Samsung Galaxy A72 - vélemény

Átlag: 4.25 (2 szavazat)

Kategória: Mobiltelefon

Közzétéve 2022 október, 17 - 10:10

Kategóriájában még vásárolható, de sajnos a többi típushoz képest fejletlen.

Felhasználási tapasztalat:: párszor
Ár : 90000 Forint

A Samsung Galaxy sorozat egyik darabja ami mondjuk a kategóriájában még elfogadhatónak mondható, de sajnos ez a szektor olyan gyorsan fejlődik hogy havonta érkeznek ki újabb és korszerűbb modellek. Maga az eszköz műszaki szempontból teljesen megfelelő hétköznapi használatra habár a memória mennyisége illetve az akkumulátor kapacitása elég karcsú, a képernyőátmérőjéhez képest. Így ha valaki ezt a készüléket vásárolja meg számítson rá hogy lehetséges hogy a memóriát bővíteni szükséges illetve a töltőt mindig vigye magával! Az erősségek közül kiemelendő viszont a kamera illetve a felbontás ami mondjuk ki tökéletes videó és képek elkészítésére alkalmas a maga kategóriájában.  A memória bővíthetősége megoldható micro SD kártya slot hely elérhető az eszköz esetében. Árban jelenleg olyan 90000 Ft körül mozog igazából nem tartozik a legdrágább kategóriába.  Az eszközben található processzor Kryo 465 Gold processzor melyet a Qualcomm gyárt a Samsung részére. Ezek az úgy nevezett SNAP DRAGON processzorok, amik annyiban mások a többi processzortól hogy saját számrendszerrel rendelkeznek. Ezen felül különböző órajellel is működnek illetve több típus is megtalálható ezekből a processzorokból a Qualcomm palettáján. Azt azért tudni kell hogy a készülékben található processzor már nem a legerősebb processzorok közé tartozik. A termék tömege mondhatni kifejezetten jó mindössze 203 g. A készülék mint minden mai okos telefon rendelkezik biometrikus védelemmel, az eszköz esetében ez újjlenyomat-olvasóban merül ki. Az eszköz memóriája mindössze 6GB ami sajnos nem igazán sok a processzor teljesítményéhez mérten sőt mondhatni hogy kevés. Természetesen a Samsung erre is gondolt ezért a memória bővítése szempontjából micro SD kártyával történő lehetőséget kínáltak az ügyfeleik számára.  A sim foglalat az eszköz esetében természetesen már 2xNANOsim foglalat. Az eszköz adatátiveli szempontból mondhatni a már természetes funkciókkal van ellátva: bluetooth, Wifi, USB,Navigáció,NFC. Adatátviteli technológia szempontjából mondhatni hozza ami már alap: 2G/3G/4G. Az eszközre telepített szoftver: Android 11, One UI 3.1 ami azért is lehet érdekes mivel a ONE UI 3.1 intelligens memória elosztása és annak működő képessége kissé megkérdőjelezhető lehet.

Összefoglaló: Összességében a Samsung kihozta ebből az eszközéből a maxiumot természetesen azért látszik hogy valahol nekik is spórolni kellett. (memória, akkumulátor,) viszont a kamera teljesítménnyel, illetve az eszköz könnyedségével és szoftveres működésével összességében nem rossz eszközről van szó. Az eszköz napi használatra teljes mértékben megfelelő.  Az hogy ajánlanám-e barátomnak természetesen igen, hiszen árkategóriában és minőségben hozza azt amire egy átlagos felhasználónak szüksége van.

+Erősségek

felbontás, kamera

-Hátrányok

memória, képátmérő

akkumulátor

Пользователь сайта

Nem ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Samsung Galaxy A72 fotók

2021.07.28

Kategóriájában a legjobb!

Jó pár hónapja a Vodafone -nál vásároltam ezt a készüléket. Annyira nem volt fontos, de kifogtam egy jó lehetőséget és úgy gondoltam miért is ne. Addig egy Samsung Galaxy A70-es készüléket...