Képes BIBLIA gyermekeknek! - vélemény

Átlag: 5 (2 szavazat)

Kategória: Gyerek könyvek

Közzétéve 2022 június, 22 - 10:10

Véleményem a Képes BIBLIA gyermekeknek c. könyvről!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 2000 Forint
Vonalkód: 13624

Napokban került kezembe ez a szép könyv, melyet még 1995-ben Debrecenben nyomtattak ki.

Nem magyar Londonban készült az eredetije 1994-ben.Koncz Éva fordította le magas színvonalon.

Ez a könyv főként gyermekeknek szól,de igen hasznos felnőttek részére is.Különösen azoknak,a felnőtteknek, akik korábban nem foglalkoztak a biblia tanításaival, így ezen a könyv elolvasásával betekintést nyernek egyszerűen, érthetően a biblia világába.

Minden olvasó megismerheti az Ó-és Újszövetség történeteit.Nagyon egyszerű, szép, s egyben megőrzi az eredeti szövegek tiszta költőiességét is.Már nem tudom mikor és hol vásároltam meg ezt a szép könyvet,bizonyára gyermekeim számára.

A bibliai országok, állat-és növényvilága, az ott élő emberek és helyszínek, színes fotói nagyon érdekes és hasznos ismereteket nyujtanak az olvasóknak.(Bocsánat,hogy az általam készített fotók nem adják vissza az eredeti szép képeket, nem vagyok jó fotós, talán elkapkodtam ezen képek készítését.)

Az idézetek a régiesen elbűvölő nyelvű Károli-féle  Biblia fordításából származnak.

Miért is ajánlom ezt a könyvet?

Indokaim a következők:

Ez a könyv messzemenően próbálta szem előtt tartani a szakmai, a tudományos szempontokat,korrekt ismereteket nyújtva.

A Bibliáról, a Bibliával kapcsolatosan bőséges ismereteket nyújt, olyan mértékben, mennyiségben,mélységben, ami a tárgyalt szöveg világos és pontos megértését szolgálja.

Az ismeretgazdagodást szolgálják a szép fotók, amelyek a régészeti leleteket, a közelkeleti kultúrkörben az emberek szokásait,

használati eszközeit, ruhaviseleteit stb. mutatják be.

Az illusztrációk is fantasztikusak, komoly segítséget jelentenek a megértésben,az illusztrációk kiválóságát nemcsak a rajzok minősége, elegáns mértéktartása mutatja, hanem az a tény is,hogy a rajzoló a történet lényegét igyekszik kiemelni.

További indokok:

Az alkalmazott, fotó, illusztrációk, térképek, magyarázó szövegek, segítenek a lényeg minnél jobb megértésében.

Az olvasók számára életközelivé, valósággá válik az az esemény, amiról olvas.

Ennek a könyvnek nem az a fő célja,hogy hitet ébresszen, hanem hogy korrekt ismereteket adjon, segítse a Biblia jobb megértését,látható módon is.

A bemutatott történetek kiválasztásában főleg a történelmi események, kerülnek előtérbe, amíg a tanító a választott nép liturgiáját, imaéletét bemutató rész rövidebb módon kerül bemutatásra.

Történelmi szemponttú az események és a történetek bemutatása is.

Az olvasó megérezheti,hogy azok a problémák és erkölcsi kérdések,amyelyekkel a könyv olvasása közben találkozik,nemcsak a hajdan élt népcsopport,vagy az emberek gondjai, problémái voltak csupán, hanem egyetemes, minden korra és mindenkire érvényes kérdések.

Ez a könyv 114 oldalból áll, és olyan kérdéseket vet fel, és kínál is választ, amelyek hosszú évszázadokon át sok-sok ember számára jelentett megoldást és boldogságot.

Fő erénye ennek a könyvnek,hogy egyetlen vallási felekezet mellett sem kötelezi el magát.

Segít úgy értelmezni a Bibliát, mint egy jelentős irodalmi művet, ami hozzátartozik az egyetemes emberi kulturához,sőt annak is kiemelkedő jelentőségű darabja.

Aki ezt a könyvet elolvassa egy nagyon gazdag, szép világ az istennel való bensőséges viszony tárul fel előtte.

Én a magam részéről mindenkinek ajánlom,hogy kutassa fel ezt a szép könyvet és olvassa el, olvastassa el gyermekeivel is, nem fog csalódni!

+Erősségek

Egy rendkívüli könyv!

-Hátrányok

Nem tudok rólla!

janosom

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Képes BIBLIA gyermekeknek! fotók

2022.07.05

+2

BÁBEL tornyáról!

Bizonyára mindenki halott már a Bábel tornyáról, de nem biztos,hogy tisztában van a részletekkel.Kik építették a Bábel tornyát, miért építették, stb.Ezekre a kérdésekre ígyekszem röviden választ...