Közzétéve 2022 május, 08 - 17:17
Levesek
Ár : 1000 Forint
Vonalkód: 13130
Jellegzetes szokásaink egyike,hogy ebédre általában levest is fogyasztunk azzal kezdjük étkezésünket.
Őszintén megvallom nem vagyok nagy leves mániás, pedig ez is pótolja a folyadékot, számtalan sok vitaminnal látja el a szervezetünket.Apósom elsem tudta volna képzelni az ebédet leves nélkül, és neki volt igaza, élt is 96 évet.
Nem rendelkezem nagy főző tudománnyal, de azért pár levest eltudok készíteni és akik fogyasztották már jó véleményt kapok vissza.Tudni kell még a levesekről,hogy egy jó és finom leves étvágyat csinál, elősegíti az emésztést, fokozza a gyomornedv képződését is.
Javaslatom,hogy ügyeljünk arra, hogy étrendünkben milyen levest illesszünk.
A tartalmas második fogás elé könnyű, amíg könnyű étel elé táplálóbb levest készítsünk.Kicsit gondolkozzunk mielőtt a menűt összeállítjuk.Igaz,hogy ma már sokféle levesport is lehet kapni, de én csak nagyon ritkán fogyasztom inkább magam elkészítem sokkal egészségesebb, finomabb.
Ma már nincsennek idényhez kötve a hozzávalók, hiszen egész évben elérhetők a zöldségek és egyébb leveshez hozzávalók.
Igen szeretem a BOROS ALMALEVEST. Havonta legalább egyszer elszoktam készíteni.Hidegen és melegen egyaránt nagyon finom.Én hogyan készítem el, most megosztom az olvasókkal.
Savanykás 4-5 almát szoktam felhasználni, amit meghámozok, magházát kivágok.Cikkekre darabolom, majd 7 dl fehérborral és ugyanannyi vízzel, ízlés szerinti cukorral, egy darabka fahéjjal és kevés citromhéjjal ízesítem.Addig főzöm, amíg az alma szét nem esik, és állandó kevergetés mellett 2-3 tojássárgával elkevert 1 dl tejföllel gazdagítom.Na ugye milyen egyszerű leves?!Bárki gyorsan eltudja készíteni javasolom próbálja ki.
Amikor mamám beteg volt galamblevest készített.Ezt a receptet tőlle tanultam.Betegeknek különösen ajánlom.
GALAMBBECSINÁLT LEVES:
Két gyenge, fiatal, megtisztított galambot 4 részre vágjuk.
Két evőkanál olajon megsózva, fedő alatt félpuhára pároljuk.Közben hozzáadunk 15 dkg leveszöldséget, sárgarépát, petrezselyemgyökeret,kevés zellert, majd zsírjára pirítjuk, és 1 evőkanál liszttel meghintjük.Vízzel felengedjük,és puhára főzzük.A tűzről levéve fél citrom levével ízesítjük és hozzákeverünk 1 tojás sárgáját.Citromkarokákkal díszítve tálaljuk.
Ez sem bonyolult, bárki eltudja készíteni.
Következő kedvencem a TÁRKONYOS BÁRÁNYLEVES.
Régebben semmi pénzért nem fogyasztottam volna bárányhúst, de amikor egyik ismerősöm rábeszélt kifejezetten ízlet és elsajátitottam a készítését.
Most ismertetném,hogyan is kell ezt csinálni.
Nagyon fontos a faggyú eltávolítása mert annak nagyon kellemetlen szaga van.1 db. bárányfejről és 25 dkg bárányaprólékról vagy csontos húsról alaposan szedjük le!Azután a fejet párc percre tegyük forró vízbe.Ezt követően a nyelvéről, és az állrészről a fehér bőrt alaposan kaparjuk le, és a többi hússal együtt tegyük fel főni.Ha a bárány nagyon gyenge, egyszerre beletehetünk 15 dkg leveszöldséget, 1 fej hagymát, és 1 csipet apróra vágott tárkonylevelet.Ha már puhára főtt, kiszedjük a zöldséget és a hagymát, 1 evőkanál tejföllel és 2 dkg liszttel habarást készítünk, kevés vizet adunk hozzá,és a levesbe öntjük.majd főzzük.
Ecettel ízesítjük, és 1 tojássárgára rátöltjük a levest.A húst apró darabokra vágva tálaljuk.A fejet érdemes külön tányérra helyezni.A leveshez én pirított zsemlekockákat szoktam tenni.
Ha tettszik az ötlet javasolom kipróbálni.
Most csak a fent leírt levesekről írtam,de a jövőben igyekezni fogok még több receptet közzé tenni, olyanokat, amelyek könnyen, olcsón, bárki által elkészíthetőek.Ha valakinek kérdése lenne felém, írjon üzenetet, igyekszem rá válaszolni.
Jó étvágyat kívánok!
Gyors, könnyű, olcsó!
Nem ismerek!
janosom
Ajánlom
Szabálysértés bejelentése
Minden hozzászólás