Nissan Juke - vélemény

Átlag: 5 (3 szavazat)

Kategória: Autókereskedés

Közzétéve 2021 február, 22 - 15:15

Nissan Juke vélemény

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több

A Nissan Juke-ban volánnál és utasként is utaztam, városi dugóban és autópályán is. Eddig már 7000 km-t megtettem vele, de nem tapasztaltam semmi rosszat.

Ami a küllemét illeti, eléggé egyedi, ízlés kérdése. Viszont belül teljesen rendben van. Szép formájú műszerfal, elég nagy. Vezetés közben nem kell eltekinteni az úttól, hanem csak ránézni a műszerfalra, és látható az összes információ. Vannak adatok az üzemanyag-fogyasztásról és a megtett útról is.

Nagyon tetszik, hogy az olajszintet minden indításkor ellenőrizhetem (ideális a nők számára). Be is állítható a mutató az olajcseréhez, amikor eljön az idő, megjelenik az emlékeztető. Ebben az autóban nagyon isl működik.

A vezérlő rendszeren állítható a fényerő. Az elején ezt maximálisra állítottuk, de éjjel szinte megvakultam a fénytől. Most már levettem minimálisra.

Az ablaktisztító folyadék valami fantasztikus! 5 liter fér bele a tartályba. Öt sugárból permetezi – 3-ból a vezető felől, kettőből pedig az utas felől. Természetesen, ez is állítható.

Bőrből van a kormánykerék és sebességváltó kar fogantyúja. A kormánykeréken vannak gombok a rádió, a sebességtartó automata és a telefon vezérléséhez, de nem túl kényelmes, hogy a szélén helyezkednek el.

Szinkronizálható a telefonnal. Például, ha valaki hív, akkor a zene lehalkul, és az a csengőhang szólal meg a hangszórókból, amelyet a hívónak állított be. Bekapcsoláskor az összes hangszóróból hallható a hívó fél hangja.

Nagyon kényelmesen van elhelyezve a visszapillantó kamera. Semmit sem nagyít fel, és az éjszakai láthatóság is kiváló. Az Nissan Juke-ból igen jó a kilátás, minden látható, és a visszapillantó tükrök is elég nagyok véleményem szerint, ami feltétlenül előny számomra. Bár azt szeretném, ha maguktól összecsukódnának.

Nagyon jó, hogy van egy rendszer az autó NDCS beállításainak megváltoztatására: normál (70-80% -os terheléssel), sport (ha a súly meghaladja a 300kgot) és gazdaságos (alkalmas, ha a vezető egyedül utazik, de nyáron ezzel az üzemmóddal a légkondicionáló is gazdaságosan működik, nem hűt).

A kesztyűtartó tágas, de lyukacsos, így állandóan kiesik valami apróság.

Ha a biztonsági öv nincs rögzítve, hangjelzés hallható mind a vezetőülés, mind az első utas esetében. Akár tetszik, akár nem, be kell csatolni az övet, mert elég hangosan nyomja.

Ha fogytán az üzemanyag, mutatja, hogy hány kilométerre elegendő maradt még.

Van egy program, Segítség az úton, de még nem használtam.

Véleményem szerint az ára igen kedvező egy ilyen felszereltségű autó esetében.

Nagyon imponál, hogy a hátsó ajtók kilincsei fent vannak, néha úgy tűnik, hogy háromajtós.

Indításkor az autó elég gyorsan felmelegszik, a hátsó utasok fűtése további légcsatornákból is történik, amelyek a vezető és az első utas ülései alatt helyezkednek el.

A Nissan Juke motorja nagy kapacitással rendelkezik. A vezetőt nagy sebességre provokálja. 2000-es fordulatszámnál a sebesség meghaladja a 100 km/h-t. Ha sávot váltok, akkor csak meg kell nyomnom a gázpedált, és már be is soroltam az autók közé. A hangszigetelés kiváló, a motort és az utca zaját szinte nem lehet hallani. Még téli gumikon is magas a zajszűrés szintje, az utastérben elég nagy csend van.

A kormány könnyű, pontos. A gödrökön nem ugrik ki a kezemből. A kavicsokon, kátyukon remekül megy, szinte észre sem lehet venni, bár a függeszték kissé merev. Az úton pedig magabiztosan halad. Hirtelen fékezés esetén gyorsan és könnyen fékez, nem csúszik el. A padkára is könnyen fel tud menni, nem akad be. Az Abs és az Esp télen csillagos ötösre vizsgáztak.

Az autópályán az üzemanyag-fogyasztása 8-9 liter, a városban nyáron körülbelül 10 liter, télen valamivel kevesebb mint 12 liter.

Néhány gondolat a hátrányokról:

Nincs szivargyújtó, helyette van egy kivezetés, az is csak egy, véleményem szerint nem kényelmes.

Ha az első ülések megfelelőnek mondhatók, akkor hátul csak két utas fér el kényelmesen. Ha csomagokkal indulunk hosszú útra, szerintem nem a legjobb választás.

A csomagtér nem túl nagy.

Azért a nissanosok ügyesek, jól kidolgozták a járgányt. Sokkal komfortosabbá tették, jó kárpitozással, kiváló minőségű műanyaggal, tele van különféle funkciókkal.

Összességében véve úgy vélem, hogy kiváló minőségű a Nissan Juke.

Az értékelésem tehát kitűnő, csak ajánlani tudom a barátaimnak és a velemenyeim.hu olvasóinak.

+Erősségek

Kényelem

magas függeszték

ár

vezetési teljesítmény

-Hátrányok

nem

Sándor

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Nissan Juke fotók

2021.08.04

Nissan Juke

Három éve, azaz 2007-ben a két generációt is megélt, tisztességes iparos, de lehető legkevésbé vérpezsdítő Almerát újszerű, terepjárós, egyterűs alsó-közepessel pótolta a Nissan. Az opcióként valódi...