Palotapincsi - vélemény

Átlag: 4.5 (3 szavazat)

Kategória: Kutya fajták

Közzétéve 2022 augusztus, 31 - 10:10

Hogyan neveljük a kutyánkat szobatisztaságra?

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 300 Forint
Vonalkód: 14021

A kutya természetéből adódóan tiszta állat. nem piszkít szándékosan alvó helyére.Igyekszik mindig ugyanott elvégezni a dolgát-

A tulajdonosnak kell eldöntenie,hol legyen ez a hely:kezdetben a lakásban, újságpapíron, később kinn a fűvön, vagy a kanális rácsán.A kutyaürülék nem szép látvány, és az egészségre is káros lehet,mindig takarítsuk el a kutyánk után.

Mindig takarítsuk el az ürüléket, tegyük egy maunkkal vitt műanyag zacskóba, azután dobjuk ki.Ha a dolog a kertünkben történik, húzzuk le a  vécében.A kutya gyűrűsférgeket és bizonyos galandférgeket  terjeszthet székletével,ezért rendszeresen végeztessünk féregirtást.

Evés, ivás, játék vagy ébredés után a kutyának ki kell üríteni a beleit.A fiatal kölyköknek két-három óránként van erre szükségük, ezért előfordulhatnak balesetek, amíg megtanulják a szobatisztaságot.

Néha csak azzal jelzi,hogy ki kell mennie, hogy a földet szaglássza.

Egyes kutyák szaglászás közben fel-alá rohangálnak. pár másodpercünk van rá,hogy beavatkozzunk, és a megfelelő helyre vigyük az állatot.Tehát a kutya staglászik mielőtt kiválasztja a megfelelő helyet.

Gyorsan kapjuk fel a kiskutyát és tegyük a papírra.Legjobb az ujságpapír, mivel olcsó, mindig kéznél van, és jó nedvszívó.

Helyezzünk egy darab piszkos ujságot a tiszta tetejére, hogy az állat érezze vizeletének szagát.Ez arra ösztönzi,hogy ismét ott végezze el a dolgát.

Dicsérjük meg ha a papíron végezte el a dolgát.

Ne dorgáljuk meg és ne verjük bele az orrát, ha véletlenül bepiszkította a padlót.Semmi értelme és az állat félni fog tőlünk.A baleset nyomát szagtalanító fertőtlenítővel töröljük fel, ne használjunk ammóniát, tartalmazó szereket, mert a kutya saját vizelete stagára emlékeztetheti.

Mielőbb rá kell szoktatnunk kiskutyánkat arra,hogy kint  a szabadban végezze el a dolgát!

Az idősebb kölyköt már me lhete tanítani,hogy kint végezze el a dolgát.Igyekezzünk felismerni, mikor kell kiengednünk, hogy engedelmeskedjen a természet parancsának.Idővel megszokja,hogy kint végezze el a dolgát.Biztassuk,hogy mindig egy távoli helyen könnyítsen magán.Szívesebben piszkít oda, ahol már érzi a saját vizelete szagát.Rövid szaglászás után elvégzi a dolgát.

A vizelete savas, kiégeti a füvet, barna foltokat hagyva maga után.Tanítsuk meg hová és mikor piszkíthat!

+Erősségek

Jó tanácsok!

-Hátrányok

Nem teljeskörű a leírás!

janosom

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Palotapincsi fotók

2021.07.28

Palotapincsi, a karakteres.

Palotapincsi. Nálam családtagnak számitott palotapincsi 13 évet élt közöttünk. Zsuzsi névre hallgatott és igencsak karakteres kutyus volt. Egyszerűen imádtam a nagy sokatmondó szemeivel. Nagyon...
Palotapincsi fotók

2021.03.29

A kis pincsi aki erőszakos, de nagyon szerethető kiskutya

Egy aranyos kutyafajtáról szeretnék írni egy véleményt.Nekünk egy ilyen kis aranyos palotapincsi kiskutyánk volt korábban.Sajnos 7 évig volt velünk, és egy betegség elszakította tőlünk.Egy mikulás...