Közzétéve 2021 április, 19 - 17:17
SZÓJA TOFU, ÉTEL A MÚLTBÓL
Ár : 500 Forint
SZÓJA , TOFÚ
Dr. Tangl Harald professzor, 1950 években megjelent könyvében méltatta a szóját mint ,
jövő élelmiszerét ami egészséges , sajnos hazánkban csak kevesen fogyasztják,
Főleg azok akik húspótlónak használják.
De nézzük kicsit közelebbről meg ezt a növényt, sokan nem tudják mi is ez?
Szójabab vagy csak szója,/GLICINE MAX/
Kelet -Ázsiában őshonos növény, hüvelyesek csoportjába tartozik, de Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet
, nem hüvelyek közé hanem olajos magvak közé sorolja, létfontosságú olajos növény.
A világ mezőgazdasági termelő területének 6%-át vetik be vele, és termesztik
A szójabab körülbelül 18% olajat és 35% fehérjét tartalmaz.
Ami igen magas, ezért is fontos élelmiszer forrás :
Az olajtanított növényt főleg takarmánynak használják fel, az állattenyésztésben.
Halaknak és lábasjószágoknak is kiváló
Nos ebből a növényből készül a tofu a szójatúró is. A szója túró Kínából származik ott fogyasztották elsőként , de a japán , koreai konyha is szívesen használja fel
szójababból kinyerik a tejet és ezt savanyítják meg. Ennek se íze se szaga nincs,
Tofunak több formája van , lágy , selyem kemény,
Én itthon napi szinten készítek belőle ételeket, pácolom szójaszósszal, vagy egyéb fűszerekkel, de főzöm sütöm nagyon sokféle módon használom fel.
Nagyon egyszerű elkészíteni, és nem időigényes, a főzése és sütése
kiváló zöldségekkel vagy , más körettel, kebabnak is felhasználom .
felnőtt gyermekem kedvence , szárított granulát szójababot már nem használjuk annyit , tofu könnyebben emészthető
Ajánlom kipróbálásra, nem olyan mint a hús, előre jelzem . Tescóban, Aliban, Lidlben , Sparban , DM kapható, többféle ízben többféle gyártótól.
EGÉSZSÉGÜNKRE!
viszonylag olcsó , könnyű elkészíteni
vannak akik érzékenyek rá
EMCIKE
Ajánlom
Szabálysértés bejelentése
Minden hozzászólás