Körömvirág - vélemény

Átlag: 5 (2 szavazat)

Közzétéve 2023 április, 16 - 12:12

Körömvirág szappan készítése házilag

Felhasználási tapasztalat:: több mint 1 hónap
Ár : 1000 Forint

KÖRÖMVIRÁGOS SZAPPAN KÉSZÍTÉSE HÁZILAG

Néhány évvel ezelőtt próbáltam ki a háziszappan készítését, egy remekbe szabott bio oldalon lévő recept nyomán. Őszintén szólva, nem vagyok rendszeres készítője a háziszappanoknak, de ezt igazán megéri kipróbálni. A kertemben igencsak elszaporodtak a körömvirágok, így tényleg érdemes őket felhasználni. Egy jól bevált recepttel az alábbiakban mutatom be, hogyan készítsen házilag bőrbarát szappant.

Akinek pattanásos, gyulladt, furunkulus kialakulására hajlamos a bőre, annak egyenesen csodát kínál a hagyományos receptúrák alapján készített 100% természetes natúrszappan. A körömvirág áldásos hatásait szinte senkinek sem kell bemutatni, de legelőnyösebb tulajdonsága mégiscsak az, hogy képes regenerálni a bőr savvédő rétegét. Rendkívül bőrbarát szappan, amely a leginkább gyulladáscsökkentő hatásáról közismert körömvirág szirmain keresztül fejti ki ápoló és dezodoráló hatását. Könnyű, friss illatát a hozzáadott citronella olajnak köszönheti. Ideális a bőr nyári ápolására, különösen bőrpír és napégés esetén. A körömvirág az egyik leghatékonyabb bőrtisztító szappan. Kipucolja a gyulladásokat és a bőr lemosásával kíméletesen ápol!

Recept: -700gr házi zsîr vagy 300 gr olívaolaj. -380gr tejsavó.(-vagy vîz) -132,5 gr lúgkristály, Szárîtott körömvirág. -Citrom illóolaj. ~Zsîr+olaj

Egy edènyben 43 fokra melegîtem. (Külön edènybe teszem a Lúgkristályt ès a tejsavót , 43 fokra hűtöm (jeges hidegvízbe helyezem az edènyt). Olaj ès a zsîr elegyèhez öntöm a lúg ès tejsavó komponensèt, ès botmixerrel sűrű állagúra keverem. Kancsóba helyezem, ès hozzá keverem a szárîtott körömvirágot plusz a Citromos illóolajat. Szappan formába öntöm. Hideg helyre teszem. Pár nap elteltèvel a formából kiveszem, szellős helyen tárolom három hétig. Hamarább nem használható fel mert mar a lúg!!!A kész szappan garantáltan nem ártalmas a bőrre, sőt,- mivel a körömvirág kifejezetten bőrbarát, gyógyító hatású, így a szappan használata felér egy kozmetikai kezeléssel. Ha nincs kertje, vagy ideje, kedve a szappankészítéshez, de problémás a bőre, úgy is ajánlatos a k örömvirág szappant használni, melyet online rendelésre és bioboltokban is lehet kapni.

+Erősségek

Természetes hatóanyag

Szépíti a bőrt

-Hátrányok

Nincs

Bondár Dinda

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Körömvirág fotók

2021.11.19

A sokoldalú körömvirág.

A körömvirág nagyon fontos gyógynövény az életünkben. Alkalmanként fogyasztjuk a körömvirág teát, és  rendszeresen használjuk a körömvirág krémet. Korábban volt a kertünkben körömvirág, de valami...