Közzétéve 2022 június, 15 - 12:12

Van pár praktikám,festéshez, tapétázáshoz!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 1000 Forint
Vonalkód: 13588

Tudja valaki,hogy mennyibe kerül egy lakás kifestése, ha szakember végzi?

Én tudom.A 4 évi munkadíj minimum kétszerese.Tehát meggondolandó,hogy ebben az inflációs időszakban saját magunk festünk ki, vagy vállaljuk a magas költséget.

Tudok pár egyszerű praktikát ahoz,hogy szépen kifessünk, jól kitapétázzunk magunk.

Kezdjük a festésel.

Meszelt falat porszívóval tisztítsuk meg.A mosható festett falat megtisztíthatjuk úgy,hogy fél csésze szalmiákszeszt negyed csésze ecetet, és ugyanennyi mosószódát keverünk négy liter meleg vízhez.Ezzel az eleggyel tisztítsuk át.Szép lessz!

A pókhálós falat úgy tisztíthatjuk meg,hogy egy seprőnyélre húzzunk neylonharisnyát,amelyet gumigyűrűvel rögzítsünk és ezzel töröljük , szedjük le a pókhálókat a falról.Ezzel az eszközzel a radiátorokat és a hűtőszekrény alját is tisztíthatjuk.

Mielőtt festenénk és megszeretnénk óvni az ajtókat, ablakokat, ragasszuk le krepp ragasztószalaggal.A ragasztószalagot csak a festék megszáradása után távolítsuk el.Tisztán martad az ablaküvegünk,ha a mázolás alatt, meleg vízzel benedvesítünk újság-vagy más sima papírt, és az ablaktáblát hézagmentesen beborítjuk,ügyelve arra,hogy pontosan illeszkedjen a szélekhez, és a sarkokhoz.Addig maradjon a papír az üvegen, míg a mázolással elkészülünk.Ha puha szappannal dörzsöljük be az ablaktáblát, biztosan nem ragad rá a festék.

Mázolás előtt gondosan távolítsuk el a sarkokból és nehezen hozzáférhető helyekről is a szennyeződéseket.Ehez megfelelő eszköz a tiszta ecset vagy spatula.

A régi foltokat lazítsuk fel terpentinnel,és kaparjuk le borotvapengével.Makacs ragasztófoltokat is így távolíthatjuk el a falról.

Az ajtók zsanérjait, kilincseit zárpajzsait és az egyébb díszítőket kenjük be vazelinnel, mielőtt hozzá kezdenénk a festéshez.Festés után áttöröljük és nem kell feleslegesen küszködnünk a tisztítással.

Cseppfogó!

Nagyon fontos eszköz a festéshez a cseppfogó.

Menyezet festéséhez készíthetünk cseppfogót az ecsetünkre, vagy a festőhengerre.Egy kartonlapon vágjunk akkora lyukat,hogy a szerszám nyele éppen átférjen rajta, csúsztassuk át a nyélen és rögzítsük ragasztószalaggal.A festék így nem folyik a nyélre,és a kezünkre.A villamos vezetékelre, lámpa búrákra húzzunk neylon zacskókat.

A mennyezetet festés előtt kezeljük le.A piszkos, repedezett menyezet lemosásához készítsünk lúgot, 10 dkg kenőszappanból és 4 liter meleg vízből.Ha ezzel tisztítjuk le a menyezetet,könyebb lessz a további munka.Miután teljesen megszáraz a menyezet azután fessük .

Tipp,hogy a fehér szín ne sárguljon!Minden jó minőségű fehér festékhez keverjünk pár csepp fekete festéket!

Ha festék cseppen az arcunkra vagy kezünkre, tisztítsük le étolajjal vagy babaolajjal.Ez nagyon jó festékoldó és nem károsítja bőrünket.

Hogy ne maradjon festékszag!

Egy liter festékhez adagoljunk két kávéskanál vaniliaaromát.Másik módszer,hogy helyezzünk éjszakára a frissen festetett helyiségbe egy vödör vizet, amelybe keverjünk egy kávéskanál szalmiákszeszt.Egy nagyobb hideg vízzel teli edénybe tegyünk egy félbevágott vöröshagymát.A hagyma rövid idő múlva magába szívja a festékszagot.

Ha a maradék festéket megakarjuk őrizni!

Tegyünk a tetetéje alufóliát, nem szárad be.Az olajfesték is friss mard, ha a tetejére kevés terpentint teszünk.A következő felhasználásig ne rázzuk fel.Ha nincs kéznél terpentin, a hideg víz is megteszi.A festékdobozt ha jól lezártuk, állítsuk a feje tetejére, igy nem képződik benne bőr.Mielőtt a festéket eltárolnánk a dobozra cseppentsünk a festékből igy tudni fogjuk milyen színű, és jelöljük meg mennyi festék van benne.

Az egész kis javításokat ecset helyett vattapálcikával hozzuk rendbe.

Maradnak a ecsetek!Javaslatom,hogy hogyan tisztítsuk meg az ecseteket!

Az új ecset tartósabb lessz,ha használatbavétel előtt 12 órán keresztül lenolajba áztatjuk.A bekeményedett ecsetet forró ecetben puhíthatjuk fel, és utána mossuk ki alaposan lugos vízben.Az ecset vagy a festékhenger puha és tiszta marad, ha lágyönlítőben mossuk ki.

Egy fémdobozban tartsunk festékoldót, amiben az ecsetet vagy hengert megtisztíthatjuk.Használat után zárjuk le a dobozt, tegyük félre néhány napra.A festékmaradék leülepszik a doboz aljára és a tiszta oldatot leüntve ismét felhasználhatjuk.

Térjük rá a tapétázásra!

A régi tapétát könnyen eltudjuk távolítani ha:

Egy-egy arányban keverjünk össze ecetet meleg vízzel, festőhengerrel vagy szivaccsal kenjük át alaposan a tapétát ezzel az oldattal.Jól nedvesedjen be.Kétszeri nedvesítés után a régi tapéta nagy darabodban lefog válni a falról.

Tudnunk kell,hogy mennyi új tapétára van szükségünk.

Ehhez nyújt nagy segítséget ez a számítási mód!

A szükséges tapétatekercsek számát a következőképpen számíthatjuk ki.

A helyiség kerületét szorozzuk meg a magasságával.

Vonjuk le ebből az ajtók, ablakok felületét,

a maradékot osszuk el öttel.

Az így kapott szám annyi,ahány normál (50cm széles és 10 méter hosszú) tekercsre van szükségünk.a mintákat is beleszámítva.

Ha a tapéta felhólyagosodik, akkor a tetejét metsszük be egy borotvakéssel vagy pengével, és az egészet simítsuk le egy nedves szivaccsal.

Jó festést és tapétázást kívánok!

+Erősségek

Olcsóság, egyszerűség!

-Hátrányok

Véleményem nem terjed ki mindenre!

janosom

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Festés, tapétázás fortélyai! fotók

2022.07.05

+1

Szőnyeg tisztítás házi fortályai!

Az előző évtizedekben nagy divat volt a szőnyegpadló, de még szerintem most is sokan kedvelik.Tisztításuk azonban nem egyszerű és nem olcsó.Drága tisztítószereket kell vásárolni, többségük pedig nem...