Minecraft - vélemény

Átlag: 5 (3 szavazat)

Kategória: Gyerek - egyéb

Közzétéve 2021 április, 13 - 10:10

Kortalan építős, túlélős videójáték 3D-ben

Nagyobbik fiam mutatta meg először ezt a legó szisztémára épült 3D-s videójátékot. Azonnal megtetszettek a kimondottan gyerekbarát színek, figurák, és a szisztéma, miszerint építeni kell, majd ezen túl életben maradni. Mivel különböző módjai vannak, minden korosztály megtalálhatja benne a neki valót.

Az alapverziót a Mojang adta ki, és az egyik legnépszerűbb, és legtöbb díjat kapott játékká vált.

Minecraft

Kreatív mód, ahol kifogyhatatlan építőelemek, élelem és eszközök mellett csak a fantázia szabhat határt a felépítendő épületeknek, a végigrepült utaknak, a végtelen vasúti síneknek, vagy bármi másnak. Veszély nélküli világ, így a legkisebb korosztály is nyugodtan játszhat vele.

Túlélő mód már valósabb dolgokon alapszik, mert csupán annyi eszköz, élelem és építőelem van, amennyit sikerül megszerezni. Ugyanakkor veszélye az este támadó “szörnyei”, mint a pók, a robbanó creeper (kríper), a zombi vagy zombi falusiak stb. Itt már van egy életcsík, ami ha elfogy, a játék véget ér.

Kaland mód egy-egy kalandpályán vezet végig a túlélő mód alapjaival.

A Minecraft végtelen területű, hegyekkel, tengerekkel, mezőkkel tarkított játék. Csupán a mélysége véges. Bányászáskor értékes nyersanyagokat lehet találni, szenet, vasat, aranyat, gyémántot, flintet… A vasat, aranyat kemencében ki lehet sütni, amiből páncélzatot, fegyvereket, eszközöket lehet készíteni. De barlangokra is bukkanhatunk, ahol vigyázni kell a szörnyekkel, a lávával, és a zuhanással.

Ha túrára indulunk, találkozhatunk különböző állatokkal. A tehén tejet ad, a bárányt le lehet nyírni a gyapjáért (az ágy egyik alapeleme). A tyúk pedig tojást ad. Persze mindegyik szaporítható, és élelemül is szolgál, a tehén bőrt, a bárány gyapjút ad  a húsa mellé. De találkozhatunk méhekkel is. Homokból előállított üvegből készült palackkal, na meg füsttel értékes mézhez juthatunk tőlük. Akár szaporíthatjuk is őket virág segítségével. Farkassal, mely megszelidíthető, és engedelmes kutyává válik, a falukban pedig macskával, aki ajándékokat hoz nekünk. A legújabb verziókban már a róka is feltűnik, mely szintén megszelidíthető.

Faluk elvétve találhatók. Vannak elhagyott falvak, de olyanok is, melyekben élnek és dolgoznak falusiak. Nekik segíthetünk ágyakkal, munkahelyekkel, élhetünk mellettük, köztük, szaporíthatjuk őket, fejleszthetjük lakhelyüket… De vigyázat! Túlélő módban a szörnyek réjuk is vadásznak!

+Erősségek

Bármely korosztály számára

Ksissy

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Minecraft fotók

2021.05.25

Gyerekek, felnőttek legközkedveltebb kedvtelése, videójátéka a MINECRAFT !

Magyarországon is nagy népszerűséggel terjed a MINECRAFT videójáték, amit már jóval korábban felfedezték maguknak a tengerentúlon élő fiatalok, felnőttek. Különleges világa sok fiatalt varázsol el,...
Minecraft fotók

2021.04.28

Én még felnőtt fejjel is szívesen játszom ezzel a játékkal.

Én még felnőtt fejjel is szívesen játszom ezzel a játékkal mikor egy kis kikapcsolódásra vágyom hisz a képzelet itt nem szabhat határokat ha épp kedved van építhetsz magadnak házat amit folyamatosan...