Fokhagyma - vélemény

Átlag: 5 (2 szavazat)

Kategória: Gyógyszerek

Közzétéve 2021 július, 28 - 17:17

A fokhagyma hatása

A konyhában az egyik legszükségesebb fűszernövény, de erről már írt más. Én inkább az élettani hatásával kapcsolatos tapasztalataim szeretném most megosztani. Történt egyszer, már úgy három, vagy négy évvel ezelőtt, hogy elvesztettem az egyensúlyomat. Mindenki azt kérdezgette, hogy szédülök-e. De csak azt tudtam mondani, hogy nem szédülök.

 Az én értelmezésemben a szédülés olyan, hogy forog az ember körül a világ. Körülöttem nem forog, csak éppen nem tudok egyenesen menni, nem oda jutok ahova szeretnék. Nem éreztem, mi az: egyenesen állni, csak azt éreztem dőlök. Ha meg tudtam kapaszkodni, jó volt, ha nem akkor megfeküdtem. (Kerestem a bútorok alatt is az egyensúlyom, bár nem ez volt az eredeti elképzelés, de ott sem volt.)

 Volt, hogy egy kétirányú forgalomra alkalmas úton kerékpároztam, még szerencse, hogy akkor pont nem járt arra autó, mert mindkét oldalát használtam az útnak, mint valami részeg.

 Kénytelen voltam orvoshoz fordulni. A háziorvosom megnövekedett középfül nyomásra gyanakodott és Betagent írt föl ellene. El is kezdtem szedni, de nem éreztem kielégítő hatását.

 Akkoriban olvastam az interneten a fokhagyma jótékony hatásáról. Állítólag gátolja az érelmeszesedést, sőt valamennyire vissza is tudja fordítani. Hittem is meg nem is, de főleg nem. Ettől függetlenül úgy döntöttem megpróbálom. Sajnos érelmeszesedésben én is szenvedek és a középfül nyomás megnövekedése is igen valószínű, hogy ennek a következménye. Úgy gondoltam, veszíteni nem veszíthetek vele, legfeljebb nem nyerek.

 A leírás szerint reggeli előtt éhgyomorra kell összerágás nélkül lenyelni, ha nagyobb akkor két, ha kisebb akkor három gerezdet. Na ez az ami nem megy. Nem tudom ki az aki összerágás nélkül képes lenyelni egy nagyobb gerezd fokhagymát, én nem. Ezért annyiban módosítottam, hogy minimális összerágással.

 Így a fokhagyma rendszeres fogyasztásával odáig jutottam, hogy most már nem hetente, (vagy hetente többször is) jelentkezik ez az egyensúly vesztéses állapot, hanem az idei évben alig fordult elő, pedig már a hetedik hónap van. Az ülőgarnitúra elemei közé is csak egyszer estem be. (mellesleg az egyensúlyom ott sem leltem.) Úgy látszik mégis csak hinni kell a fokhagyma érelmeszesedésre  gyakorolt jótékony hatásában.

 Bárki megpróbálhatja mint a reggeli előtti gyógyszerszedést, veszíteni biztosan nem fog vele, csak legfeljebb a fokhagyma árát, bár az pofátlanul magas. Vigyázni kell azonban az átcsomagolt termékekkel, amit a multik előszeretettel alkalmaznak, mert amit itt leírtam az csak a magyar fokhagymára igaz. Így tapasztaltam.

+Erősségek

Fertőtlenítő, gombaölő értisztító nem utolsó sorban igazi füszer

Papa1950

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Fokhagyma fotók

2023.05.07

FOKHAGYMA

Egyik kedvenc „zöldségem”, illetve hagym afajtám a fokhagyma. nagyon finom és rendkívül sok betegségre, betegség elkerülésére alkalmas. Azonban sajnos kellemetlen leheletet biztosít (100%), de...