Revolut kártya - vélemény

Átlag: 4.3 (5 szavazat)

Kategória: Bankok

Közzétéve 2020 szeptember, 26 - 14:14

Revolut kártya — fontos tudnivalók az utazó számára!

Már majdnem két éve használom a Revolut kártyát, és ez nagymértékben kiküszöböli a túlfizetéseket és a szükségtelen tevékenységet. Ha azt is figyelembe vesszük, hogy ingyenes, akkor nagyon jól jártunk🙂 

Milyen típusú kártya, milyen előnyei és hátrányai vannak, elmondom a véleményem ebben a cikkben. 

A kártya legfontosabb előnye az, hogy valóban multivalutás – a Revolut több mint 150 valutát támogat. Amint megkapja a kártyát, bármilyen valutát bármilyenre válthat a szokásos árfolyamon. Ez azt jelenti, hogy nincs felesleges extra költség és konvertálás. 

Hogyan kell használni a Revolut kártyát? 

1. Utazás 

Például külföldre utazik. Ha az utazás során bármilyen más pénznemben fizet kártyával, akkor az átváltás során mindenképp veszít. Marad a készpénz felhasználása, vagy a veszteségek elviselése. És a Revolut kártyával elegendő az árfolyam szerinti előzetes váltás az alkalmazásban (a szokásos bankközi árfolyamon, nem a váltók árfolyamán!) és később sem számít fel átváltást és jutalékot, ha ezzel a kártyával fizetünk. Nagyon kényelmes és nem kell szaladgálni pénzváltót keresve. 

2. Vásárlás 

Ha gyakran vásárol külföldi boltokban (beleértve repjegyeket, ebay, amazon stb.), akkor a Revolut nagyszerű lehetőséget kínál arra, hogy ne veszítsen pénzt az átváltáskor, ha azonnal fizet a bolt pénznemében. 

3. Szolgáltatások különböző országokban 

Ha külföldön használja az Uber-t, és kártyával fizet az ország pénznemében, akkor az átváltási árfolyam-különbség miatt túlfizet. Csatlakoztassa a Revolut kártyát az Uber-fiókjához és analógjaihoz, és máris fizethet a kívánt pénznemben, további átváltások nélkül. 

4. Példa. Pénz küldése 

Pénzküldés a Revolut felhasználói között néhány másodperc kérdése. Utazáskor bármi történhet, és ha barátainak van számlája ebben a rendszerben, vis major esetén gyorsan és túlfizetés nélkül képesek lesznek segíteni. 

5. Példa. A repülőterek VIP várótermei  

Általános szabály, hogy csak a prémium kártyatulajdonosok férhetnek hozzá, ingyenes ételekkel, csenddel és gyakran zuhanyzókkal ellátott VIP várókhoz. A Revolut alapverziója (amely ingyenes) sem nyújt ilyen lehetőséget, de a prémium változata, amely havonta kb. 7 euróba kerül, már igen. A mai napig ez az egyetlen ajánlat, ami ismert számomra ennyi pénzért. 

Még néhány előnye a Revolut kártyának 

1. A kártya alap verziója (elegendő!) teljesen ingyenes (most 5 euróval egyenértékű összeget adnak az új felhasználóknak is). A kártyát a postai úton Londonból küldik, ahol a cég székhelye található. 

2. Nagyon kényelmes pénzt utalni a rendszer felhasználói között – az alkalmazáson belül láthatja, hogy a telefonkönyvben szereplő barátai közül melyik használja a Revolutot, és pénzt utalhat számukra egyetlen kattintással, anélkül, hogy ezen hosszú számlaszámok nélkül, stb. Ez véleményem szerint nagy előny! 

3. Készíthet virtuális kártyát, és nem kell félni a vásárlás fizetésekor, még egy kétes üzletben sem (az alapdíjasban ez az opció is elérhető). 

4. A kártya biztonságát saját maga állíthatja be: például letilthatja az érintés nélküli fizetéseket, a mágnescsíkot vagy engedélyezheti a helymeghatározást – a kártya csak a mobiltelefon közelében lesz aktív. 

5. Csatlakoztathatja a kártyát az ApplePay vagy a GooglePay rendszerekhez, és nem kell magával vinnie, hanem fizetésőkártyaként használja a telefonját. A kártyát hozzáadhatja családtagjai telefonjához, és együtt használhatják mind. 

6. Minden műveletet a telefon alkalmazásán keresztül történik. 

7. Azonnali tranzakciós értesítések, kapcsolat nélküli fizetési támogatása. 

A Revolut hátrányai 

1. Van héhány pénznem, amelyekhez kiegészítő jutalék kerül felszámításra. Ilyen az ukrán hrivnya (1%) és a thai baht (1,5%). Korábban az orosz rubel is feláras volt, de most már nem. 

2. Véleményem szerint a kártya kialakítása túl egyszerű: szeretnék valami érdekesebbet, de valószínűleg csak kötekedő vagyok. 

A Revolut kártya használata 

Töltse le a Revolut alkalmazást, készítsen pénztárcát a pénznemében, és töltse fel bármelyik kártyájáról vagy banki átutalásáról. Most hozzon létre egy pénztárcát a szükséges pénznemben, és váltson pénzt közvetlenül az alkalmazásban. Ennyi! Most már van egy kártya és két valuta. Ezt ismételheti a végtelenségig. 

Fontos tudnivalók 

• Külföldön történő fizetéskor mindig válassza a helyi pénznemben történő fizetést. 

Próbáljon hétvégén nem váltani valutát. Ilyenkor rosszabb az árfolyam. 

Az egyenleg dollárkártyával történő feltöltésekor 3% -ot (betéti) vagy 4% -ot (hitelkártya) számít fel. 

Töltse fel egyenlegét abban a pénznemben, amelyben már létrehozott egy pénztárcát. 

Sok kellemes élményt kívánok, remélem hasznát veszik a véleményemnek! 

Роман.Л

Ajánlom

+4

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
4 Legyél az első, aki hozzászól
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Revolut kártya fotók

2023.01.24

Revolut Pro vélemények – Az új prémium verzió értékelése

A Revolut Pro egy új prémium verziója a népszerű digitális bankolási és költségvetési alkalmazásnak, amely további funkciókkal rendelkezik, mint például magasabb kivonási limit, kedvezményes...
Revolut kártya fotók

2021.07.14

Jó találmány

Bár nekem még nincs. Elgondolkodtató, hogy csináltatok. Haladni, fejlődni, kell a korral. Ha külföldre, utazol a Revolut kártya hasznos, és kényelmes módja, hogy pénzt spórolj. Nézzük mit tud 😊 ...
Revolut kártya fotók

2021.05.06

Kipróbáltam a Revolut kártyát, és nem csalódtam… nagyot…

Kipróbáltam a Revolut kártyát, és nem csalódtam… nagyot…