Rétes tészta - vélemény

Átlag: 4.63 (4 szavazat)

Kategória: Egyéb termékek

Közzétéve 2022 augusztus, 22 - 9:09

Hogyan tároljuk a gyümölcsöket,zöldségeket?

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 500 Forint
Vonalkód: 13975

Kánikula idején különösen fontos,hogy hogyan tároljuk a gyümölcsöket és zöldségeket.Nem beszélve, az inflációról aminek következményeként nagyon megdrágult minden élelmiszer.A meterológusok szerint a hőmérséklet tovább fog emelkedni a jövőben és ennek következményeként egyre kevesebb zöldség, gyümölcs fog teremni  hazánkban is, ezért áremelkedésekkel kell számolni.

Mindezekre figyelemmel fontosnak tartom tudni hogyan tároljuk az élelmiszereket, többek között a hamar romlandó zöldségeket és gyümölcsöket is.

Amíg  babkonzerv és a száraztésztákévekig is elállnak, a friss gyümölcsök és zöldségek pár nap után tönkre mennek.

ALMA:
A banánhoz hasonlóan etilént bocsát ki, fontos,hogy ne tarsuk közvetlenül más gyümölcsök melett, tegyük külön tartóba.

A hűtőben és a pulton tartva nagyjából egy hétig áll el.Utána maximum almás süteményekhez használhatjuk fel.

PARADICSOM:

A paradicsom szereti a meleget, utálja a hideget.Ha hűtőbe tesszük, akkor hamarabb megpuhul.Inkább hagyjuk a pulton, és akár egy hétig is friss maradhat.Ha megpuhult, akkor se nincs veszve minden,készülhet belőle például egy nagy adag paradicsomos tiszta.

BANÁN:

Kamrában vagy pulton tárolva 2-5 napig marad friss.Ha tovább szeretnénk megőrizni fontos,hogy az érett, megbarnult banánt tartsuk távol a többi gyümölcstól, elkülönítve tároljuk.

Az almához hasonlóan etilént bocsát ki, ami felgyorsítja a közelében lévő gyümölcsök érését.Legjobb ha minnél éretlenebb banánt vásárolunk, és hagyjuk,hogy otthon éredjen be.

Ha a banán bebarnul nem jelenti azt,hogy akkor már kikell dobnunk, mennyei turmixot készíthetünk belőlle.

GOMBA:

A gomba 10 napnál tovább nem áll el!

A frissesésének megőrzése érdekében javasolom,hogy hűvös helyen tároljuk,száraz levegős, papír zacskóba!

Műanyag zacskóban gyorsan megpenészedik!

BURGONYA:

Jobban szereti a hűvös helyeket, mint a hideget.Ha a hűtőben tároljuk, a keményítő gyorsabban cukorrá alakul, ami nemcsak az ízét, hanem a textúráját is befolyásolja.Éppen azért az a jó megoldás, ha fénytől zár helyen, tároljuk, így hosszabb ideig friss marad.

SPÁRGA:

Nagyjából két napig áll el otthon, vagyis célszerű minnél hamarább felhasználni, miután megvásároltuk.

Ha tovább szeretnénk frissen tartani, fontos, hogy vágjuk le a szárát, tegyük vízbe, ás húzzunk zacskót a tetejére.

Végül az

AVOKÁDÓ:

Ha még éretlen, tartsuk a pulton, miután beérett tegyük be a hűtőszekrénybe, így 2-3 nappal tovább eláll.

Remélem,hogy a fenti vélemény hasznos mindenki számára!

+Erősségek

Hasznos tanácsok!

-Hátrányok

Csak pár élelmiszer tartósítása!

janosom

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Rétes tészta fotók

2023.03.01

Gesztenyés,szalonnás csirkemell!

Tanács! Előfőzött gesztenyét készen vásárolhatunk,alutasakos csomagolásban.Ez nagy segitség,mert nem kell főzéssel és nehézkes pucolással bajlódnunk! A szelidgesztenyének számtalan...
Rétes tészta fotók

2021.08.30

Rétes tészta

A tökéletes rétes Hajszálvékony, aranysárgára sült, finoman ropogós tészta, és a töltelékek számtalan variációja. Ha a friss rétes illata belengi a lakást, nincs, aki ellenálljon a...
Rétes tészta fotók

2021.06.21

Hogy használd a rétes tésztát..

Sziasztok! Nagyon szerettem volna megosztani hogy mégis milyen nagyszerű dolog a rétes tészta. Tudom  nagyon sokat nem szerettek vagy esetleg nem igazán tudjátok hogy pontosan hogy használjátok és...