Royal Canin - vélemény

Átlag: 4.7 (5 szavazat)

Kategória: Macskatáp

Közzétéve 2022 január, 17 - 15:15

A cicáknak kedvenc eledele!


Ár : 1800 Forint

A Royal Canin macskatáp vélemények segíthetnek Neked annak az eldöntésében, hogy valóban ez az eledel jelenti-e a legjobb választást a cicád számára.

A Royal Canin márka nem tartozik a legolcsóbbak közé. A 400 grammos kiszerelés az ára a fajtától függően kb. 1100 forintnál kezdődik. A legtöbb típus 1500-1800 forintért kapható 2019-ben.
Az állatkereskedésekben kimérős formában is meg lehet vásárolni a Royal Canin macskatápot. Elképzelhető, hogy így valamivel olcsóbban be tudod szerezni az eledelt, de még így is mélyebben kell a tárcádba nyúlnod, mintha a hagyományos, boltban kapható cicaételek közül válogatnál.Az eledel a felső-középkategóriás márkák közé tartozik. A szárazeledel fehérjetartalma kb. 35%, ami ideálisnak mondható. (Macskatápok esetében minimum 25%-nak kell lennie a fehérjetartalomnak.)

A címke alapján többféle vitamin, nyomelem és ásványi anyag található a cicaeledelben, tehát jó minőségűnek tűnik. A tapasztalataim szerint az állatorvosok még sincsenek annyira odáig a márkáért, inkább a Hill’s-et ajánlják a gazdáknak.Az én cicáim ennek a márkának a (száraz) termékeit szeretik a legjobban. Szinte mindig elfogyasztják azt az ételt, amelyet eléjük teszek. Ha válogatós a cicád, akkor melegen ajánlom a Savour exigent (íz, nem aroma!) fajtájú Royal Canin macskatápot. Érdemes kipróbálni az Indoort, az Urinaryt, a Pure Feline-t, a Sterilisedet  is. Az enyémek nem nagyon szeretik a Fit nevű, illetve a brit cicáknak való típust sem a szemek nagyobb mérete miatt.

Sajnos a Royal Canin cicaeledel nem kapható a nagyobb áruházakban, csupán az állateledel-boltokban lehet megvásárolni zacskós vagy kimérős formában. Általában az általam fentebb felsorolt típusokat lehet megvenni egy átlagos állatkereskedésben.

A speciális tápok inkább a nagyobb állatboltokból szerezhetőek be. Internetről is meg lehet őket rendelni. Úgy látom, hogy a Royal Canin macskaeledel honlapja most éppen átépítés alatt áll, tehát más webáruházat kell felkeresni a vásárláshoz.Jó tudni, hogy speciális fajtatápokat (Maine Coon, brit macska, perzsa, bengáli, sziámi stb.) is lehet kapni. Ha ilyen cicád van, akkor érdemes kipróbálnod a fentebb felsorolt tápok egyikét, mert így nagyobb eséllyel kerülheted el a fajtabetegségeket és az igényeinek megfelelően táplálhatod a macskádat.

A készletben találhatóak még speciális élethelyzetekre való eledelek is. Vásárolhatsz kölyökcicáknak, felnőtt, vemhes, idős, ivartalanított, lakásban tartott vagy húgyúti fertőzésre hajlamos macskáknak is tápot.Az sem gond, ha valamilyen ok folytán nem megfelelő Neked a 400 grammos vagy a kimérős eledel. Az internet segítségével a vásárlás 2, 4 vagy 10 kilogrammos formában is lehetséges.

A Royal Canin macskatáp vélemények szerint azért jelent jó választás ez a táp, mert jó minőségű és finom. A cicák szívesen fogyasztják, illetve nagyon sokféle formában, kiszerelésben, típusban és ízben kapható.

A hátrányok között egyértelműen a magas árat és a korlátozott beszerezhetőséget lehet megemlíteni. Van néhány olyan fajta, amelyet kevésbe szeretnek a macskák. Egyes esetekben a szemek túl nagy mérete okoz problémát a cicáknak.Remélem, hogy a Royal Canin macskatáp vélemények segítséget nyújtottak Neked annak az eldöntésében, hogy ez a típusú cicaeledel megfelelő választást jelent-e a kedvencednek. Kísérletezz bátran, mert előbb-utóbb biztosan megtalálod azt a típust, amelyik a legkedvezőbb tulajdonságokkal rendelkezik.

Zsolt

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Royal Canin fotók

2021.06.14

A legjobb macskatáp amivel találkoztam.

A Royal Canin gyógytáppal először akkor találkoztam amikor kedvenc cicámnál húgyúti betegséget, stuvid köveket találtak és meg is kellett emiatt műteni. Ekkor ajánlották, hogy ha ezzel etetem nem...
Royal Canin fotók

2021.05.31

Cicák nagy kedvence

A Royal Canin macskaeledel egy nagyon jó minőségű macskaeledel. Akinek fontos a cicájának a táplálása és hogy normálisan fejlődjön, annak ez az egyik legjobb választás.Főleh ha egy fajtiszta cicáról...
Royal Canin fotók

2021.05.11

Royal

A royal Canon a cicám kedvence a bundája fényes tőle a cica szereti nagyon válogatós így az se mindegy mit veszek neki de ennél még nem volt olyan hogy ne ette volna meg mi de. Féle ízben találtam...