Royal Canin - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Kategória: Macskatáp

Közzétéve 2021 március, 29 - 18:18

Egy táp amit a legjobb pillanatban ajánlottak!

Minden gazdi a lehető legjobbat és a legfinomabb falatokat venné meg kis kedvencének ezért, ha egy új háziállat érkezik a családba, fejtőrést és bizonytalanságot okozhat a táplálása. Melyik száraz tápot, alutasakot vegyük meg, melyik gyártó a legjobb, legtápanyagdúsabb ?

Én is hasonló gondolatokkal küzdöttem amikor közel 3 évvel ezelőtt hazahoztam az első saját kiscicámat. Nem ő volt az első háziállatom, mert gyerekkoromban családi házban, állatok mellett nőttem fel. Ennek ellenére ez más volt, mert nem a szüleim etették, nem Ők gondoskodtak az ételéről, hanem én. Ekkor jött az első SOKK. A cicámat 3 hónapos korában menhelyről hoztam el, ahol egy kis ketrecet osztott meg 2 másik társával. Nemcsak az otthon volt új,  idegen és hatalmas, hanem a táplálék is. Sajnos az első 1-2 napban egyáltalán nem evett én pedig kezdtem kétségbe esni, hogy mi lehet a probléma. Gondozóitól megtudtam, hogy nemrégen kezdték el a hozzátáplálást. Tehát nem evett még száraztápot vagy alutasakot csak ,,patét”. Természetesen kaptam tanácsokat. Elmondták, hogy Ők melyik gyártó eledeleit szokták alkalmazni, melyikkel volt a legkönnyebb vagy a legnehezebb a többi cica esetében. Sajnos az egyik legdrágább márkát mondták, amit féltem megvenni. Mi van ha az én cicámnak nem fog tetszeni ? Ekkor ajánlotta egy ismerősöm a Royal Canin-t …..

A barátnőm akkor már tapasztalt cicatartó volt, sokakat mentett meg, mások önszántukból költöztek be hozzá. Bíztam a szavában, ezért én is ezt a márkát vettem meg a cicámnak.

Milyen tapasztalatot szereztem ?

Előre elárulhatom, hogy nem bántam meg a választást. Először egy kisállat eledel kereskedésben vettem a Royal Canin- Citten száraztáp és alutasakot. Nem vettem sokat, a tápból 30-40 dkg-ot, az alutasakból 4 db-ot. Ha ízleni fog a cicámnak, akkor vásárolok nagyobb kiszerelésben.

Jöjjön a próba …..

Az alutasak kibontásával az első tapasztalatom az illat volt. Nagyon intenzív, húsos illat csapta meg orromat, amire a cicám is felkapta a fejét és kérni kezdte az ételt.
Tálba öntve egy nagyon szaftos, apró húsú eledelről beszélhetünk; és ami a számomra a legfontosabb volt..  a cicám is enni kezdett.

A száraztápról hasonlóan jókat tudok elmondani. Az illata annyira erős, intenzív, hogy a mi emberi orrunk is megérzi. Apró szemű és puha, tehát a kölyök cicáknak – akik most kezdenek ismerkedni a rágással – sem okoz gondot a megrágás és az elfogyasztás. Továbbá számomra az is pozitív volt, hogy a cicának laktató. Több részletben ette meg az 1 tasak ételt, nem egyszerre. A 40 dkg száraztáp is 2-3 hétig elég volt.

Végezetül.. már volt tapasztalatom ezzel a táppal, ezért nagyobb kiszerelésben vásároltam. Ekkor már internetről rendeltem Royal Canin Citten boxot, amely tartalmazott 1 kg száraz tápot és 30 alutasakot. Nekünk az 1 kg száraz táp kitartott az ivartalanításig – 3-4 hónap. Az alutasak pedig 1 hónapig.

+Erősségek

Intenzív illat, szaftos, puha

Detty

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments