Közzétéve 2023 május, 15 - 14:14

Háztartásokban megtalálható természetes szerek a hangyák ellen

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 500 Forint
Természetes
házi szerek a hangyák ellen

Köztudott,hogy esőzések előtt a lakásunkban sorra megjelennek a hangyák, hiába a szép burkolat, a higiénia – ők mégis felütik a fejüket az otthonunkban. Itt egyszerű és minden háztartásban megtalálható vegyszermentes praktikákat írok le, amelyeket falusi környezetben, a már jól megtapasztalt módszerek alapján állítottam össze.

Sütőpor: Olcsó és egyszerű módja a hangyák távoltartásának az, ha a járatba szórunk 1-2 csomag sütőport. Az eredmény garantált, távolabbi helyet fognak keresni maguknak ezek a kis rovarok. Szárnyas hangyák ellen is nagyon hatásos!!!

Menta: A borsmenta természetes rovarriasztó. Ültethető cserépbe is, vagy használhatod a borsmenta illóolaját természetes gyógymódként a hangyák elleni védekezésben. A hangyák utálják az illatát, pedig nagyon kellemes! Ültess mentát a bejáratok köré, valamint tegyél néhány csepp borsmenta illóolajat egy vattakorongra, és töröld le vele a gyanús területeket. Borsmentaolajos vattakorongot is elhelyezhetsz olyan helyeken, mint például a szekrényekben, ahol gyakran előfordulnak a hangyák.

Ecet:
Az ecet nagyon hasznos háztartási kellék, nemcsak az ételeket ízesíti meg, hanem a felületeket is tisztítja, és a hangyákat is riassza! Ehhez keverj össze ecetet és vizet 50/50 arányban például egy kiürült ablakmosó permet flakonba, permetezz ablakpárkányokra, ajtónyílásokra és más helyekre, ahol hangyákat látsz bejönni. Elfogják kerülni a réseket.

Citromlé: Akár az ecet, a citromlé is elpusztítja a hangyák által követett szagnyomokat. Próbálj meg összekeverni 1 rész citromlé 3 rész vízzel, és használd univerzális spray-ként. Permetezz citromoldatot a bejáratok és otthonod köré, vagy minden olyan helyre, ahol hangyákat látsz.

Fahéj:
A fahéj nagyszerű alapanyag a hangyák
távoltartására ugyanis amikor egy hangya belélegzi kedvenc karácsonyi fűszerünket, a fahéjat, megfullad és meghal. Használhatsz őrölt fahéjat, a hangyák útjára vagy egy hangyabolynyílás köré szórva. A fahéj illóolaja is jól működik hangyák elűzésében. Keverj össze néhány csepp fahéjolajat vízzel, és permetezd a hangyanyomokra, ajtók, ablakok és repedések környékére.

Bors:
A hangyák utálják a borsot. Keresd meg a hangyák járatát és szórj borsot a környékre, Alternatív megoldás, ha kevés borsot keverünk vízzel, és a kapott oldatot permetezzük a hangyákra. A bors nem öli meg a hangyákat, de elriasztja őket a visszatéréstől!

Kávézacc: Szórj kávézaccot a beltéri és kültéri növények és virágok szárára. Egyesek szerint a szag az, ami taszítja őket; mások azt állítják, hogy a hangyák nem szeretik a talajt a lábuk alatt. Akárhogy is, működik!
Érdemes ezeket a természetes anyagokat használni hiszen a vegyszerek is ártanak a földünknek.

 

+Erősségek

Minden háztartásban megtalálható

Olcsó praktikák

-Hátrányok

Nincs

Bondár Dinda

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments