Tokaido társasjáték - vélemény

Átlag: 4.83 (3 szavazat)

Kategória: Gyerekjáték

Közzétéve 2021 április, 26 - 10:10

Tokaido társasjáték


Ár : 13000 Forint

Bauza nálunk abszolut kult kategória a kortárs játéktervezők között. Ezért is nagyon vártuk a Tokaido megérkezését, hiszen mindig öröm amikor egy személyes kedvenc játékát próbálhatja ki az ember. Ahogy az lenni szokott ezőttal sem okozott csalódást a Mester.

Tokaido játék során Japán klasszikus világába kalauzol minket, az Edo (ma Tokio) és Kioto közötti zarándokutat járhatjuk végig, és út közben különböző élményekkel gazdagodhatunk. Egy fogadóból indulnak a játékosok, majd mindenki annyit lép a bábujával amennyit szeretne, nincs kocka vagy egyebek. Azonban az egyes állomásokhoz korlátozott számú utazó érkezhet meg, ha foglaltak a pozíciók akkor muszáj tovább haladnunk. Márpedig érdemes minél több helyen megállnunk, hiszen ott gyűjthetjük az “élményeket”. Megállhatunk falukban ajándéktárgyakat vásárolni, kilátókban tájképet festenihőforrásoknál csobbanniszentélyekben adakozni, és falukban pénzt keresni. Ez utóbbi is lényeges, hiszen majd minden élmény pénzbe kerül.

A játékosok haladnak az úton, amit fogadók szakítanak meg. Itt ehetünk valami finomat – ha ki tudjuk fizetni – és be kell várnunk egymást, tehát minden fogadóból együtt indulnak a játékosok tovább.

Tokaido minden eleme, élménye, amit megszerezhetünk a játék során pontokat ad nekünk, és a végén az a vándor nyeri a játékot akinek a legtöbb pontja van.

Tokaido teljesen konfrontáció mentes játéknak készült. Azonban ahogy haladunk előre az úton könnyen blokkolhatunk olyan mezőket amire másik vándor is pályázik, így némileg lehet kereszbe tenni egymásnak. Ráadásul 2 és 3 fős játék során minden megállón csak egy játékos tartózkodhat ami tovább nehezíti a taktikázást.

A játék kivitelezése igen magas szintű. Gyönyörű grafikái rabul ejtik a játékosokat, a kemény kartonok strapabírók, a kis kártyák védőzhetők, standard méretűek. Az insert jól kialakított, mindennek megvan a helye a dobozban.

Пользователь сайта

Nem ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Tokaido társasjáték fotók

2021.05.10

Tokaido

nem olcsó, de szép és kellemes játék a családnak Könnyen tanulható játék igényes kidolgozással. A lépések taktikáját az adja, hogy annyit lépsz előre a következő fogadóig amennyit akarsz, de...
Tokaido társasjáték fotók

2021.04.13

Rövid, de csodálatos utazás egy doboz társasjátékban.

A Tokaido egy könnyed, gyorsan megtanulható társasjáték mely...