Palotapincsi - vélemény

Átlag: 4.5 (3 szavazat)

Kategória: Kutya fajták

Közzétéve 2021 július, 28 - 17:17

Palotapincsi, a karakteres.

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több

Palotapincsi.

Nálam családtagnak számitott palotapincsi 13 évet élt közöttünk.

Zsuzsi névre hallgatott és igencsak karakteres kutyus volt.

Egyszerűen imádtam a nagy sokatmondó szemeivel.

Nagyon akaratos és önfejű volt.

A fajtájára jellemző, hogy  rendkívül önfejűek, akaratosak, de  nagyon ragaszkodóak és hízelgősek is tudnak lenni.

 A Zsuzsi kutyám,   ugyan ugatással jelezte az idegeneket – elvégre még mindig az őrzők génjei folytak az ereiben -, azonban nem vitte túlzásba.

Nagyon igényelte az odafigyelést. Ha nem figyeltem rá képes volt hányingert produkálni, hogy figyeljek oda rá.

Nagyon szeretett sétálni, de a többi kutyával tulságosan nem haverkodott. Voltak persze barátai, de aki nem volt számára szimpatikus hamar “megcsípte”, mivel apró fogaival harapni nemigen tudott.

A gyerekek társaságát kereste, nagyon szerette őket. Az unokámra, mig az nem tudott menni vigyázott, őrizte és rögtön jelzett, ha valami gond volt.

 Sok ráfordítást igényelt szőrzetének ápolása. Ha valaki egy ilyen kutya tartása mellett dönt, annak igencsak sűrűn kell használnia  a fésűt és a kefét – mégpedig minden nap. Különösen szőrzetváltás idején szükséges a szőr mindennapi kikefélése, hogy az ne gubancolódjon össze.

Emellett minden séta után meg kell nézni, hogy mi mindent gyűjtött össze és hozott magával a kutyus a szőrzetében: meg kell tisztitani a ráakaszkodott gallyaktól vagy levelektől!

Megfürdetni nem szabad sűrűn, általában  kéthavonta. szoktam, mert sűrű fürdetés esetén elvesziti a bőre a faggyú tartalmat és viszketni kezd, kivakarhatja a bőrét. A fürdéshez  valamilyen enyhe kutyasampont kell használni , mivel a palotapincsi bőre érzékeny. Havonta  ellenőrizni kell  a karmok hosszát is. Én állatorvossal szoktam ezt megtenni, féltem levágni, mert, ha túl nagyon vágunk le, a kutya simán el is vérezhet.

A füleket is naponta meg kell vizsgálni, s szükség esetén egy  fültisztítóval meg kell tisztítani.

Figyelni kell arra, hogy a tápláléka jó minőségű legyen.

Olyan kutyatápot adjunk, vegyünk , amelyben  a hús áll az összetevők élén, és lehetőleg a gabonát kerüljük. A  palotapincsi nem hajlamos a túlsúlyra, ennek ellenére vigyázni kell az étrendjére.

 Ha  csemegét  adunk, – márpedig adunk – ügyelni kell arra, hogy inkább olyan  kutyasnackeket adjunk, melyek nem tartalmaznak cukrot, viszont sok hússal készülnek – ilyen pl. sok fogápoló kutyasnack.

De adhatunk szárított rágcsálni valót, rágórudakat is. Vigyázzunk arra, hogy a snackek mellé mindig legyen friss ivóvize is a kutyusnak!

Nagyon szeretik a húsos kaját, pl. a Zsuzsi addig nem is nyúlt a száraz tápjához, mig nem kapott húsos(folpackos) kaját.

 Egy pekingi palotakutya minden különösebb gond nélkül tartható egy városi lakásban.

Ha helyesen gondozzuk őket, nagyon sok örömet tudnak szerezni nekünk.

roksy

Ajánlom

+2

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Palotapincsi fotók

2022.08.31

+4

Hogyan neveljük a kutyánkat szobatisztaságra?

A kutya természetéből adódóan tiszta állat. nem piszkít szándékosan alvó helyére.Igyekszik mindig ugyanott elvégezni a dolgát- A tulajdonosnak kell eldöntenie,hol legyen ez a hely:kezdetben a...
Palotapincsi fotók

2021.03.29

A kis pincsi aki erőszakos, de nagyon szerethető kiskutya

Egy aranyos kutyafajtáról szeretnék írni egy véleményt.Nekünk egy ilyen kis aranyos palotapincsi kiskutyánk volt korábban.Sajnos 7 évig volt velünk, és egy betegség elszakította tőlünk.Egy mikulás...