Vidám mesék! - vélemény

Átlag: 4.5 (2 szavazat)

Kategória: Gyerek könyvek

Közzétéve 2021 július, 14 - 1:01

Aranyos mese

Ez az a mesekönyv, amit rongyossá olvas az ember, ha kisgyereke van! Az írója Vlagyimir Szutyejev eredetileg illusztrátorként és karikaturistaként dolgozott. Csak később kezdett az írással foglalkozni, mint forgatókönyvíró. 40 éves kora után kezdett gyerekmeséket írni, nálunk is elsősorban tanulságos meséiről és vidám rajzairól ismert. Szutyejev balkezes volt, de az akkori szokásoknak megfelelően átszoktatták jobb kezes írásra. A Vidám meséket már két kézzel alkotta meg, jobb kézzel írta és ezzel párhuzamosan bal kézzel rajzolta a képeket.

A könyvben szereplő mesék:

Kispipi és Kisréce

A három kiscica

A gomba alatt

Miau

A négy kis ezermester

A kis hajó

Okoska-botocska

Az alma

A kisegér meg a ceruza

A Kakas meg a színek

A szeszélyes Cica

A fenyőfa

Micsoda madár ez?

A 13 állatos mesét minden oldalon vidám, színes rajzok kísérik. a könyvben szerlő mesék közül néhány a népszerűsége miatt önálló lapozóként, vagy füzetként is megjelent. (Például A három cica, A gomba alatt)

Fülszöveg:

Szerencsés egybeesés, ha a grafikus író is egyben, és egyik kezével ír, a másikkal rajzol. Ez Szutyejev esetében majdnem szó szerint így van. “Amikor kigondolom a meséket, mindig a jobb kezemben tartom a tollat, a balban pedig a ceruzát vagy az ecsetet. Ez így nagyon kényelmes: a jobb kéz írja a mesét, ezalatt a bal vidám képeket rajzol.” Szutyejev kedves, rövid, vidám és tanulságos meséi, mulatságos figurái közkedveltek a gyerekek körében.

Monyo88

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Vidám mesék! fotók

2021.07.28

Nagyon szeretik a gyerekeim ezt a mesekönyvet!

Az egyike volt a legelső mesekönyvek közül, amit megvásároltam a gyerekeimnek. Nagyon aranyos történetek vannak benne, aránylag rövidek is így a 3-5 éves korosztálynak éppen megfelelő.