Házi macska - vélemény

Átlag: 4.75 (6 szavazat)

Kategória: Macska fajták

Közzétéve 2021 május, 17 - 17:17

Egy öntörvényű perzsa macska

Hogy miért pont róla írok? Mert ma hat éve született, egy oroszlanszínű apától, meg egy fekete tarka anyától.

Bár mindkettő fajtiszta cica volt, de nem törzskönyvezett. Nagyon különböző természetük volt. Az apa cica nagy testű, elég sűrű rőtszőrű volt, nagyon barátságos, hízelgő. Kereste az ember társaságát.Bár már három évesen került hozzánk, gyorsan barátkozott.

Az anya cica egy apró termetű fekete tarka perzsa cica , aki nagyon nehezen barátkozott, viszont nagyon játékos volt.

Imádott belekóstolni az otthagyott kávésbögre alján maradt tejeskávéba, vagy teljesen elrágcsálta az almacsutkát.

Sokszor telepedett a számítógép billentyűzetére, valamiért ott nagyon jól érezte magát.

Mint már írtam, ma hat éve született három kiscica ebből a párosításból. Egy fekte tarka, egy vörös, egy pedig piszkos fehér színű.

Abban az évben ősszel, úgy hozta az élet, hogy a lányom minden cicát elajándékozott. Már csak a piszkosfehér volt nálunk de már neki is megvolt a lendő gazdája. Amikor láttam, hogy a szeme azt tükrözi felém, hogy- Szeress engem !- na akkor döntöttem egy pillanat alatt, hogy Maszat marad. Merthogy Maszat a neve ennek a cicának.

Azóta sem győzök csodálkozni a viselkedésén. Hogy miért? Mert nem macskamódra viselkedik. Nem nyúl semmihez, nem megy asztalra, előtte lehet az ember étele, de ő csak a gabonás-húsos alutasakos macskaeledelt meg némi száraztápot fogyaszt.  Reggelente ha a férjem  megy a fürdőbe fogatmosni, akkor Maszat megy vele, felugrik a kád végére és ha a férjem megnyitja picit a vízcsapot, akkor Maszat levadássza a cseppeket.

Soha nincs láb alatt, nem dörgölődzik, nem kunyerál, nem nyávog. Ha valamit szeretne,akkor leül néz merően, azután kitaláljuk, mikor mit szeretne. Ha talál egy pókot, vagy bogarat, akkor rövid halk nyavogással jelzi, hogy valami nem stimmel.

Olyankor segítséget kér a probléma megoldásához. Sokszor ha leülök a laptopomhoz akkor oda jön az asztalra és segít dolgozni.

Fénykép megnyitása

Hát Ő az én egyik kedvenc háziállatom. Boldog szülinapot Maszat!

+Erősségek

Egy kedves szeretnivaló háziállat

hamarbet

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Házi macska fotók

2021.10.06

HÁZI MACSKA

A macska, más néven házi macska, kisebb termetű, háziasított ragadozó, amely a vadmacska alfajába tartozik. Na az én Lordikám biztosan az,...

Házi macska fotók

2021.06.17

Macska

Sziasztok! Most a cuki kiscicámmal kapcsolatos dolgokat szeretném megosztani veletek. Nagyon régen még nem hittem volna ,hogy nekem valaha is lesz egy cuki kiscicánk. Mi inkább kutyapártiak...
Házi macska fotók

2021.05.06

Marci cicám a leghüségesebb társam!

A kedvenc cicám története ! Sok esetben azt gondolják az emberek, hogy a cicák nem olyan hűségesek mint a kutyusok. Most leírok egy történetet, ami velem történt meg. Már pici korától én...