Samsung Galaxy A72 - vélemény

Átlag: 4.25 (2 szavazat)

Kategória: Mobiltelefon

Közzétéve 2021 július, 28 - 17:17

Kategóriájában a legjobb!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több

Jó pár hónapja a Vodafone -nál vásároltam ezt a készüléket. Annyira nem volt fontos, de kifogtam egy jó lehetőséget és úgy gondoltam miért is ne. Addig egy Samsung Galaxy A70-es készüléket használtam, bő másfél éven át. Azonban az A70 -essel sosem voltam igazán kibékülve. Minden nap okozott több – kevesebb bosszúságot!

Már a kibontáskor feltűnt, hogy ez a készülék más, mint az A sorozat eddigi tagjai. Kifinomultabb, szebb, kézbe simulóbb. A használat során ez egyre inkább igazzá vált! Nem követi az eddigi A sorozat kissé csúszós, tükrös kialakítását. A hátlap egyszerű matt műanyag. Ennek ellenére kimondottan jó érzés kézbe venni. Nem csúszik egyáltalán és tok nélkül sem érzem úgy, hogy nagyon kellene féltenem! Két hónapig használtam tok nélkül. Igaz vettem hozzá azóta, de csak azért, hogy ha esetleg leejteném, ne sérüljön meg.

Működésében kifogástalan! Nálam nem loggol, nem fagy le. Gyors, kimondottan jól használható a készülék szoftvere a mindennapokban. Hála az elődhöz képest méretesebb akksinak, nem kell napközben töltenem, pedig én tényleg sokat nyomkodom egész nap. Egy átlagos nap végére még 35 – 45 % marad a töltés. picit kevesebb nyomkodással akár két napig is bírja! Szóval végre!!! Régóta ez az első olyan középkategóriás Samsung, amivel tényleg elégedett vagyok. Egyetlen egy dolog nem tetszett az elején… A választási kényszer, ami elé a gyártó állít az A70-es után. Mégpedig az, hogy sajnos az A72 -ben vagy két SIM kártyát használok, ezesetben a memórikártyáról le kell mondanom, vagy egy SIM kártyát és mellé egy memóriakártyát, így viszont a második SIM lehetőségéről kell lemondanom, ami szerintem nem volt túl baráti húzás a Samsungtól!

Nekem tökéletesen bevált! A hozzá ajándékba kapott Samsung Galaxy Buds+ is meglepően jó kis kütyü! De ezt majd később.

A kamera is tökéletesen teszi a dolgát! Remek képeket tudtam vele készíteni kint és bent egyaránt, kevés fény mellett is egészen jó a végeredmény. (Nem egy csúcsmobil, de a kategóriájában remekel.) A színeket szépen visszaadja!

A hangszóró sztereó!!! Végre! Szép hangzása van, bár azt elismerem, hogy hasonló árkategóriában találni olyan készüléket, ami ütősebben szólaltatja meg a kedvenc zenéinket. Ez viszont nem jelenti azt, hogy ne lenne így is élvezetes a hangzás, amit ez a telefon nyújt! Eleve ritkán hallgatok zenét a telefon saját hangszóróin, de ha mégis, akkor sem panaszkodhatok. (Talán csak egy kicsit halkabb a kelleténél, de nem zavar.) A hozzá kapott Buds+ -al használva viszont bámulatos hangzást kapok!

A lényeg, hogy egyáltalán nem bántam meg ezt a vásárlásomat! Ez egy jó választás lehet bárkinek, akinek egy megbízható telefonra van szüksége!

+Erősségek

Akksi, kialakítás, kamera, szoftver

-Hátrányok

Kissé melegszik a hosszabb használatnál

Diabolus

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Samsung Galaxy A72 fotók

2022.10.17

Kategóriájában még vásárolható, de sajnos a többi típushoz képest fejletlen.

A Samsung Galaxy sorozat egyik darabja ami mondjuk a kategóriájában még elfogadhatónak mondható, de sajnos ez a szektor olyan gyorsan fejlődik hogy havonta érkeznek ki újabb és korszerűbb modellek....