Közzétéve 2022 augusztus, 22 - 9:09
Hogyan tároljuk a gyümölcsöket,zöldségeket?
Ár : 500 Forint
Vonalkód: 13975
Kánikula idején különösen fontos,hogy hogyan tároljuk a gyümölcsöket és zöldségeket.Nem beszélve, az inflációról aminek következményeként nagyon megdrágult minden élelmiszer.A meterológusok szerint a hőmérséklet tovább fog emelkedni a jövőben és ennek következményeként egyre kevesebb zöldség, gyümölcs fog teremni hazánkban is, ezért áremelkedésekkel kell számolni.
Mindezekre figyelemmel fontosnak tartom tudni hogyan tároljuk az élelmiszereket, többek között a hamar romlandó zöldségeket és gyümölcsöket is.
Amíg babkonzerv és a száraztésztákévekig is elállnak, a friss gyümölcsök és zöldségek pár nap után tönkre mennek.
ALMA:
A banánhoz hasonlóan etilént bocsát ki, fontos,hogy ne tarsuk közvetlenül más gyümölcsök melett, tegyük külön tartóba.
A hűtőben és a pulton tartva nagyjából egy hétig áll el.Utána maximum almás süteményekhez használhatjuk fel.
PARADICSOM:
A paradicsom szereti a meleget, utálja a hideget.Ha hűtőbe tesszük, akkor hamarabb megpuhul.Inkább hagyjuk a pulton, és akár egy hétig is friss maradhat.Ha megpuhult, akkor se nincs veszve minden,készülhet belőle például egy nagy adag paradicsomos tiszta.
BANÁN:
Kamrában vagy pulton tárolva 2-5 napig marad friss.Ha tovább szeretnénk megőrizni fontos,hogy az érett, megbarnult banánt tartsuk távol a többi gyümölcstól, elkülönítve tároljuk.
Az almához hasonlóan etilént bocsát ki, ami felgyorsítja a közelében lévő gyümölcsök érését.Legjobb ha minnél éretlenebb banánt vásárolunk, és hagyjuk,hogy otthon éredjen be.
Ha a banán bebarnul nem jelenti azt,hogy akkor már kikell dobnunk, mennyei turmixot készíthetünk belőlle.
GOMBA:
A gomba 10 napnál tovább nem áll el!
A frissesésének megőrzése érdekében javasolom,hogy hűvös helyen tároljuk,száraz levegős, papír zacskóba!
Műanyag zacskóban gyorsan megpenészedik!
BURGONYA:
Jobban szereti a hűvös helyeket, mint a hideget.Ha a hűtőben tároljuk, a keményítő gyorsabban cukorrá alakul, ami nemcsak az ízét, hanem a textúráját is befolyásolja.Éppen azért az a jó megoldás, ha fénytől zár helyen, tároljuk, így hosszabb ideig friss marad.
SPÁRGA:
Nagyjából két napig áll el otthon, vagyis célszerű minnél hamarább felhasználni, miután megvásároltuk.
Ha tovább szeretnénk frissen tartani, fontos, hogy vágjuk le a szárát, tegyük vízbe, ás húzzunk zacskót a tetejére.
Végül az
AVOKÁDÓ:
Ha még éretlen, tartsuk a pulton, miután beérett tegyük be a hűtőszekrénybe, így 2-3 nappal tovább eláll.
Remélem,hogy a fenti vélemény hasznos mindenki számára!
Hasznos tanácsok!
Csak pár élelmiszer tartósítása!
janosom
Ajánlom
Szabálysértés bejelentése
Minden hozzászólás