Royal Canin - vélemény

Átlag: 4.7 (5 szavazat)

Kategória: Macskatáp

Közzétéve 2021 március, 29 - 18:18

Egy táp amit a legjobb pillanatban ajánlottak!

Minden gazdi a lehető legjobbat és a legfinomabb falatokat venné meg kis kedvencének ezért, ha egy új háziállat érkezik a családba, fejtőrést és bizonytalanságot okozhat a táplálása. Melyik száraz tápot, alutasakot vegyük meg, melyik gyártó a legjobb, legtápanyagdúsabb ?

Én is hasonló gondolatokkal küzdöttem amikor közel 3 évvel ezelőtt hazahoztam az első saját kiscicámat. Nem ő volt az első háziállatom, mert gyerekkoromban családi házban, állatok mellett nőttem fel. Ennek ellenére ez más volt, mert nem a szüleim etették, nem Ők gondoskodtak az ételéről, hanem én. Ekkor jött az első SOKK. A cicámat 3 hónapos korában menhelyről hoztam el, ahol egy kis ketrecet osztott meg 2 másik társával. Nemcsak az otthon volt új,  idegen és hatalmas, hanem a táplálék is. Sajnos az első 1-2 napban egyáltalán nem evett én pedig kezdtem kétségbe esni, hogy mi lehet a probléma. Gondozóitól megtudtam, hogy nemrégen kezdték el a hozzátáplálást. Tehát nem evett még száraztápot vagy alutasakot csak ,,patét”. Természetesen kaptam tanácsokat. Elmondták, hogy Ők melyik gyártó eledeleit szokták alkalmazni, melyikkel volt a legkönnyebb vagy a legnehezebb a többi cica esetében. Sajnos az egyik legdrágább márkát mondták, amit féltem megvenni. Mi van ha az én cicámnak nem fog tetszeni ? Ekkor ajánlotta egy ismerősöm a Royal Canin-t …..

A barátnőm akkor már tapasztalt cicatartó volt, sokakat mentett meg, mások önszántukból költöztek be hozzá. Bíztam a szavában, ezért én is ezt a márkát vettem meg a cicámnak.

Milyen tapasztalatot szereztem ?

Előre elárulhatom, hogy nem bántam meg a választást. Először egy kisállat eledel kereskedésben vettem a Royal Canin- Citten száraztáp és alutasakot. Nem vettem sokat, a tápból 30-40 dkg-ot, az alutasakból 4 db-ot. Ha ízleni fog a cicámnak, akkor vásárolok nagyobb kiszerelésben.

Jöjjön a próba …..

Az alutasak kibontásával az első tapasztalatom az illat volt. Nagyon intenzív, húsos illat csapta meg orromat, amire a cicám is felkapta a fejét és kérni kezdte az ételt.
Tálba öntve egy nagyon szaftos, apró húsú eledelről beszélhetünk; és ami a számomra a legfontosabb volt..  a cicám is enni kezdett.

A száraztápról hasonlóan jókat tudok elmondani. Az illata annyira erős, intenzív, hogy a mi emberi orrunk is megérzi. Apró szemű és puha, tehát a kölyök cicáknak – akik most kezdenek ismerkedni a rágással – sem okoz gondot a megrágás és az elfogyasztás. Továbbá számomra az is pozitív volt, hogy a cicának laktató. Több részletben ette meg az 1 tasak ételt, nem egyszerre. A 40 dkg száraztáp is 2-3 hétig elég volt.

Végezetül.. már volt tapasztalatom ezzel a táppal, ezért nagyobb kiszerelésben vásároltam. Ekkor már internetről rendeltem Royal Canin Citten boxot, amely tartalmazott 1 kg száraz tápot és 30 alutasakot. Nekünk az 1 kg száraz táp kitartott az ivartalanításig – 3-4 hónap. Az alutasak pedig 1 hónapig.

+Erősségek

Intenzív illat, szaftos, puha

Detty

Ajánlom

+2

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
1 Legyél az első, aki hozzászól
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Royal Canin fotók

2022.01.17

A cicáknak kedvenc eledele!

A Royal Canin macskatáp vélemények segíthetnek Neked annak az eldöntésében, hogy valóban ez az eledel jelenti-e a legjobb választást a cicád számára. A Royal Canin márka nem tartozik a...
Royal Canin fotók

2021.06.14

A legjobb macskatáp amivel találkoztam.

A Royal Canin gyógytáppal először akkor találkoztam amikor kedvenc cicámnál húgyúti betegséget, stuvid köveket találtak és meg is kellett emiatt műteni. Ekkor ajánlották, hogy ha ezzel etetem nem...
Royal Canin fotók

2021.05.31

Cicák nagy kedvence

A Royal Canin macskaeledel egy nagyon jó minőségű macskaeledel. Akinek fontos a cicájának a táplálása és hogy normálisan fejlődjön, annak ez az egyik legjobb választás.Főleh ha egy fajtiszta cicáról...