Vidám mesék! - vélemény

Átlag: 4.5 (2 szavazat)

Kategória: Gyerek könyvek

Közzétéve 2021 július, 28 - 17:17

Nagyon szeretik a gyerekeim ezt a mesekönyvet!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 2500 Forint

Az egyike volt a legelső mesekönyvek közül, amit megvásároltam a gyerekeimnek. Nagyon aranyos történetek vannak benne, aránylag rövidek is így a 3-5 éves korosztálynak éppen megfelelő. 

A könyvben szereplő mesék:

Kispipi és Kisréce-Egy nagyon aranyos kis történet az utánzás, mint rossz szokás tanulsága jelenik meg benne.

A három kiscica-A kiscicák egy kisbékát követnek, aki különböző helyekre ugrál be elölük és persze ők is követik a példáját, az utolsó mozzanatnál ráfáznak, mert beugranak utána a tóba 

A gomba alatt-A sok jó állat kis helyen is elfér, persze az esőben a gomba folyamatosan növekedik és azért lesz annyi hely.

Miau-A kiskutya esete a kiscicával, ahol a kiscica megbújik a háttérben a kiskutya pedig különböző kínos, kényelmetlen helyzetekbe keveredik amiatt, hogy keresi a cicát.

A négy kis ezermester- A történetben találnak egy már haszontalan ezközt a szereplők és mindenki visz belőle egy darabot, amit ügyesen hasznosítanak.

A kis hajó

Okoska-botocska-Ezt a történetet olvastuk a legtöbbet, mikor a nyuszi kineveti a sündisznót, hogy felvesz egy botot a földről, ami haszontalan és a mese során mégis annyira, de annyira hasznosnak bizonyul.

Az alma

A kisegér meg a ceruza-A ceruzát meg akarja enni a kisegér, a ceruza még egy utolsót rajzolni szeretne, ami először még csábítja a kisegeret, de mikor a végeredményt meglátja otthagyja a ceruzát.

A Kakas meg a színek- Ez egy cuki történet, hogy a kiskakas hogyan kéri meg a színeket, hogy segítsenek neki színessé válni.

A szeszélyes Cica – A kiscicának a gazdija rajzol egy aranyos kis házat, ami a kiscicának sehogy sem felel meg, mindig rajzolni kell még valamit hozzá, de mikor a végén egy házőrző is kerül a képre, akkor megsértődve otthagyja a rajzot.

A fenyőfa

Micsoda madár ez?-A libának egyik testrésze sem tetszik és minden madártól, akivel találkozik elcserél egyet, de mikor találkozik a rókával, akkor megbánja a cserét és még szerencse, hogy a libatársai segítenek neki.

 

A kimaradt mesék keveset olvasottak számunkra.

A 13 állatos mesét minden oldalon vidám, színes rajzok kísérik. a könyvben szerlő mesék közül néhány a népszerűsége miatt önálló lapozóként, vagy füzetként is megjelent. (Például A három cica, A gomba alatt)

Fülszöveg:

Szerencsés egybeesés, ha a grafikus író is egyben, és egyik kezével ír, a másikkal rajzol. Ez Szutyejev esetében majdnem szó szerint így van. “Amikor kigondolom a meséket, mindig a jobb kezemben tartom a tollat, a balban pedig a ceruzát vagy az ecsetet. Ez így nagyon kényelmes: a jobb kéz írja a mesét, ezalatt a bal vidám képeket rajzol.” Szutyejev kedves, rövid, vidám és tanulságos meséi, mulatságos figurái közkedveltek a gyerekek körében.

bmonica023

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Vidám mesék! fotók

2021.07.14

Aranyos mese

Ez az a mesekönyv, amit rongyossá olvas az ember, ha kisgyereke...