Országok - vélemény

Átlag: 4.88 (4 szavazat)

Kategória: Országok

Közzétéve 2022 április, 06 - 9:09

Ausztria

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 100000 Forint
Vonalkód: 12843

Immár két éve,hogy ismerősöm meghívására Ausztriában jártam.Feledhetetlen élményekben volt részem.

Gondoltam leírom,megosztom az olvasókkal tapasztalataimat, a teljesség igénye nélkül.Amit röviden tudni illik, Ausztria a túristák által közkedvelt ország.Főleg közép-Európából látogatnak el ide sokan.Területének felét magashegységek, harmadát középhegységek, és csak kis részét alkotják medencék és alacsonyabb dombvidékek.Fővárosa Bécs, történelmi központja az UNESCO kulturális világörökségének része.Nagyon kedvelt uticél a magyarok körében,akár vásárlásról,városnézésről vagy gasztronómiáról legyen szó.

Utam során Bécsben meglátogattam többek között a gótikus székesegyházat (Stephansdom), de az 1980-as években épült Hundertwasserhaus társasházat.Ez az ember és a természet kapcsolatát igyekszik kifejezni.Jelenléeg 52 lakást és 4 irodát felölelő épület tetejét földdel, és fűvel fedték be.A szobák ablakaiból és teraszairól hatalmas fák nőttek ki,emelett kúszó és futónövények díszítik a nem mindennapi építményt.Csodás, felejthetetlen látvány.

Ellátogattam továbbá a Belvedere nyári palotába is.Parkjában alpesi kert található.Európában a barokk tájépítészet mesterművének számít.A kastény előtt un. tükör-tó található,amelyben a kastély homlokzata tükröződik.

Ellágotagattunk Bécs egyik laknevezetesebb szórakoztató partjába a Práter parkba is.

Nagyon népszerű a 65 méter magas óriáskerék, a viaszfigurák múzeuma, és a világ legmagasabb (117m) láncos körhintája.

Ezek mellett hullámvasutak, szárazon és vízen egyaránt, katapultok, több gokartpálya, kisértetházak, mesés barlangok, céllövöldék, hinták, csúzdák, és számos látnivalóban volt részünk.

Ha már ilyen játszóparkban voltunk nem lehetett kihagyni az állatkertet sem.Elmentünk a  Schönbrunni kastély és állatkertbe is.Ez Ausztria egyik legismertebb műemléke és túrisztikai látványossága.Európa legjobb állatkertje címet már ötször elnyerte.Olvastam az egyik táblán.Itt több mint 700 állatfaj él, a szibériai tigristől a koaláig, és a páncélos orszarvúig.Az állatkert  a kastéllyal együtt az UNESCO világörökség része.Napokat ellehetne itt nézelődni.

Hol jártam még Bécsen kívül?

Ausztria egy olyan hegyekkel körülzárt, rengeteg lenyűgöző tóval is rendelkező ország,amely méltán népszerű a túristák, utazók,de a helyi lakosok körében is.

St.Wolfgang tóparti üdülőváros.Rengeteg látnivaló, és kikapcsolódási lehetőség van a környéken.Ámultam, és bámultam a sok látnivaló láttán.A településen sétálgatva úgy tünt mintha a múlt századba csöppentem volna.

Jártam továbbá Reichenau an der Rax gyógyüdülőben is.Borsos árak,de felejthetetlen.

Felső-Stájerország vidéke főleg a túrázóknak ajánlot, lehet kerékpározni jól kiépített kerékpár utakon,sok a látnivaló,de még fürdőzéshez is nagyszerű lehetőségeket kínál.

Végül ellátogattam a Faaki-tó (Faaker See) és környékére is.Ez a tó Ausztria legtisztább,iható vízű tava.Itt kerül megrendezésre évente az európai motorosok találkozóinak, ez a legnagyobb motoros rally a kontinensen.

Természetesen nem hagytam ki az Osztrák gasztronómiát sem, fogyasztottam a bécsi szeletből,az egyik legnépszerűbb ételüket a Tefelspitz-et, ami nem más mint  húslében párolt főtt fartő, amit sült burgonyával, snidlingmártással, spenóttal, ecetes tormával, és almapürével tálalnak.Az osztrákok kedvelik a halakat főleg a fogast, különböző tengeri halakat, a rákot és még a kagylót is.Amit még tapasztalhattam,hogy a Bécsi konyha sokban hasonlít a mi konyhánkhoz.Szeretik a tartalmas leveseket.

A hasonlóság a történelmi összefonódásnak köszönhető.Magyaros ételek,gulyások,pörköltek,más paprikás ételek népszerűek az Osztrákoknál.Ezek melett a tojás-és tésztafélék széles választékát is megtalálhatjuk.

Idő és pénz hiányában ennyi tapasztalatot tudtam összegyüjteni az ausztriai utazásom során.Aki még nem járt ezeken a helyeken javasolom látogasson el a csodás Ausztriába.

+Erősségek

Felejthetetlen élmények!

-Hátrányok

Pénz kell bőven!

janosom

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
1 Legyél az első, aki hozzászól
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Országok fotók

2023.04.16

Hollandia!

A La Manche csatorna felé haldva hajózhatunk el a holland partok előtt. HOLLANDIA! Amit a múltból tudni kell, hogy 1953-ban pontosabban február elsejének éjszakáján hatalmas...
Országok fotók

2022.05.20

Nepál 1974-ig!

Bizonyára sokan, keveset halottak Nepál-ról.Az indiai szubkontines valaha volt királyságáról.Engem érdekelt, miven nem sokat mindent   tudtam rólla, ezért utána néztem.A múltbeli még az 1970-es...
Országok fotók

2021.12.02

A felkelő nap országában Japánban jártunk

Japán ( 日本, : Nippon vagy Nihon, hivatalosan: 日本国, átírással: Nippon-koku vagy Nihon-koku, vagyis Japán Állam) szigetország . Nyugaton a , északon az , keleten a  és délen a Kelet-kínai-tenger...