Közzétéve 2021 június, 21 - 14:14
Hogy használd a rétes tésztát..
Ár : 120 Forint
Sziasztok!
Nagyon szerettem volna megosztani hogy mégis milyen nagyszerű dolog a rétes tészta. Tudom nagyon sokat nem szerettek vagy esetleg nem igazán tudjátok hogy pontosan hogy használjátok és mire is. Szeretném elmondani nektek hogy most már könnyebb dolgunk van ennek a tésztának a használatával mivel nem nekünk kell elkészíteni. Olyan luxus dolgunk van hogy a multiknál , kisboltokban már készen meg tudjuk vásárolni .Ezt a terméket a hűtős részlegen keresd ahol az kocka élesztőket találod.
Régen a háziasszonyok gyúrták a tésztát kézzel és olyan vékonyra nyújtották hogy ha alá tettek egy újságot el lehet olvasni.
Ha megvetted a rétes tésztát akkor arra figyelj hogy ne törd össze óvatosan tedd el, a hűtődbe. Szerintem ez egy semleges ízvilágú tészta fajta és azért is jó vele dolgozni mert lehet belőle sóst , édest vagy tudod különböző módon tölteni. Írok is ide pár ötletet hogy mivel készítsd el ami biztos nagy siker lesz .
Csak is akkor vedd ki a hűtőből amikor fel fogod használni mert gyorsan kiszárad és akkor törni fog nem fogsz tudni vele dolgozni .Kényelmes nagyobb helyet készíts a pultodon ahol fogsz vele dolgozni. Lehet kocka vagy kör alakú alakú a tepsi amit használsz majd .Döntsd el hogy édest vagy sóst , esetleg töltöd.
Sütemény készítéshez mindig vajjal kenjük ki a tepsit viszont a Hússal vagy egyébbel ( bab, kukorica ,) akkor olajat használj de csak keveset.
Édes süti – Túróval barackkal töltött – ezt úgy csinálom hogy a pite tepsit ki vajazom , lisztezem majd szépen óvatosan körbe rakom a réteslapokkal a tepsit hogy mindenütt fedje 4-5 rétedbe. Majd a túrót vaniliás cukorral felízesítem mint mikor túrós sütit készítünk . Ezt a masszát bele töltöm a pite formába majd a konzerves barackokat ízlés szerint ráteszem a túró tetejére szépen elrendezve . Ha ezzel is kész vagyunk akkor szintén jön a rétes tészta oda én kb 4 réteget szoktam tenni ,nekünk így ízlik. Szerintem Te is ki fogod tapasztalni hogy hogy lesz jó nektek. 3 rétegnél kevesebbet semmi kép ne tegyél mert a tészta átázik nem lesz tartása. Tudni kell ,hogy ez egy nagyon finom roppanos tészta . Ha jó a sütöd akkor 20-25 perc alatt elkészül arra figyelni kell hogy amikor aranysárga a teteje akkor elkészült.
Szoktam készíteni rétes tésztából Hússal, babbal , kukoricával töltött fő ételt is. Szerintem ennél a tészta fajtánál a Te gondolatod , ötleted szab határt hogy mivel töltöd meg és hidd el bármit is teszel bele nagyon finom lesz.
Végre egy olyan tészta amivel gyorsan , olcsón , és finomat tudsz készíteni!!!!!
Próbáld ki és ne félj tőle hogy olyan vékony megéri!!!
imádni fogód
finom
gyors
mindenkinek
Gaborne Gaborne
Ajánlom
Szabálysértés bejelentése
Minden hozzászólás