Közzétéve 2021 május, 17 - 17:17
MIÉRT JÓ BASMATI RIZS?
Sajnos egyre több ember szenved glutén érzékenységben ,nekik kiváló alternatíva rizs.
Sokan fogyasztjuk és szeretjük rengeteg módon felhasználható
még is nagyon keveset tudunk rizsről
A rizs (Oryza sativa) a perjefélék (Poaceae) családjába tartozik, Az emberiség több mint 60 százalékának fő tápláléka. Esszenciális aminosav-összetétele miatt biológiai értéke az állati fehérjékhez hasonlítható-
A rizs 8000 fajtája között a szemek színe és alakja alapján lehet (többé-kevésbé) eligazodni .Magyarországon is termesztenek rizst .
Most egyik fajta rizst szeretnék megmutatni nektek .
Miért előnyösebb basmati rizs a többivel szemben?
Lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz, rosttartalma jó hatással van a koleszterin szintre, jó a szívnek és idegrendszernek, vastartama is jelentős
Jelentős étel fogyókúrában is, vércukor kímélő ,könnyen eltelítődsz vel , laktató.
A basmati rizs nem csak finom, illatos, de a dietetikusok is jó szívvel ajánljuk. Ha egyszer megkóstoljuk, nem tudunk róla lemondani.
A basmati hosszúszemű rizs fajta, amelynek különleges illata van, íze kifinomult, dióra emlékeztet.
A basmati nagyon fontos B-vitaminokat tartalma
Főzés előtt alapos A gabonák, a hüvelyesek, a magvak és a diófélék számtalan olyan anyagot tartalmaznak, amelyek gátolják a tápanyagok felszívódását. Áztatással nagy mértékben növelhetjük ezek tápanyagértékét, amelyet a tradicionális konyhák gyakran alkalmaznak, meg kell mosni, kétszer-háromszor, de a hagyományos indiai konyhában fél óráig is áztatják.
Többféle kiszerelésben kapható,
finom, egészséges
nincs
EMCIKE
Ajánlom
Szabálysértés bejelentése
Minden hozzászólás