Bengáli macska - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Kategória: Macska fajták

Közzétéve 2021 április, 28 - 10:10

Egy imádni való kiscica

Az egyik rokonomnak ilyen bengáli macskájuk van és nagyon különleges egy macska fajta, nagyon játékos természetű és tanulékony nagyon, szereti a gyerekeket és alkalmazkodó típus bár van benne egy kis vad természet is. Nagyon szeret a vízzel játszani így ha alkalma van a gazdinak nyáron ha az udvarra kitesz neki egy lavórban vizet ő szívesen eljátszik benne. Szereti ha simogatják és sokat foglalkoznak vele.

Egy bengáli kiscica mellett sosem lehet szomorkodni vagy unatkozni, mert mindig játékra kész. Nagyon élénk és éber fajta, nagy mozgásigénnyel megáldva, ezért átlagon felüli törődést és figyelmet igényelnek a cicák ha ezt a fajtát választjátok házi kedvencnek könnyen taníthatók,  egy-egy trükk elsajátítása és elmélyítése csupán pár napba telik nagyon fogékonyak a tanulásra.

A bengáli macska étrendje ugyan úgy megegyezik a szokványos házi macska étrendjével nem tér el tőle. Rövid szőrű, puha tapintású bundája van a bundája pettyes vagy márvány mintázatú, általában barna alapszínű, de megtalálható fehér alapszínű bundával is a cica. A fehér bengáli macskákat hóbengálinak is nevezik érdekességük, hogy kék szemmel rendelkeznek teljesen letudják venni az embert a lábukról a kinézetükkel és a nagyszerű tulajdonságaikkal.

Kobold

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments