Véleményem a mosásról! - vélemény

Átlag: 5 (3 szavazat)

Kategória: Mosógép

Közzétéve 2022 május, 30 - 21:21

Hogyan is vasaljunk?!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 450 Forint
Vonalkód: 13358

Előző véleményeiben a mosásról írtam, remélem, hogy hasznos információkat szolgáltattam.

Mosás után általában a vasalás következik, bár most a mai modern világban vásárolhatunk vasalásmesten ingeket, nadrágokat egyébb ruhaneműket is.A hétköznapi farmer cuccok sem igényelnek vasalást és az emberek többsége ezeket vásárolja, hordja, még ünnepi alkalmakkor is.Én még a szövet vasalt nadrágok korszakában születtem és éltem és férfi létemre magam vasaltam az ingeimet, nadrágaimat sőt még a családtagjaimét is.Olyan élt vasaltam az ingembe és a nadrágomba,hogy megbámulták és sok ideig benne is maradt.Az én módszerem a gőzölős vasalós, vizesruhás vasalás volt.Évekig vasaltam szabad időmben s közben még a Tv-t is néztem, jó szórakozás, hobbi-m volt a vasalás.Ma már azonban én is kinőttem ebből a korszakból, ritkán vasalok.Feleségem azonban a függönyt nem tenné fel mielőtt kinem vasalná.Igy szép!

Ágyneműt általában még mindig szokták vasalni.

Ennek azonban van egy fortálya!Mégpedig az ágyneműt bekell nedvesíteni vasalás előtt.

Hogyan nedvesítsük be a vasalásra kész ágyneműt?

Tegyünk két alaposan benedvesített törölközőt az ágyneművel együtt a centrifugába.Kapcsoljuk be a gépet, és addig forgassuk, míg a ruha kellően nedves lessz.

Ha kevés az időnk és gyorsan akarunk vasalni, feszítsünk a vasalódeszkára egy vastagabb alufóliát,és tegyünk rá egy durva pamutanyagot.A vasaló ezt a réteget is átmelegíti, így az alul keletkezett hő elősegíti a vasalást.

Ha a vasalókendőd kikeményítjük, a vasalás hatásosabb lessz, a kendő pedig tovább marad tiszta.Bevált módszer!

Előfordulhat,hogy hímzést kell vasalnunk:

Mindig a hímzéssel lefelé helyezzük a darabokat, egy flotír törölközőre, és így vasaljuk ki.Higgyék el nekem ez a leghatásosabb módszer.A hímzések közötti részek is simák lesznek ezáltal.

Még néhány hasznos tanács a vasalással, a vasalás közben fellépő problémák megoldásával kapcsolatban!

Előfordulhat,hogy vasalás közben a fehér vászonfélét megperzseljük.

Ilyen esetben javasolom,hogy a perzselési foltot nedvesítsük be, hintsük meg sóval, és tegyük ki a napra.Ha már a nap megszívta, öblítsük ki.Ha elsőre nem sikerült, ismételjük meg a műveletet mindaddig, 2x vagy 3x amíg eltűnik a perzselés helye.Figyelem!Az anyagot ne dörzsöljük!

Ha a vasaló kissé megpörkölte a ruhát, nedvesítsük be a foltot vörös hagyma levével, és hagyjuk néhány órán át rajta.Utána mossuk ki, garantálom a folt eltűnik.

Ha mégis élt akarunk vasalni a nadrágunkba -szövet, pamut,balon,

vászon, stb. nadrág-ingünk kéz részébe, tartósabb lessz az él, ha a vizes vasaló ruha alá benedvesített csomagolópapírt teszünk, és azon keresztül vasalunk.

Az is előfordulhat,hogy a szövetszoknyánk, nadrágok, vagy kabátok kifényesednek.

Ezekben az esetekben javaslatom,hogy a kifényesedett részekre borítsunk nedves vasalóruhát, és a meleg vasalóval simítsuk át, ne nyomjuk, csak simítsuk.A még gőzölgő szövetet ruhakefével gyengéden, s addig ütögessük, míg a szálak közül előtörő pára eltünteti a fényesedést.Hagyjuk a vasalódeszkán megszáradni.

Hát ennyi, amit én tudok a vasalással kapcsolatban, kipóbált, bevált módszerek. Amennyiben valaki belefog a vasalásba, javasolom,hogy ezt a véleményt olvassa el, bizonyára hasznát fogja venni!

Jó munkát kívánok!

+Erősségek

Hasznos tanácsok!

-Hátrányok

Vannak esetek amikor a hibák már nem hozhatók helyre!

janosom

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Véleményem a mosásról! fotók

2022.05.25

További tanácsok!

Az előzőekben néhány hasznos információt tettem közzé a mosással kapcsolatban. Most folytatom, és remélem,hogy ezek a tanácsok is hasznosnak bizonyulnak mindenki számára. Foglalkozzunk a gyapjú...
Véleményem a mosásról! fotók

2022.05.24

Mit, hogyan mossunk?

Mosnak nők és fériak egyaránt.Azzal azonban nem mindenki van tisztában,hogy mit milyen ruhát, anyagot hogyan mossuk ki. Ezzel kapcsolatban szeretném megosztani tapasztalataimat, véleményeimet. ...