Közzétéve 2022 május, 16 - 17:17

Samsung laptopom kálváriája!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 500 Forint
Vonalkód: 13205

Szeretnék most termékértékelést végezni a SAMSUNG típusú laptopommal kapcsolatban, valamint leírni ezen gép kálváriáját is.Már több mint 10 éve vásároltam meg, 156 ezer forintért a SAMSUNG RV 510 -es típusu laptopot.Ez csak 2 GB teljesítményű volt, de nagyon gyors, és nagyon elégedett voltam vele.

Ebben az időben a Windows 7 operációs rendszer volt, arra is lett rátelepítve.Én amióta csak számítógépppel rendelkezem (16 éve) mindig a Google Chroome-t használtam és ma is ezt tartom a legjobbnak az összes kereső motorok között.Gyorsan, könnyen telepíthető és neken nagyon bevált.Próbáltam már az operát, yahoo-t de nekem ez a legjobban bevált.

Az idők haladtával a Windows-7 kezdett elavulni és áttértem a Wibdows-7 prémiumra több évig ezzel futott a gépem.

Termékértékelésem kiválónak mondható.Mind maga a Samsung títusú gépemmel, mind pedig a telepített rendszerekkel nagyon elégedett voltam.Én napi 8 órát , vagy annál is több ideig használtam a  gépet és kb. 2-3 évenként volt szükség újratelepítésre.

Maga a gép formatervezése, szinezete , fekete, ezüst, nagysága stb. nekem nagyon megfelelt és ha  termékértékelést kellene adnom kiválóra értékelném.Még a régi időkben amikor a kazettás videók korszaka volt Bécsbe vásároltam egy SAMSUNG típusú videó lejátszót.Még az eladó is azt mondta ő sem ismeri ezt a márkát, de nagyon jókat halott rólla.Órákig vártunk az üzletben mire oda szállították valamely központi raktárból.Nekem ez a márka nagyon bejött, még a televízióm is SAMSUNG típusú.

Amint már említettem, a technikai ezen belül is az informatika nagyon gyors, rohamos fejlődése megkövetelte,hogy váltsunk, a windows-7 sajnos elavult, a gép folyton kiirogatott mindenféléket.Meguntam és elvittem egy barátomhoz aki rátelepítette  a windows-10 rendszert.Igen ám a 2 GB. teljeítményű gépem ezt nemigen szerette lassú lett,nem az elvárásaim szerint működött a  továbbiakban.

Érdeklődtem ismerősöktől, informatikához értő emberektől és azt az információt kaptam,hogy a gépet bővíteni kell legalább 4 Gb-osra.Mivel nem szerettem volna megválni ettől a laptoptól és bizony az új árai is a legutóbbi 3 évben rettenetesen megemelkedtek úgy döntöttem keresek egy servizet és kibővitettem nagyobb teljesítményűre.

Találtam is egyet, ahol a szerelő közölte vele, hogy megtudja oldani a bővítést, azonban a gép idős korára tekintettel feltétlen szükséges a hőcserélők tisztítása, cseréje a gép belső tisztítása is.A bővítés, tisztítás, windows-10 telepítése összesen 48, 900Ft-ba került.Én ezt sokkalottam és szóvá tettem ismerőseimmel történt beszélgetések során és ebben teljes mértékben egyetértettünk.Más Servizben talán olcsóbban megúszta volna.

Ez még a kisebbik probléma, kifizettem és a gép legalább szépen működött is a windows-10-el.A servíz szolgáltatása azonban mondhatom egyedi és nem mindennapi volt.Feltett egy gépemre egy ikont a Servíz jelével és jelszó megadásávával kapcsolatba tudtam lépni a servízzel.Azt mondta a “szekember”, hogy már nem lessz soha újratelepítési problémám sem ő azt távvezérléssel megoldja nekem, ha erre idővel szükség lessz.Ha bármi probléma jelentkezik ő ezt megoldja annélkül,hogy bekellene vinnem a gépet.Tehát belép a gépembe és azt csinál amit akar.Én laikus hittem neki.Az ikonnal történő segítség kérés nem funkcionált megsem nézte,hogy keresem, ezért telefonon hivogattam és többszöri próbálkozások után segített a problémák elhárításában.Igen ám de olyan terhet rótt rám,hogy havonta aktiválni kelett a windows-10 et mert a gép 3 hét után mindig kiirta,hogy az aktiválás hamarosan lejár.Ez már nagyon zavaró lett számomra.Több hónapig kinlódtam ezzel a problémával.Már ezt nagyon úntam.Sajnos az én hibámból elromlott a billantyűzet.Ablaktisztító spay-t fujtam bele és tönkre ment.Bevittem ebbe a servizbe és azt az információt kaptam, javíthtatlan új billenytűzet kell amit meg is rendelt 20 ezerért és azt igérte pár nap alatt megjön és kicserélni pár ezerért.A gépet azonban tudom használni ha a billenyűzet helyére teszek egy asztali számítógép billenytyűzetet.Szigetelő szalaggal rögzítettem egy lenovo billetyűzetet a gépemre ami több hónapja kiválóan működik.A beépített kicserélésére mindmáig nem került sor,mert a servízbe azt mondták sajnos nincs készleten a gyári lehet hogy akár hónapokokat kell várni mire megjön.Felőlem már jöhet amig ez a gép meglessz kinem cseréltetetm

Ime az összetákolt, de jól működő szeretett laptopom:

Most már tudom,hogy ebben  servízben bizonyára elavult, másolt windows-10-el telepítenek.

Miután a billenytűzet használata ilymódon megoldott lett ismerősöm újratelepítette a gépet és kiválóan működik pár hónapja, remélem így is marad.Nem akarom leirni hol, melyik servizben történt ez velem, de gyalázatos dolog így átverni az embereket.

Önmagáról  Samsung típusu laptopokról kiváló termékértékelést tudok nyújtani, ajánlom másoknak is ezt a márkát.

Még egy kép az enyémről, melynek kálváriáját ismertettem véleményemben.

Ajánlom mindenkinek,hogy mielőtt valamely servizbe vinné a gépét, tájékozódjon,szerezzen információkat az ott végzett munkák minőségéről, az árakról.

Terékértékelésem nem teljeskörü, amint említettem nem vagyok informatikus, a számítógép kezelését is autodidakta módon sajátítottam el.Nekem ez a véleményem!

+Erősségek

Tanulj a hibákból!

-Hátrányok

Nem teljeskörű!

janosom

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Dell Inspiron 5406 2in1 14″ FullHD Touch laptop, Intel Core i3-1115G4, 4GB, 256GB SSD, Intel Graphics, Windows 10, Magyar billentyűzet, Szürke fotók

2021.08.02

Dell laptop 2in1 tablet is egyben.

Először mikor megláttam ezt a terméket egy webáruházban, akkor kicsit húzódoztam tőle, mert a kijelző mérete bár kicsi, de mivel a márkát ismerem, ezért a márka szempontjából kifogástalannak ítéltem....