,-20 dkg porcukor.
TETEJÉRE:
20 dkg fehér csokoládé, néhány csepp piros ételfesték, és 4 kocka étcsokoládé.
ELKÉSZÍTÉSE A KÖVETKEZŐ!
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, egy tepsit pedig sütőpapírral kibélelünk.
A tésztához a lisztet összeforgatjuk a szódabikarbónával, a kakaóporral, és 1 csipet sóval.
A mézet, a tojásokat, a vajat és a porcukrot lassú tűzön felolvasztjuk és simára keverjük.
Kis ideig hűlni hagyjuk, majd a lisztes keverékhez adjukés jól összedolgozzuk.
Következő lépés,hogy a tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, majd minden tésztadarabot az előkészített tepsi méretéhez nyújtjuk.
Egyenként a tepsibe fektetjük, és az előmelegített sütőbe tesszük, és 5 perc alatt megsütjük.Amikor kész, a tésztalapokat kivesszük, és hagyjuk kihűlni.
Harmadik lépés, amikor a krémhez a pudingporokat összeforgatjuk, a vaniliás cukorral, és simára keverjük a tejjel.
Feltesszük melegedni, és folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük.
Amikor ezzel is készen leszünk, levesszük a tűzről,és hagyjuk kihűlni.
A margarint habosra keverjük a porcukorral, és a már kihűlt pudinghoz adjuk és jól összedolgozzuk.
Negyedig fázis, amikor az egyik tésztalapot a tepsibe fektetjük, és elsimítjuk rajta a krém felét.Ezután lefedjük a másik tésztalappal, amit szintén megkenünk a maradék krémmel.Erre tesszük az utolsó tésztalapot.
A tetejére a fehér csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, és elkeverjük az ételfestékkel.
Az étcsokoládét is felolvasztjuk,és simára keverjük.
Utolsó lépésben, a sütemény tetejére simítjuk a fehér csokoládét, majd az étcsokoládéból vékony csíkokat húzunk rá.
Ezeket akár fogpiszkálóval is elhúzhatjuk.
Az egészet hűtőbe tesszük, egy teljes éjszakára majd másnap felszeleteljük és tálalhatjuk.
Higgyék el megéri a munkát, mert isteni finom!
Isteni finom!
Elég sok alapanyag és munka!
janosom
Ajánlom
Szabálysértés bejelentése
Minden hozzászólás