Rétes tészta - vélemény

Átlag: 4.5 (3 szavazat)

Kategória: Egyéb termékek

Közzétéve 2022 augusztus, 22 - 9:09

Hogyan tároljuk a gyümölcsöket,zöldségeket?

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 500 Forint
Vonalkód: 13975

Kánikula idején különösen fontos,hogy hogyan tároljuk a gyümölcsöket és zöldségeket.Nem beszélve, az inflációról aminek következményeként nagyon megdrágult minden élelmiszer.A meterológusok szerint a hőmérséklet tovább fog emelkedni a jövőben és ennek következményeként egyre kevesebb zöldség, gyümölcs fog teremni  hazánkban is, ezért áremelkedésekkel kell számolni.

Mindezekre figyelemmel fontosnak tartom tudni hogyan tároljuk az élelmiszereket, többek között a hamar romlandó zöldségeket és gyümölcsöket is.

Amíg  babkonzerv és a száraztésztákévekig is elállnak, a friss gyümölcsök és zöldségek pár nap után tönkre mennek.

ALMA:
A banánhoz hasonlóan etilént bocsát ki, fontos,hogy ne tarsuk közvetlenül más gyümölcsök melett, tegyük külön tartóba.

A hűtőben és a pulton tartva nagyjából egy hétig áll el.Utána maximum almás süteményekhez használhatjuk fel.

PARADICSOM:

A paradicsom szereti a meleget, utálja a hideget.Ha hűtőbe tesszük, akkor hamarabb megpuhul.Inkább hagyjuk a pulton, és akár egy hétig is friss maradhat.Ha megpuhult, akkor se nincs veszve minden,készülhet belőle például egy nagy adag paradicsomos tiszta.

BANÁN:

Kamrában vagy pulton tárolva 2-5 napig marad friss.Ha tovább szeretnénk megőrizni fontos,hogy az érett, megbarnult banánt tartsuk távol a többi gyümölcstól, elkülönítve tároljuk.

Az almához hasonlóan etilént bocsát ki, ami felgyorsítja a közelében lévő gyümölcsök érését.Legjobb ha minnél éretlenebb banánt vásárolunk, és hagyjuk,hogy otthon éredjen be.

Ha a banán bebarnul nem jelenti azt,hogy akkor már kikell dobnunk, mennyei turmixot készíthetünk belőlle.

GOMBA:

A gomba 10 napnál tovább nem áll el!

A frissesésének megőrzése érdekében javasolom,hogy hűvös helyen tároljuk,száraz levegős, papír zacskóba!

Műanyag zacskóban gyorsan megpenészedik!

BURGONYA:

Jobban szereti a hűvös helyeket, mint a hideget.Ha a hűtőben tároljuk, a keményítő gyorsabban cukorrá alakul, ami nemcsak az ízét, hanem a textúráját is befolyásolja.Éppen azért az a jó megoldás, ha fénytől zár helyen, tároljuk, így hosszabb ideig friss marad.

SPÁRGA:

Nagyjából két napig áll el otthon, vagyis célszerű minnél hamarább felhasználni, miután megvásároltuk.

Ha tovább szeretnénk frissen tartani, fontos, hogy vágjuk le a szárát, tegyük vízbe, ás húzzunk zacskót a tetejére.

Végül az

AVOKÁDÓ:

Ha még éretlen, tartsuk a pulton, miután beérett tegyük be a hűtőszekrénybe, így 2-3 nappal tovább eláll.

Remélem,hogy a fenti vélemény hasznos mindenki számára!

+Erősségek

Hasznos tanácsok!

-Hátrányok

Csak pár élelmiszer tartósítása!

janosom

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Rétes tészta fotók

2021.08.30

Rétes tészta

A tökéletes rétes Hajszálvékony, aranysárgára sült, finoman ropogós tészta, és a töltelékek számtalan variációja. Ha a friss rétes illata belengi a lakást, nincs, aki ellenálljon a...
Rétes tészta fotók

2021.06.21

Hogy használd a rétes tésztát..

Sziasztok! Nagyon szerettem volna megosztani hogy mégis milyen nagyszerű dolog a rétes tészta. Tudom  nagyon sokat nem szerettek vagy esetleg nem igazán tudjátok hogy pontosan hogy használjátok és...