A konyha. - vélemény

Átlag: 4.75 (2 szavazat)

Közzétéve 2022 augusztus, 31 - 10:10

Mióta ezt tudom, a konyhám mindig ragyog! A legmakacsabb zsíros szennyeződések is eltüntethetőek így


Ár : 500 Forint

Egy tiszta és kényelmes konyha a család kedvenc helye lehet, ezért a háziasszonyok különös figyelmet fordítanak a konyhai felületek tisztán tartására.

ÖNTS ECETET A SÜTŐBE, ELKÉPESZTŐ LESZ A HATÁS

Sokunknak okoz az gondot, hogy nekiállunk sikálni és az az érzésünk, hogy semmit sem haladtunk.

A legutálatosabb háztartási feladat szinte egész biztosan a lekozmásodott sütő kitakarítása. Drága vegyszerek helyett egy szuperhatékony és gyors megoldást javaslunk. Ezt nézd!

Kevés utálatosabb teendő létezik egy háztartásban, mint a lekozmásodott sütő megtisztítása.

Bevethetünk gumikesztyűt, hideg zsíroldót és egyéb varázslatokat, de ez a meló akkor is borzalmas lesz. Ráadásul a vegyszereket belélegezni sem éppen egészséges.

És hogy akkor mégis mi a megoldás? Nem más, mint az ecet!

Fogj egy jénait, önts bele fele-fele arányban ecetet és vizet, majd rakd be a sütődbe. A sütőt állítsd 220 fokra, és hagyd benne az edényt nagyjából 2 órára. Ezalatt az idő alatt a folyadék forró gőze, párája szépen bejárja majd a sütő belsejét, és remekül fellazítja a makacs lerakódásokat.

Ezután már nincs egyéb teendőd, mint kivenni a tálat, a maradék munkát pedig elvégezni szódabikarbónával. Össze kell keverned a szódabikarbónát kevés vízzel, míg krémes állagot nem kapsz, ezzel a pasztával pedig átdörgölni a sütő belsejét. A már fellazult lerakódások könnyedén lejönnek. Ezután egyszerűen töröld át egy nedves, puha ronggyal az egész felületet, és már befejezettnek is tekintheted munkát.

Vagy  még  vannak  jó  ötleteim,,,amit  már  sokszor  próbáltam.!

1. Háziszappan

Biztosan mindenki emlékszik a háziszappanra amelyet nagyanyáink a ruhák mosásához készítettek. Igaz nincs jó illata, de nagyon hasznos amikor takarítanunk kell, kitűnően tisztít. Az olyan konyhai felületek tisztítására is alkalmas amelyek gránitból, márványból, üvegből és kerámiából készültek.

Készítsünk szappanos vizet, majd egy szivaccsal töröljük át a felületeket, utána pedig töröljük át egy tiszta szivaccsal, majd egy száraz ronggyal.

2. Ecet

Az ecet már sokszor bizonyított, ezért használhatjuk a konyhaszekrény tisztításához is, ha elkészítjük a most következő keveréket:

– 1 liter vízhez tegyünk 4 kanál ecetet, 2 kanál szódabikarbónát

– tegyünk néhány csepp citromlét a keverékbe, az illat miatt

– tegyük a keveréket egy szórófejes flakonba

– permetezzünk belőle a tisztítandó felületre, hagyjuk rajta állni 15-20 percet, majd töröljük át egy tiszta ronggyal

Ha a felületek nagyon piszkosak, akkor akár többször is megismételhetjük ezt a módszert.

3. Szódabikarbóna

Egy másik olyan termék amelyik nem hiányozhat egyetlen háztartásból sem, ez pedig a szódabikarbóna. A felületek tisztításához a szódabikarbónát keverjük össze kevés vízzel, hogy egy krémszerű anyagot kapjunk. Ezt a krémet vigyük fel a tisztítandó felületekre, hagyjuk állni rajtuk néhány percig. Ezután pedig töröljük át a felületeket egy vizes szivaccsal, a piszok eltűnik. Ha a szennyeződés régebbi, akkor ismételjük meg ezt az eljárást. A fából készült felületek tisztításához is alkalmas ez a módszer.

4. Citromsav

A fából készült felületek tisztításához használjuk a következő keveréket: egy liter vízhez tegyünk egy kanál citromsavat és néhány csepp mosogatószert, majd ezzel a keverékkel töröljük át a piszkos felületeket, hagyjuk állni rajtuk, majd ismét töröljük át egy tiszta szivaccsal.

Jutka Szűcs

Ajánlom

+3

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

A  konyha. fotók

2022.10.14

+3

Edényeink,kanalaink, poharaink tisztán tartásáról!

Engem már gyermek koromban arra szoktatott anyám,hogy a konyhában nagy rendnek kell lennie, nem szabad a piszkos, mosogatlan edényeket tárolni, azokat használat után tisztítani kell, majd helyére...