Véleményem a mosásról! - vélemény

Átlag: 5 (3 szavazat)

Kategória: Mosógép

Közzétéve 2022 május, 25 - 11:11

További tanácsok!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 500 Forint
Vonalkód: 13352

Az előzőekben néhány hasznos információt tettem közzé a mosással kapcsolatban.

Most folytatom, és remélem,hogy ezek a tanácsok is hasznosnak bizonyulnak mindenki számára.

Foglalkozzunk a gyapjú holmikkal amelyek mosása nem is olyan egyszerű, mint gondolnánk.Sok gyapjú holmim tönkrement, amíg nem lettem tájékozott ezek kezelésével kapcsolatban.

Fontos, hogy mielőtt a mosáshoz hozzálátnánk, áztassuk langyos vízben,amelyhez tegyünk kevés hajsampont.

Ezt elkalmazni megéri, mert rugalmassá teszi a gyapjú szálakat és a holmi visszanyeri eredeti formáját.

A rég nem használt gyapjú nadrágok, szoknyák anyagát újjávarázsolhatjuk a következőképpen:

Finom mosószerrel, kézzel vagy az automatta mosógép gyapjú programját használva, mossuk a ruhadarabot,többször öblítsük ki, majd az utolsó öblítővízbe egy előre elkészített oldatot öntsünk bele.

Oldat elkészítése:Egy kávéskanál zselatint oldjunk fel, hagyjuk állni, majd másnap egy gézdarabon szűrjük le, és ezen keresztül tegyük csurgassuk bele az öblítővízbe.Vasalásnál a ruhadarabot vizes ruhán gőzöljük fel.

Mit tehetünk,hogy a fehér gyapjúholmink ne sárgodjon be?

Erre a kérdésre a válaszom,hogy mindössze annyit kell tennünk,hogy kék vászonba vagy kék színű papírba csomagolva tároljuk.

Fejtörő kérdés az is, hogy hogyan fríssítsük fel a tollpárnáinkat?

Erre azt tudom válaszolni,hogy forgassuk meg néhányszor a centrufugában,de vigyázzunk,nehogy lyukas legyen, és a toll kirepüljön.Tegyük ki a napra gyakran ez felfrissíti.

Nagyon hasznos praktika, hogy ha felnyitjuk felnyitjuk a párna huzatot, annyira,hogy a hajszárító csöve beférjen és 5-6 percig fujjunk be meleg levegőt a tollak közé.Garantálom,hogy kétszeresére nő a párnánk vagy a paplanunk.

Amennyiben munkaruhát mosunk általában ezek nagyon szennyezettek, javasolom,hogy a mosóvízbe egy csésze szalmiákszeszt keverjünk bele.Szép tiszta lessz a ruha!

A megsárgult fehérnemű visszanyeri szép eredeti színét, ha a mosás és öblítés után a sárgult felületeket sóval alaposan beszórjuk. és árnyékos helyen hagyjuk megszáradni.

A megsárgult kézimunkák és finom vászinfélék ismét kifehérednek, ha mosás előtt aludttejben áztatjuk.

A fehér függöny, főleg a műszálas a hosszan tartó használat után megsárgul, és bármivel kezeljük, mossuk, nem lesz többé kifogástalanul fehér.Megoldás!

Főzzünk egy erős teát, annyit,hogy a frissen mosott függönyt ellepje.Mártsuk az anyagot a meleg tea lébe, forgassuk át egy fakanállal,hogy mindenütt egyformán érje a folyadék.A szokásos módon, csavarás nélkül csöpögtessük ki, és félszárazon akasszuk a helyére.Mindig divatos, szép drapp színű függönyünk lessz.

Ha a fehér zoknink sárgul meg, tegyünk a mósóvízbe egy negyed citromot.

Fogas kérdés még a bársony anyagok tisztítása is.

Ennek a háklis anyagnak tisztításához is a szalmiákszeszt javasolom.Simítsuk ki az anyagot, a bársony szálait egyenesítsük ki, tartsuk színével felfelé, tegyük a gőzölgő víz felé, amelybe előzőleg tegyünk néhány csepp szalmiákszeszt.Jó keféljük ki, és a fonákján vasaljuk ki .A bársonyt kétféle képpen vasalhatjuk:

-az anyagot szálal oldalával tiszta ruhakefére tesszük, nedves ruhát teszünk rá,és azon keresztül gőzöljük át,

a vasalót felállítjuk kitámasztjuk, nedves ruhát borítunk rá, és amikor már jól gőzölög,a bársonyt fonákjára fordítva  végighúzzuk rajta.Közben szálirányban keféljük ruhakefével.Az előretörő pára szépen felemeli a bársony szálait.Csak nedves ruhával dolgozzunk, mert a víz foltot hagy a bársonyon.

A nem túl szennyezett bársonyt úgy is kitisztíthatjuk, hogy egy hígított szalmiákszeszbe mártott tiszta ronggyal finoman átdörzsöljük, és utána szálirányban kefével alaposan kikeféljük.

A kissé megszürkült fekete bársony színe alaposan felfrissül, ha félbevágott vöröshagymával szálirányban, átdörzsöljük.Ezután a ruhát alaposan ki kell szellőztetni, hogy a hagymaszag elillanjon.

Pár apróság még!

A szarvasbőrt ha megkeményedik, öblítsük ki langyos vízben, amelybe előzőleg tegyünk kevés szappant.

Ha a bőrkesztyűnk megkeményedett, ismét puhává tehetjük, ha az öblítővízbe teszünk egy evőkanál olivaolajat.

Ha vízet kevés ecettel elkeverjük és bekenjük a kesztyűt vele hajlékony lessz tőlle.

A szarvasbőrből készült kesztyünket mosószeres vízben nyomkodjuk át, majd öblítés után alkoholban pihentessük egy ideig.Száraz ruhával itassuk fel és kezünkre húzva formázzuk újra, majd szárítsuk meg.

A bőrkabátunkat, az irhaféleségeket tisztítóban hozassuk rendbe, nem éldemes otthon kisérletezni ezekkel.

Bízom benne,hogy a fent leírt, kipróbált, bevált, hasznos praktikákkal segíthettem!

+Erősségek

Egyszerű, olcsó módszerek a tisztaság érdekében!

-Hátrányok

Nem ismerek ilyeneket!

janosom

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Véleményem a mosásról! fotók

2022.05.30

Hogyan is vasaljunk?!

Előző véleményeiben a mosásról írtam, remélem, hogy hasznos információkat szolgáltattam. Mosás után általában a vasalás következik, bár most a mai modern világban vásárolhatunk vasalásmesten...
Véleményem a mosásról! fotók

2022.05.24

Mit, hogyan mossunk?

Mosnak nők és fériak egyaránt.Azzal azonban nem mindenki van tisztában,hogy mit milyen ruhát, anyagot hogyan mossuk ki. Ezzel kapcsolatban szeretném megosztani tapasztalataimat, véleményeimet. ...