Tokaido társasjáték - vélemény

Átlag: 4.83 (3 szavazat)

Kategória: Gyerekjáték

Közzétéve 2021 április, 13 - 10:10

Rövid, de csodálatos utazás egy doboz társasjátékban.


Megvásárolt: link

A Tokaido egy könnyed, gyorsan megtanulható társasjáték mely gyönyörű grafikán vezet végig Japán híres zarándokútján Kiototól-Edoig.

Az egyik legjobb családi társasjáték (díjra is jelölték ebben a kategóriában), és akár 8 éves kortól játszható. Alapelve a kollekció gyűjtés, a pontszerzés és a taktikázás. Nem az nyer, aki előbb ér célba, hanem az, aki a legtöbb pontot gyűjti, így érdemes minden lehetőségnél megállni, és „szuveníreket” vásárolni, szentélyeket látogatni, finom japán ételeket kóstolni (persze csak kártya formájában), vagy csak gyönyörködni a csodálatos tájban (azaz összegyűjteni és kirakni a rizsföldet, a hegyet vagy a tengert.)

Tokaido

Ami még különleges a játékban, hogy nincs dobókocka, és nem a te jössz, én jövök alapelv szerint követik egymást a játékosok, hanem mindig az lép, aki leghátul áll. Így a „fogadóknál” – ezt az alapelvet követve – bevárják egymást a játékosok. Ha valaki jól taktikázik, és minél több pontot akar gyűjteni, úgy egymás után lépdel az állomásokon, így a lehetőségeinek csupán a pénze szabhat határt, hiszen nem csak a szentélyek templomaiba lehet adományozni (amelyek a játék végén nagyon sok pontot érnek), de a szuvenírek és ételek is pénzbe kerülnek. Ugyanakkor a gyűjtés sem olyan nehéz, hiszen van kimondottan „pénzt adó” állomás, és a szerencsekártyák felhúzásakor is hozzá lehet jutni.Tokaido2

Az egész család számára remek kikapcsolódás a Tokaido társasjáték, s bár nem a legolcsóbb kategória, de megéri az árát, mert egy nyugodt, érdekes, és színes elfoglaltság ebben a rohanó világban. És nem utolsó sorban csodás látképet kapunk az egykori japánból.

Ksissy

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Tokaido társasjáték fotók

2021.05.10

Tokaido

nem olcsó, de szép és kellemes játék a családnak Könnyen tanulható játék igényes kidolgozással. A lépések taktikáját az adja, hogy annyit lépsz előre a következő fogadóig amennyit akarsz, de...
Tokaido társasjáték fotók

2021.04.26

Tokaido társasjáték

Bauza nálunk abszolut kult...