Közzétéve 2022 október, 17 - 10:10
Fehérboros torta!
Ár : 1200 Forint
Vonalkód: 14258
Ennek a süteménynek a pontos neve: Fehérboros- mousse-torta!
Borban az igazság?
A bor helyett érdemes szőlőt fogyasztani,hiszen rengeteg jótékony hatása van a szervezetünkre.
Rostartalma miatt jótékony az emésztésre, az érrendszer megóvásáért is ehetünk belőle.Fontos,hogy rendszeresen kerüljön belőlle a tányérunkra.
Most véleményemben szőlő felhasználásával készítendő tortát ill. annak receptját teszem közzé!
HOZZÁVALÓK 8 SZELETHEZ!
4 tojás
1 csomag vaniliás cukor
2+2 evőkanál cukor
1 evőkanál liszt
2 evőkanál kukoricakeményítő
3 dl. száraz fehérbor
Én ezt használom!/:
6 lap zselatin
2,5 dl natur joghurt
20 dk. kék és zöld szőlő
ELKÉSZÍTÉSE:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.A két tojást ketté választjuk, a tojásfejérjét habbá verjük, hozzáadunk 3 evőkanál vizet, vaniliás cukrot, 2 ek.cukrot,és egy csipet sót.
Elkeverjük benne a két tojjássárgáját, hozzáadjuk a lisztet, 1 evőkanál keményítőt, és az egészet egyneművé keverjük.
A kb. 20 cm-es átmérőjű kapcsos tortaformát sütőpapírral kibéleljük,és beleüntjük a masszát.
Ezután betesszük a sütűbe és 20-25 percig sütjük.
Amikor elkészült, kivesszük a formából és hagyjuk kihűlni.
A következő művelet,hogy a maradék 2 tojássárgáját 2 ek. cukorral, 1 ek. keményítővel, 140 ml vízzel, és borral elegyítjük, és vízfürdő felett krémesre keverjük.
Harmadik lépésben, a zselatin lapokat hideg vízbe áztatjuk,és amikor már megpuhult, belekeverjük a krémbe,hagyjuk elolvadni, majd kb. 15 percig hűtjük.
Kemény habbá keverjük a maradék két tojásfehérjét,hozzáadjuk a joghurtot, és a krémbe forgatjuk.Óvatosan elkeverjük benne a szőlőszemek kétharmadát.
Végül a piskótát visszatesszük a formába, ráöntjük a krémet, és hűtőben pihentetjük 5 órán át.
Óvatosan fellazítjuk, a tortát a gyűrűből, és díszítjük a maradék szőlővel.
Higgyék el nagyon finom és egészséges torta!Javasolom elkészíteni.
Könnyű elkészítés, viszonylag olcsón!
Kis családnak ajánlható!
janosom
Ajánlom
Szabálysértés bejelentése
Minden hozzászólás