Rétes tészta - vélemény

Átlag: 4.5 (3 szavazat)

Kategória: Egyéb termékek

Közzétéve 2021 június, 21 - 14:14

Hogy használd a rétes tésztát..


Ár : 120 Forint

Sziasztok!

Nagyon szerettem volna megosztani hogy mégis milyen nagyszerű dolog a rétes tészta. Tudom  nagyon sokat nem szerettek vagy esetleg nem igazán tudjátok hogy pontosan hogy használjátok és mire is. Szeretném elmondani nektek hogy most már könnyebb dolgunk van ennek a tésztának a használatával mivel nem nekünk kell elkészíteni. Olyan luxus dolgunk van hogy a multiknál , kisboltokban már készen meg tudjuk vásárolni .Ezt a terméket a hűtős részlegen keresd ahol az kocka élesztőket találod.

Régen a háziasszonyok gyúrták a tésztát kézzel és olyan vékonyra nyújtották hogy ha alá tettek egy újságot el lehet olvasni.

Ha megvetted a rétes tésztát akkor arra figyelj hogy ne törd össze óvatosan tedd el,  a hűtődbe. Szerintem ez egy semleges ízvilágú tészta fajta és azért is jó vele dolgozni mert lehet belőle sóst , édest  vagy tudod különböző módon tölteni. Írok is ide pár ötletet hogy mivel készítsd el ami biztos nagy siker lesz .

Csak is akkor vedd ki a hűtőből amikor fel fogod használni mert gyorsan kiszárad és akkor törni fog nem fogsz tudni vele dolgozni .Kényelmes nagyobb helyet készíts a pultodon ahol fogsz vele dolgozni. Lehet kocka vagy kör alakú alakú a tepsi amit használsz majd .Döntsd el hogy édest vagy sóst , esetleg töltöd.

Sütemény készítéshez mindig vajjal kenjük ki a tepsit viszont a Hússal vagy egyébbel ( bab, kukorica ,) akkor olajat használj de csak keveset.

Édes süti – Túróval barackkal töltött –  ezt úgy csinálom hogy a pite tepsit ki vajazom , lisztezem majd szépen óvatosan körbe rakom a réteslapokkal a tepsit hogy mindenütt fedje 4-5  rétedbe. Majd a túrót vaniliás cukorral felízesítem mint mikor túrós sütit készítünk . Ezt a masszát bele töltöm a pite formába majd a konzerves barackokat ízlés szerint ráteszem a túró tetejére szépen elrendezve . Ha ezzel is kész vagyunk akkor szintén jön a rétes tészta oda én kb 4 réteget szoktam tenni ,nekünk  így ízlik. Szerintem Te is ki fogod tapasztalni hogy hogy lesz jó nektek. 3 rétegnél kevesebbet semmi kép ne tegyél mert a tészta átázik nem lesz tartása. Tudni kell ,hogy ez egy nagyon finom roppanos  tészta . Ha jó a sütöd akkor 20-25 perc alatt elkészül arra figyelni kell hogy amikor aranysárga a teteje akkor elkészült.

Szoktam készíteni rétes tésztából Hússal, babbal , kukoricával töltött fő ételt is. Szerintem ennél a tészta fajtánál a Te gondolatod , ötleted szab határt hogy mivel töltöd meg és hidd el bármit is teszel bele nagyon finom lesz.

Végre egy olyan tészta amivel gyorsan , olcsón , és finomat tudsz készíteni!!!!!

Próbáld ki és ne félj tőle hogy olyan vékony megéri!!!

+Erősségek

imádni fogód

finom

gyors

mindenkinek

Gaborne Gaborne

Ajánlom

+2

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Rétes tészta fotók

2022.08.22

+4

Hogyan tároljuk a gyümölcsöket,zöldségeket?

Kánikula idején különösen fontos,hogy hogyan tároljuk a gyümölcsöket és zöldségeket.Nem beszélve, az inflációról aminek következményeként nagyon megdrágult minden élelmiszer.A meterológusok szerint a...
Rétes tészta fotók

2021.08.30

Rétes tészta

A tökéletes rétes Hajszálvékony, aranysárgára sült, finoman ropogós tészta, és a töltelékek számtalan variációja. Ha a friss rétes illata belengi a lakást, nincs, aki ellenálljon a...