Revolut kártya - vélemény

Átlag: 4.13 (4 szavazat)

Kategória: Bankok

Közzétéve 2020 szeptember, 26 - 14:14

Revolut kártya — fontos tudnivalók az utazó számára!

Már majdnem két éve használom a Revolut kártyát, és ez nagymértékben kiküszöböli a túlfizetéseket és a szükségtelen tevékenységet. Ha azt is figyelembe vesszük, hogy ingyenes, akkor nagyon jól jártunk🙂 

Milyen típusú kártya, milyen előnyei és hátrányai vannak, elmondom a véleményem ebben a cikkben. 

A kártya legfontosabb előnye az, hogy valóban multivalutás – a Revolut több mint 150 valutát támogat. Amint megkapja a kártyát, bármilyen valutát bármilyenre válthat a szokásos árfolyamon. Ez azt jelenti, hogy nincs felesleges extra költség és konvertálás. 

Hogyan kell használni a Revolut kártyát? 

1. Utazás 

Például külföldre utazik. Ha az utazás során bármilyen más pénznemben fizet kártyával, akkor az átváltás során mindenképp veszít. Marad a készpénz felhasználása, vagy a veszteségek elviselése. És a Revolut kártyával elegendő az árfolyam szerinti előzetes váltás az alkalmazásban (a szokásos bankközi árfolyamon, nem a váltók árfolyamán!) és később sem számít fel átváltást és jutalékot, ha ezzel a kártyával fizetünk. Nagyon kényelmes és nem kell szaladgálni pénzváltót keresve. 

2. Vásárlás 

Ha gyakran vásárol külföldi boltokban (beleértve repjegyeket, ebay, amazon stb.), akkor a Revolut nagyszerű lehetőséget kínál arra, hogy ne veszítsen pénzt az átváltáskor, ha azonnal fizet a bolt pénznemében. 

3. Szolgáltatások különböző országokban 

Ha külföldön használja az Uber-t, és kártyával fizet az ország pénznemében, akkor az átváltási árfolyam-különbség miatt túlfizet. Csatlakoztassa a Revolut kártyát az Uber-fiókjához és analógjaihoz, és máris fizethet a kívánt pénznemben, további átváltások nélkül. 

4. Példa. Pénz küldése 

Pénzküldés a Revolut felhasználói között néhány másodperc kérdése. Utazáskor bármi történhet, és ha barátainak van számlája ebben a rendszerben, vis major esetén gyorsan és túlfizetés nélkül képesek lesznek segíteni. 

5. Példa. A repülőterek VIP várótermei  

Általános szabály, hogy csak a prémium kártyatulajdonosok férhetnek hozzá, ingyenes ételekkel, csenddel és gyakran zuhanyzókkal ellátott VIP várókhoz. A Revolut alapverziója (amely ingyenes) sem nyújt ilyen lehetőséget, de a prémium változata, amely havonta kb. 7 euróba kerül, már igen. A mai napig ez az egyetlen ajánlat, ami ismert számomra ennyi pénzért. 

Még néhány előnye a Revolut kártyának 

1. A kártya alap verziója (elegendő!) teljesen ingyenes (most 5 euróval egyenértékű összeget adnak az új felhasználóknak is). A kártyát a postai úton Londonból küldik, ahol a cég székhelye található. 

2. Nagyon kényelmes pénzt utalni a rendszer felhasználói között – az alkalmazáson belül láthatja, hogy a telefonkönyvben szereplő barátai közül melyik használja a Revolutot, és pénzt utalhat számukra egyetlen kattintással, anélkül, hogy ezen hosszú számlaszámok nélkül, stb. Ez véleményem szerint nagy előny! 

3. Készíthet virtuális kártyát, és nem kell félni a vásárlás fizetésekor, még egy kétes üzletben sem (az alapdíjasban ez az opció is elérhető). 

4. A kártya biztonságát saját maga állíthatja be: például letilthatja az érintés nélküli fizetéseket, a mágnescsíkot vagy engedélyezheti a helymeghatározást – a kártya csak a mobiltelefon közelében lesz aktív. 

5. Csatlakoztathatja a kártyát az ApplePay vagy a GooglePay rendszerekhez, és nem kell magával vinnie, hanem fizetésőkártyaként használja a telefonját. A kártyát hozzáadhatja családtagjai telefonjához, és együtt használhatják mind. 

6. Minden műveletet a telefon alkalmazásán keresztül történik. 

7. Azonnali tranzakciós értesítések, kapcsolat nélküli fizetési támogatása. 

A Revolut hátrányai 

1. Van héhány pénznem, amelyekhez kiegészítő jutalék kerül felszámításra. Ilyen az ukrán hrivnya (1%) és a thai baht (1,5%). Korábban az orosz rubel is feláras volt, de most már nem. 

2. Véleményem szerint a kártya kialakítása túl egyszerű: szeretnék valami érdekesebbet, de valószínűleg csak kötekedő vagyok. 

A Revolut kártya használata 

Töltse le a Revolut alkalmazást, készítsen pénztárcát a pénznemében, és töltse fel bármelyik kártyájáról vagy banki átutalásáról. Most hozzon létre egy pénztárcát a szükséges pénznemben, és váltson pénzt közvetlenül az alkalmazásban. Ennyi! Most már van egy kártya és két valuta. Ezt ismételheti a végtelenségig. 

Fontos tudnivalók 

• Külföldön történő fizetéskor mindig válassza a helyi pénznemben történő fizetést. 

Próbáljon hétvégén nem váltani valutát. Ilyenkor rosszabb az árfolyam. 

Az egyenleg dollárkártyával történő feltöltésekor 3% -ot (betéti) vagy 4% -ot (hitelkártya) számít fel. 

Töltse fel egyenlegét abban a pénznemben, amelyben már létrehozott egy pénztárcát. 

Sok kellemes élményt kívánok, remélem hasznát veszik a véleményemnek! 

Roman.L

Ajánlom

+4

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
4 Legyél az első, aki hozzászól
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Revolut kártya fotók

2021.07.14

Jó találmány

Bár nekem még nincs. Elgondolkodtató, hogy csináltatok. Haladni, fejlődni, kell a korral. Ha külföldre, utazol a Revolut kártya hasznos, és kényelmes módja, hogy pénzt spórolj. Nézzük mit tud 😊 ...
Revolut kártya fotók

2021.05.06

Kipróbáltam a Revolut kártyát, és nem csalódtam… nagyot…

Kipróbáltam a Revolut kártyát, és nem csalódtam… nagyot…

Revolut kártya fotók

2021.03.21

Bisztonságos fizetés, mobilra szabva.

Elsőkben is mivel én egy teljesen Vak emberke vagyok, picit más megvilágításba fogom helyezni a Revolut szolgáltatásait de kitudja, hátha más látássérült olvasóknak is lehet segítség. Mindenek...