- vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Kategória:

Közzétéve 2022 július, 23 - 12:12

Algozone a család orvosa


Ár : 465 Forint

Én mióta felfedeztem az Algozonét ezt szoktam a családomnak vásárolni. 465 Ft-ba kerül és az alacsony árához képest igen kellemesen csalódtam benne. Ugye azt szokták mondani olcsó húsnak híg a leve. Nos erre nem jellemző. Remekül segít a középerős és erős fájdalmak csillapításában. Fejfájás, fogfájás, sérülést vagy műtétet követő heveny erős fájdalom, görcsös fájdalmak, daganatos megbetegedéseket kísérő idült fájdalmak, mozgásszervi fájdalmak, neuralgiák továbbá magas láz csillapítására alkalmazható. Hatását már 30-60 perccel a szájon át történő bevétel után várhatod.

Azért mielőtt elkezdenéd fogyasztani mindenképpen érdemes elolvasni, hogy ki mire, hogyan szedheti vagy esetleg mi ellenjavallt. Például ne szedjed, ha allergiás vagy a metamizolva és a pirazolon származékokra. Ha kevés a fehérvérsejted se ajánlott. Ha károsodott a csontvelőműködésed vagy vérképzőszervi beteg vagy se szedd! Ha volt már acetilszalicilsavtól, diklofenáktól, ibuproféntől, indometacintól, naproxéntől hörgőgörcsöt vagy túl érzékenységi reakciód szintén nem a te gyógyszered! A terhesség utolsó három hónapjában se ajánlják. Ha anyagcsere-betegséged van vagy örökletes glükóz-6-foszfát-dehidrogenáz-enzim-hiányod van se szedd. 3 hónaposnál fiatalabb és 5 kg súlynál kisebb tömegű gyermeknek sem adható.

Alkohollal, alkoholra semmiképpen se vedd be! Ha bármilyen gyógyszert szedünk érdemes odafigyelni magunkra, mert egy-egy gyógyszernek nem csak jótékony hatása lehet. Nagyon ritka esetekben a metamizol alkalmazásakor alacsony fehérvérsejtszám kialakulásával járó vérképzőszervi eltérés jelentkezhet, ami legalább egy hétig tartó allergiás folyamat következménye. A reakció gyakorisága nagyon ritka, de halálos kimenetelű is lehet. Nem függ az adagtól és a gyógyszer alkalmazása során bármikor jelentkezhet. Amennyiben a csökkent fehérvérsejtszámra utaló tünetek bármelyike jelentkezik, mint láz, hidegrázás, torokfájás, szájüregi fekélyek azonnal hagyd abba a gyógyszer szedését és menj orvoshoz. Azt írják, hogy a terhesség első három hónapjában nincs a gyógyszernek magzatkárosító hatása, de még sem ajánlott. A szoptatás alatt semmiképp ne szedd, mert a metamizol bomlástermékei jelentős mértékben kiválasztódnak az anyatejbe és a szoptatott csecsemőre kockázatot jelent. Hűha kicsit ijesztő ennyi minden miatt nem ajánlott. Még gépkocsivezetők se szedjék, mert vérnyomáscsökkenést okozhat és nő a balesettel járó veszély.

De megnyugtatásként szeretném leszögezni, hogy a statisztikák szerint 10 betegből 1-et érint az allergiás reakció. A gyógyszert gyermekektől zárd el és ne tartsd 25 C foknál magasabb hőmérsékleten és védd az erős fényektől is.

Egyébként minden gyógyszernek van mellékhatása, ezért is óvatosan kell fogyasztani.

Buksika

Ajánlom

+3

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments