Képes BIBLIA gyermekeknek! - vélemény

Átlag: 5 (3 szavazat)

Kategória: Gyerek könyvek

Közzétéve 2022 július, 05 - 12:12

BÁBEL tornyáról!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 500 Forint
Vonalkód: 13726

Bizonyára mindenki halott már a Bábel tornyáról, de nem biztos,hogy tisztában van a részletekkel.Kik építették a Bábel tornyát, miért építették, stb.Ezekre a kérdésekre ígyekszem röviden választ adni.

Korábban írtam NOÉ-ról akit az Úr pártfogása alá vett, megmenekítette őt és családját a földet elpusztító vízözöntől, bárkát építetett vele amivel eltudták kerülni a halálukat.

NOÉ fiainak leszármazottai sokáig járták kelet földjeit, végül SINEÁRBAN  egy síkságon települtek le.Megsokasodtak az özönvíz óta, de mindegyiküknek egy nyelve volt azaz azonos nyelven beszéltek.

A síkságon letelepedve elhatározták,hogy építenek egy téglából való várost, és benne egy olyan magas tornyot, hogy annak a teteje a felhőkbe nyúljék.Azt gondolták,hogy nem lesz nép, mely ebből a városból kiűzhetné őket.

Főképp pedig az jár azt eszükbe, az motiválta őket,hogy az egész világ őket fogja irigyelni.

Csak megjegyzem,hogy BABILON  Bábelről azt tartja,a hagyomány, hogy azonos Babilonnal,a Babilónai Birodalom ősi, fallal körülvett fővárosával.Babilónia korábbi, bibliai neve Sineár volt.

Nekifogtak az építkezésnek, vályogtéglákat csináltak, és szurokkal ragasztották össze ezeket.Bábel tornyát is vályogtéglából kezdték építeni,A vályogtégla agyag és szalma keverékéből készült,a masszát fakeretbe öntötték, és a napon hagyták, amíg keményre kinem száradt.A közel-kelet számos részén még ma is építenek vályogtéglából házakat, de  hazánkban is sok vályogház épület  a korábbi évszázadokban.

Ezután a nép szétszéledt Sineár síkságáról, és azóta is más-más nyelvet beszélnek,akik a világ különböző tájain települtek le.

Röviden ennyit tudtam írni a Bábel tornyával kapcsolatban.Remélem,hogy hasznos!

Az  Úr lenézett az épülő városra, az alakuló utcákra, a készülő házakra, az ég felé meredő toronyra,és így vélekedett:

Nagyratörő lett az emberi faj, rövidesen nem lesz határa kívánságainak.Összezavarom a nyelvüket,hogy ne értsék egymás beszédét.

És így is lett.Hamarosan senki nem értette meg, mit mond a másik ember.Kitört a zűrzavar.Bizonyára sokan halották már azt a kifejezést,hogy Bábeli zűrzavar!Hát innét eredhet.

Amint az Úr összezavarta az egész földön élő emberek nyelvét, abba maradt Bábel városának építése.Amikor beszélni akartak az emberek egymással, észrevették,hogy nyelvük más és más, nem értették meg egymást.

+Erősségek

Rövid, lényegretörő!

-Hátrányok

Vázlatos!

janosom

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Képes BIBLIA gyermekeknek! fotók

2023.03.06

Pál leveleiből!

A teljesség igénye nélkül, irok most véleményemben a Bibliai történetekből egy hasznos a gyermekek számára is érdekes témáról!Római szállásán őrizet alatt Pál sok levelet irt, ezekből ragadtam ki...
Képes BIBLIA gyermekeknek! fotók

2022.06.22

+4

Véleményem a Képes BIBLIA gyermekeknek c. könyvről!

Napokban került kezembe ez a szép könyv, melyet még 1995-ben Debrecenben nyomtattak ki. Nem magyar Londonban készült az eredetije 1994-ben.Koncz Éva fordította le magas színvonalon. Ez a könyv...