Esély Szakácskönyv 999 recept! - vélemény

Átlag: 4.96 (12 szavazat)

Közzétéve 2022 május, 08 - 17:17

999 recept könyvről!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 1000 Forint
Vonalkód: 13127

Üdvözlök mindenkit!

A napokban házi könyvtáram rendezése során került ismét a kezembe ESÉLY SZAKÁCSKÖNYV amit  Péter Jánosné és Nagy Sándorné írtak.Már korábban is olvastam és főztem is belőlle finom falatokat de tanultam még sok sok főzés sütés stb.fogást, elsalyátíottam sok hasznos tanácsot, amiket alkalmaztam és mindmáig figyelembe veszek.

Ezt a könyvet még 1994-ben adták ki, kiadója ESÉLY KIADÓ kft.A borító fotóját Schaffer László készítette.

Miről is szól ez a könyv?

Ez a könyv a főétkezés fogásainak elkészítésével foglalkozik.Segítséget nyújt abban is mikor mit főzzünk.Ebben bő választákban szerepelnek érthető leírásokkal levesek, különféle zöldségek, zöldséges-húsos ételek és húsételek is.

A könyv elsősorban azok számára készült, akik az evést nem elsősorban az élet fenntartására szolgáló kötelességnek tekintik, hanem élvezetnek.

Azok számára továbbá, akik  nem elégednek meg néhány jól bevált recept unos-untalan ismételgetésével, hanem kisérletező kedvüket, egyéni ötleteiket a konyhában is kiakrják próbálni.

Azoknak készült még ez a könyv akik a főzést nem kellemetlen, kényszerű, mindannapos robotnak, hanem kedvelt foglalatosságnak, kreatív tevékenységnek, csaknem művészetnek tartják.

Ez a könyv állítom,hogy nemcsak kitűnő szakácskönyv, hanem nélkülözhetetlen gyakorlati útmutató is.

A könyv foglalkozik a hagyományos receptekkel, de a modern konyha készítményeivel is.Ez a sokrétűség tettszik benne a legjobban.Szeretem a jól bevált régi recepteket amiket ellestünk nagyanyáinktól, de szeretem kipróbálni az újakat is.Ebben a könyvben rengeteget találtam, még olyanokat is amikről ezideig nem is halottam.

Ma sem fölösleges ha jól tudunk főzni, a jó alapanyagból is lehet rossz ételt készíteni, de hozzáértéssel és fantáziával szerényebb hozzávalóval is finom ételek varázsolhatóak.Az sem mellékes,hogy még  sok pénzt is megtudunk takarítani.

Ma már sokféle készítményt lehet kapni, szinte mindent, nem kell keresgetni üzleteket boltokat piacokat  járni.A mai modern konyhai felszerelésekkel, pl. robotgépekkel, is megtudjuk könyíteni és gyorsítani a főzést,ma már nem kell félnapokat a konyhában tölteni,

Engem, de rajtam kívül sok-sok nőt és férfit egyaránt pihentet a főzés, és kikapcsolódást nyűjt a napi gondok alól is.

Egy-egy jól sikerült étel sikerélményeket is nyújt,az asztal köré gyüjti a családot, az ünnepeket is emlékezetesebbé teszi.

Nem kell félnünk egy-egy étel elkészítésétől, lehet,hogy kezdetben nem úgy sikerül, ahogy szeretnénk, de a gyakorlat később meghozza az eredmlényt.Még a legügyesebb szakácsnak sem sikerül mindig minden étel.

Ez a szakácskönyv kellő segítséget nyújt kezdőknek és haladóknak is egyaránt.

Jó szívvel ajánlom mindazoknak akik szeretnének főzni vagy már rég főznek de szeretnének szakszerű tanácsokat, információkat, praktikákat kapni!Ebben megtalálják!

+Erősségek

Nagyon hasznos, gyakorlatias!

-Hátrányok

Nincs!

janosom

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Esély Szakácskönyv 999 recept! fotók

2023.05.08

Nem klasszikus palacsintákról-vélemény!

Bizonyára mindenki szereti, egyesek imádják a palacsintát.Ma már ebben az inflációs időszakban jól felment az ára, ezért is érdemes otthon elkésziteni. Ebben a véleményben most nem a klasszikus...
Esély Szakácskönyv 999 recept! fotók

2023.04.24

Három féle gombóc,három féleképpen-Vélemény!

Nagyon szeretem a gombócokat, izletes,gusztusos, finom és nem utolsó sorban laktatós étel.

A képen látható goombóc:

TOJÁSOS GOMBÓC!

HOZZÁVALÓK 4...

Esély Szakácskönyv 999 recept! fotók

2023.03.10

ARANY SZAKÁCSKÖNYVRŐL!

Ez a könyv a Black White kiadó gondozásában jelent meg 2002-ban, azaz már 21 éve. Összesen 1299 receptet tartalmaz, és ezek a receptek a legjobb ételeket...