Közzétéve 2021 június, 11 - 17:17
Tokaji aszú
Ár : 6700 Forint
Tokaj igazi nagy kincse az aszú,amelyet évszázadok szakértelme formált tökéletessé, és újít meg időről-időre. A napfénynek és a speciális talajviszonyoknak köszönhetően büszkélkedhetünk olyan aszúkkal, amelyeknek hála a világon mindenhol tudják, hogy a tokaji aszúval nem nyúlnak mellé. Emlékszem amikor az iskolával kirándulni mentünk Tokajba végig kóstolgathattuk a Tokaji borokat nekem személy szerint tetszett az ahogy elmesélték,hogy hogy készül mik a menetei mit,hogy csinálnak miket raknak bele meddig érlelik és a végén ugye a kóstolás is ott van. Olyan elképesztő történeteket meséltek róla,hogy elképedve elámulva néztem és hallgattam. Akkor megfogadtam,hogy egyszer én is szeretném ezt csinálni de sajnos nem úgy jött ki ahogy én reméltem és elképzeltem de azt tudom,hogy ha tehetem vissza megyek és meglátogatom újra a boros pincéket. A Tokaji aszú a legfinomabb a fehér lehet pörköltök és a hozzá hasonló ételek mellé igen tökéletes. Én amúgy is bor kedvelő vagyok na nem mintha iszákos lennék nem is tehetném de finom borokat nem dobom el a Tokaji aszú ezek közzé tartozik az íz világa tökéletes az aránya az illata a selymessége ahogy a pohárban tökéletesen szétterül. Ha vendégeket vár az ember a Tokaji aszú a tökéletes vendégváró. Tokaji aszú 5 puttonyos tökéletes áramlat legfinomabb ízhatás tökéletes selymessége csak ajánlani tudom.Kizárólag Tokajon találkozunk aszúval. A világ egyik legnemesebb természetes édes fehérbora, amelyet több száz éve készítenek a Tokaj-Hegyaljai borvidéken. Ma még a modern felfogásban készült aszúk mellett a régi stílusú tételek is kóstolhatók. Tokaj szőlő fajtái a legjobb borokat hozza ki magából a párlása a készítése a szőlő leszüretelése annak a gyengéd kipréselése és ebből a bor összeállítása nagyon érdekes és elég sok idő is de ha finom aszút akarunk kapni az idejét kikel várni.Mikor a kiránduláson elmesélték,hogy készítik ott éreztem egy vágyat késztetést,hogy ez nekem is menne én is szeretném csinálni.Amikor mondták,hogy szedik le szüretelik le a bokrokról és teszik a présekbe majd a préselőt összerakva kezdik préselni a levét hordókba teszik érlelni közbe tesznek bele érlelőket bór párlatokat aztán rákerül a hordókra a tetejük és leviszik a pincébe vagy ha a nagy hordókba teszik akkor vedrekkel bele öntik lezárják és figyelgetik de óvatosan mert amikor a bór elkezd forrni szénmonoxidot állít elő és ha nem figyelünk szénmonoxid mérgezést is kaphatunk na de az ilyen nagy vállalatokban oda figyelnek mindenre.
Lejla29
Ajánlom
Szabálysértés bejelentése
Minden hozzászólás