Közzétéve 2022 január, 12 - 14:14
Mennyei ízek – Kinder Maxi King torta
Ár : 5000 Forint
Szeretnék egy csodálatos ízvilágú tortát bemutatni, amely annyira finom, hogy az egyik kedvenc süteményünk lett. Körülbelül egy évvel ezelőtt készítettük el először – azóta többször megcsináljuk, főleg ünnepi időszakokban. Kicsit drága, sok hozzávaló szükséges az elkészítéshez és időigényes is. Azonban megéri az eredmény – mert nagyon finom. Két nap kell hozzá, így is több órás elfoglaltságot jelent. Amikor elkészül azonnal megkóstoljuk – elég nagy szeletet lehet vágni belőle, mert a torta háromemeletes. Nem nevezhetjük diétásnak, azonban ha délután már mást nem fogyasztunk – úgy nem olyan hizlaló. Érdemes mindenkinek kipróbálni.
A Kinder Maxi King torta elkészítése:
Hozzávalók a piskótához:
6 db tojás, 6 evőkanál liszt, 7 gr. sütőpor, 8 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 teáskanál szerecsendió, 1 csipet só,1 teáskanál citromlé.
Ez egy darab piskótaformához szükséges mennyiség, de három darab piskótalapot kell készítenünk a tortához.
Hozzávalók a krémhez:
300 ml habtejszin, 200 gr mascarpone sajt, 3 evőkanál porcukor, 1 teáskanál vaníliaaroma. A krémből is háromszor mennyiséget kell készíteni – a három darab tortalaphoz viszonyítva.
Hozzávalók a karamellszószhoz:
1 evőkanál víz, 3 evőkanál cukor, 2 evőkanál vaj, 2 evőkanál tejszín. Ebből is háromszoros mennyiséget készítünk.
Hozzávalók a díszítéshez:
4 db Kinder Maxi King szelet, 3 tábla tejcsokoládé.
A torta elkészítése:
Az első napon elkészítjük a tortalapokat. A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük a sóval és a citromlével együtt. Ha már elkezdett habosodni – hozzáadjuk a cukor kétharmad részét és kemény habbá verjük. A tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük – ettől lesz kellemesen puha a piskóta. Amikor elkészült a tojásfehérje – fokozatosan adhatjuk hozzá a cukorral kikevert tojássárgáját, és alaposan elkeverjük. A lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot és a szerecsendiót összekeverjük. Mielőtt hozzáadnánk a tojáshabhoz – alaposan szitáljuk át. Óvatosan csomómentessé keverjük. Formába öntjük és 175 fokos sütőbe rakjuk 25-30 percre. Ha a teteje aranybarna, akkor megsült a piskóta. Kivesszük a sütőből – hagyjuk kihűlni. Ezek után még 2 db piskótát sütünk – ugyanilyen módon. A kihűlt piskótalapokat konyharuhával letakarjuk és a hűvös helyre tesszük.
A tortához szükséges krémeket másnap készítjük el. A habtejszínt felverjük és ha keményedik hozzáadjuk a mascarpone sajtot, a porcukrot és a vanília aromát. Simára keverjük, és legalább fél órára hűtőbe rakjuk.
Következő lépésként megcsináljuk a karamellszószt, amelyhez a cukrot, valamint a vizet egy lábasba öntjük és hagyjuk, hogy szép borostyán színűvé váljon. Amikor ez megtörtént, akkor hozzáadhatjuk a tejszínt és a vajat – majd további 2 percig melegítjük – utána pedig levesszük a tűzről és hagyjuk, hogy kihűljön.
Utolsó feladatunk a torta összeállítása és díszítése.
Elővesszük a három tortalapot. Az első lapot a tortatartó formába helyezzük és megkenjük a finom tejszínes krém egyharmadával. Erre a krémre jó vastagon rácsorgatunk karamellszószt – úgy hogy mindenhová jusson. Rátesszük a következő tortalapot, és azt is megkenjük a mascarponés krémmel, és rácsorgatjuk a maradék karamellszószt. Ráhelyezzük a harmadik tortalapot. A megmaradt mascarponés krémmel bevonjuk az egész tortát és fél órára hűtőbe helyezzük, hogy megdermedjen a krém és a tetejére kerülő csokoládé ne tarolja le. Amíg a torta hűtőben van elkészíthetjük a csokibevonatot, az alábbiak szerint:
Gőz felett a csokoládét felolvasztjuk és két, három evőkanál tejet hozzáadunk.
Ha kellően hideg a tortánk, leöntjük a csokiszósszal. A Kinder Maxi King szeleteket – félbevágva a torta tetejére rakjuk. Ismét a hűtőbe tesszük, és amikor a csokoládé megdermedt felvágjuk és megkóstoljuk a tortánkat.
Jó étvágyat kívánok.
Nagyon finom és különleges.
Időigényes az elkészítése.
Jessyke
Ajánlom
Szabálysértés bejelentése
Minden hozzászólás