Közzétéve 2023 november, 01 - 10:10

Különleges ízvilágok a természetből


Ár : 1000 Forint

TERMÉSZETES GYÓGYÍTÓ NYÁRI ÜDÍTŐ

A természet általában márciustól novemberig kínál illatos virágokat és csodás hatóanyagokat, télen pedig a szárított vagy fagyasztott formájuk áll a rendelkezésünkre.
Májusban, júniusban készülhet még fehér (!) akácvirágból, fenyőrügyből, vadzsálya virágból, rózsaszirmokból, bazsarózsából, somvirágból, hársvirágból, orbáncfűvirágból, mezei katáng virágából, erdei szamóca virágból és csipkerózsa virágból, szederhajtások, csalán levélből, stb. A keverék bármilyen formájában – hogy egy párat említsünk. Az üdítő készülhet bodza, citromfű és menta keverékből vagy akác, citromfű, menta keverékéből, némi bodzával is – aki az egyszerűbb, de édeskés ízeket kedveli.

Hozzávalók:
1 db 4 l üveg
egy nagy marék virág és egyéb növény
1 db citrom
1 evőkanál C vitamin (aszkorbinsav)
25-30 dkg cukor,
kevés őrölt kardamommag
kb. 3,5 l meleg víz/üveg

A begyűjtött növényeinket a fentebb felsorolt  hozzávalókkal leöntve a konyhában 20-25 fokon, 4-7 napig érleljük.
Ha már pezseg, leszűrjük, üvegekbe töltjük és egész nap elfogyasztjuk hogy ne kelljen hűtőben tárolni, – mert hidegen fogyasztva, lassul az emésztési folyamat. A pezsgéstől számítva 1-2 napon belül fogyasszuk el mert napról-napra emelkedik az alkoholtartalma az erjedésnek köszönhetően. A konyha közben illatozik a készülő üdítő italoktól. 🙂

A keverék segít a tisztulásban, a belek újraélesztésében, sejtjeink fiatalításában, mérgeink felszámolásában, kötőszöveteink rugalmasításában, a szép bőr kialakításában, és még sorolhatnám. Ha türelmes és kitartó leszel és őszig fogyasztod az üdítőt, akkor ez az ital képes arra is, hogy a téli megbetegedésektől megkíméld magad.

Az akácvirág a gyomorsavat csökkenti. A “sok gyomorsav” fogalom nem létezik a keleti gyógyászatban és a magyar ősi gyógyászatban sem, – akinek rendben volt a gyomor savkészlete az a “vasszöget is megehette” – mondták elődeink. A szívnek létszükséglet az édes íz a kényeztetéshez, -a keserű íz a gyógyuláshoz, tehát ezek az üdítők keserű ízű növényekkel, némi cukorral (ami átalakul) és a C vitaminnal csodaszerei lehetnek hétköznapjainknak.
Ajánlott még: A jó minőségű B vitamin komplex, ami éjszakára fogyasztva kapszula formában nyugtató, idegrendszer simító. Nem hizlal, de ha napközben fogyasztjuk és közben táplálékot veszünk magunkhoz, lassítja az emésztési folyamatokat és a zsírpárnák gyorsabban rakódnak a test keveset használt részeire. (!!!)

Az üdítő az emésztést javítja, élvezetet nyújt, pótolhatja a kávézás örömét és hozzájárul az egész család egészséges bélflórájához.

+Erősségek

Rendkívül egészséges

Szabadon elérhető

-Hátrányok

Nincs

Bondár Dinda

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Likőrök virágokból, gyógynövényes szörpök 1. fotók

2023.11.12

Százszorszép- és rózsalikőr, citromfű -és füge levél szörp – ízletes itókák a természetből

Bár vége van a nyárnak, -hűvös szelek járnak, mégis érdemesnek tartom azt, hogy ezekről a nyári itókákról írjak, hiszen az új recepteket egész nyáron használtam, így végre némi tapasztalatra is szert...